Skocz do zawartości
sylwia

Błąd Generic Host Process.. Wyłącza Kompa :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pojawia mi się komunikat o błędzie Generic Host Process for Win32 Service, następnie jest komunikat, że zamknięcie systemu nastąpi w ciągu 1 minuty. Próbuje skanować Nortonem, ale w trakcie komp się wyłącza..

Dlaczego tak sie dzieje i co mam zrobić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj dysk i na nowo instalacj windowsa - powinno pomóc

1654670[/snapback]

Ekstra odpowiedź, takich speców nam trzeba na forum!

W wielu przypadkach tem problem powoduje wirus, Blaster czy Sasser, nie pamiętam. Przeskanuj kompa dobrym antywirusem i jeszcze istnieje taki program do zamykania portów z których kożystają wirusy, jego nazwa była wymieniona w tematach o tym problemie, a takie już były, więc użyj opcji SZUKAJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra odpowiedź, takich speców nam trzeba na forum!

W wielu przypadkach tem problem powoduje wirus, Blaster czy Sasser, nie pamiętam. Przeskanuj kompa dobrym antywirusem i jeszcze istnieje taki program do zamykania portów z których kożystają wirusy, jego nazwa była wymieniona w tematach o tym problemie, a takie już były, więc użyj opcji SZUKAJ.

1654678[/snapback]

ja gdy nie wiem co zrobić robę formata... :mur: ogólnie nawet po oczyszczonym z wirusów/awari dysków nie pomorze nic jak poczciwy format

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pięknie:) po prostu ze zdalengo kompa przyszlo polecenia zresetowana maszyny.

aktualizuj system, zainstaluj antywirus + firewall, (+regulki) a najlepiej wyjac kabel sieciowy , wylaczyc kompa i wyciagnac wtyczkę z prądu ;)

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli sadzisz ze ten plik jest odpowiedzialny za maskowane nieautoryzowanego dostepu, utworz dyskietke startowa pod dos'a i albo za pomoca dosowej wersji antywira, albo manualnie- usun ten plik.

powinno pomoc poza tym jesli uzywasz np xp, mozesz zawsze moniotrowac pewne moduły ladowane do systemu, tj. w URUCHOM wpisz msconfig i potwierdz (enter)

nastepnie kliknij na zakladke URUCHAMIANIE, i mozesz zaznaczyc / odznaczyc odpowiednie moduły

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gdy nie wiem co zrobić robę formata...  :mur: ogólnie nawet po oczyszczonym z wirusów/awari dysków nie pomorze nic jak poczciwy format

1654680[/snapback]

idź lepiej na oślą, bo tutaj się do niczego nie nadasz <_<

Sylwia, zanim zadasz jakiekolwiek pytanie użyj Szukaj na tym forum oraz http://google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi