Skocz do zawartości
Southern Comfort

"nowy" Komp Do Bani... !?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie używany komp : P4 1,7 Ghz 256MB RAM. Próbuję odpalić film (Xvid) a tu niemiła niespodzianka - film chodzi jak spowolniony i na dodatek głos nie zgadza się z wizją ;/

Czy ta konfiguracja jest już po prostu za słaba na dekodowanie ... ? czy to moze wina kodeka wideo / audio (np ac3) ?

Please niech ktoś odpowie bo rozwalę swoją maszynę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co na celku by nie chodzily ? nie przesadzajcie

A ty wywal wszystkie kodeki jakie masz zainstalowane i zainstaluj jakis klite codecs pack czy cos podobnego, ale nigdy nie laduj kilku packow na raz bo potem sie takie rzeczy dzieja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nie ciągnie nawet 1 filmu :(

gdy puszczam na DivX Player wszystko jest w porządku , ale nie obsługuje napisów

Jak włączam jakiś program który obsługuje napisy to całość chodzi jak w zwolnionynm tępie, ale dźwięk idzie normalnie... Dźwięk wyprzedza wizję !!!

Czy powodem tego może być za duża rozdzielczośćfilmu i dlatego nie radzi sobie z dekodowaniem ???

A może mi ktoś podpowie czy jest jakiś program do odtwarzania samych napisów - wtedy odtwarzałbym film na DivX Player a napisy wyświetlałby ów program...

DANE FILMU : 640 x 272 pix

Audio : 192 kb/s

Wideo : 172 kb/s (25 klatek/s)

Edytowane przez Southern Comfort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobil reainstal systemu i zainstalowal Allplayera

nastepnie sciagnol za jego pomoca (live update) wszystkie kodeki i mysle ze bedzie ok

filmy ogladalem juz na celeronie 300A wiec co dopiero taka konfigurcja

mnie jeszcze ani razu niezawiodl allplayer

Jest polski, jest po polsku i jest malo problemowy

Ale oczywiscie to tylko moje zdanie

Pozdrawiam Alex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamietam zebym mial problem z jakimkolwiek divixem na p2-400 z karta graf z bodajze 16mb wiec w twoim przypadku problemem jest na pewno z softem. Wgraj jakis codec pack np z underpl.org , sciagnij vplayer`a i sprawdz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiguracvja P1,7GHz + 2MB karta graficzna na 32bitach przy rozdzielczosci 1024x768 potrafi z filmu zrobic sieczke. A ze pytajaca osoba jak widze, wielkiego pojecia o kompach nie ma wiec to rowniez moze byc przyczyna. Dlatego moje pytanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim wielkie dzięki !!! Zabieram się do wdrożenia niektórych porad :)

Jako osoba o "nikłej znajomości komputerów" mogę się w innych dziedzinach wiedzy naszej cywilizacji :D Tam pójdzie mi trochę lepiej

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam !!

aha - karta graf : ati rage ultra 128 16MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

why ??

1655778[/snapback]

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze), a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Dozwolone jest także wstawianie linków do akcji humanitarnych. Inne linki można zamieścić jedynie za zgodą administracji forum.purepc.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem odpalić Shreka (512x384) na cel.950 i matrox 4mb PCI i nie szło...

W tym samym systemie po wsadzeniu PII266 + riva TNT 16MB było praktycznie płynnie (czasami jakieś drobne zacięcia) Na cel.950 oczywiście idzie idealnie.

zmień stery do grafy.

ps. systemem był win98 jakby ktoś się pytał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi