Skocz do zawartości
chrzanek

Kolejny Dylemat Z Karta...

Rekomendowane odpowiedzi

witam ;)

stanalem przed mozliwoscia zmiany mojego wysluzonego radka 9100 na cos mocniejszego. pierwotnie mialo to byc jakies r9550 ale stwierdzilem,ze kupowanie czegos niewiele mocnijeszego i zmienianie karty za jakis czas nie ma sensu,stad spojrzenie na karty troche lepsze.nie planuje poki co przesiadki na pci-e stad karty pod agp,cenna takze jest czynnikiem.w ruch poszlo allegro. na poczatku mialem wybierac miedzy r9800pro,r9700pro a g6600,z konkurencji po przeczytaniu kilku testow odpadlo g6600.

no i zaczely sie schody...przegladnalem kilka aukcji na allegro i mam kilka mozliwosci:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63580999-

tu tajemna firma Medion :) budzaca rozne kontrowersje na forum...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64153185-

128 bitowa szyna :(

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63505058-

tutaj poki co nie wiem nic o gwarancji,zdalem pytanie,czekam na odpowiedz...

tak wiec,wybor jest dosc sredni, nie planuje niesamowitego krecenia karty,chodzi mi tylko o to by nie padla po 3 miechach...stad nie wiem co sadzic o tych aukcjach...pality bylby ok,ale 128mbit to troche nie tak...moze ktos z forumowiczow mi pomoze? oczywiscie wszelkie inne propozycje procz wyzej wskazanych tez biore pod uwage.z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz napisac jakiego masz kompa?  jak masz słabego(a chyba masz bo wczesniej grales na 9100) to raczej nie oplaca sie kupować 9800 :P

1655011[/snapback]

No to co że ma r9100 to już musi mieć słabego kompa, kumpel ma rX300,1gb,P4 630 3Ghz na płytce i925X i karte ma słabą ale reszta kompa spox :) a co do karty to brał bym radka z tego 3-ciego linka moze nic nie pisze o gwarancji ale jakos sie dowiedz czy ona jest niewiem wyślij gosciowi e-maila ,zadzwoń :D

Edytowane przez mendezX700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj komp to athlon xp 1800+@1,93Ghz ,nf7-s 2.0,radek9100, 512 mb ram hyperx, zasilka szajsowa,ale kupuje fortrona.

co do ostatniej karty to napisalem przeciez,ze czekam na odpowiedz ;) ktora zreszta przed chwila nadeszla (wersja oryginalna): "karty sa nowe (lerzaki magazynowe) wersja OEM daje 5 miesiecy gwarancji"

EDIT:

do rywalizacji dolaczyla jeszcze jedna opcja:

tutaj!-

niestety nie jest to wersja pro...

czy moze jednak dolozyc kilkadziesiat zlotych i kupic gf6600gt palita na agp? cena kolo 540 zl

Edytowane przez chrzanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co że ma r9100 to już musi mieć słabego kompa, kumpel ma rX300,1gb,P4 630 3Ghz na płytce i925X i  karte ma słabą ale reszta kompa spox :) a co do karty to brał bym radka z tego 3-ciego linka moze nic nie pisze o gwarancji ale jakos sie dowiedz czy ona jest niewiem wyślij gosciowi  e-maila ,zadzwoń :D

1655029[/snapback]

a czy ja napisalem ze musi mieć ? napisalem ze RACZEJ a to jest różnica ...

co do zasilacza to fortron to tez szajs :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no na pewno daleko mu do chiefteca itp :) ale w tym przedziale cenowym nic rownie dobrego nie dostane,delta jest drozsza,o innych markach nawet nic nie mowie ;) wszystko lepsze od codegena ;)

hmm a tak z innej beczki: jezeli wybierac miedzy r9550 a r9600 to warto w ogole inwestowac w r9600? jezeli r9550 to jaka firma(zeby dalo sie jakies oc zrobic): gigabyte? tematy o tych kartach maja po 90 stron,troche mam juz dosyc przebijania sie przez posty :D

Edytowane przez chrzanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi