Skocz do zawartości
Gość

Jaką obudowę???

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jaką obudowe możecie mi polecić? Lookałem na ModeCom, ale wszystkie mają zasilacze do 300W mimo że HuntKey, a mi zdał by sie ze 350w. Mam ograniczone fundusze do 300zetów. Doradźcie mi coś, bo nie chce jakiegoś szajsu kupić.

Z góry THNX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Jaką obudowe możecie mi polecić? Lookałem na ModeCom, ale wszystkie mają zasilacze do 300W mimo że HuntKey, a mi zdał by sie ze 350w. Mam ograniczone fundusze do 300zetów. Doradźcie mi coś, bo nie chce jakiegoś szajsu kupić.

Z góry THNX.

A na kiego grzyba potrzebny Ci 350W zasilacz?

W ModeComach montowany HuntKey to jest bardzo dobry, markowy zasilacz. 350W to strata czasu, sa takie budy CodeGena z 350W zasilaczem, ale tradycyjnie jak na Codeshita przystalo nie trzymaja napiec i maja nierowna charakterystyke przepiegu obciazenia, jednym slowem pala sie niespodziewanie szybko. :roll: :wink: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj (tak jak ja to zrobiłem) kupić tanią obudowę (np Codegena) ze zmnienionym zasilaczem np na 400 Deluxe'a , Ja mam wlasnie taki zestaw i jest na razie bez zastrzeżeń. Całość mnie wyniosła 200 zeta. Mam nowego Codegena z górnym wylotem i bezśrubokrętowym montaże (ok150 zeta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką obudowe możecie mi polecić? Lookałem na ModeCom, ale wszystkie mają zasilacze do 300W mimo że HuntKey, a mi zdał by sie ze 350w. Mam ograniczone fundusze do 300zetów. Doradźcie mi coś, bo nie chce jakiegoś szajsu kupić...

kup ENLIGHT z serii EN-72xx z 300W zasilaczem (wydakniejszy niz 350W HuntKey - sprawdzalem) :)

one kosztuja w okolicach 315zl brutto - tylko zwracaj uwage zeby te obudowy mialy z tylu pod zasilaczem miejsce na dodatkowy wentylator

takie cos http://www.enlight.nl/products/7230.html - np 7233 lub 7237 (obecnie o ile pamietam jego nastepca jest 7250) ale jak widzisz tu nie ma tego miejsca na wentylator - ma byc taki tyl

http://www.directron.com/lib/directron/enlightback

i nie daj sie namowic na zadnego Codegena - zasilacze DNO, blacha CIENKA jak PAPIER i do tego kiepskie wykonczenie i zmniejszona funkcjonalnosc (czesto nie mozna w pelni wykozystac wszystkich wnek 5.25 bo napedy hacza z plyta glowna) :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Z góry THNX.

Mi się osobiście podoba MODECOM EX2 za 180zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam jednak Modecom Cyber Mirror (black). Zasilacz to huntkey rev.2, nieslyszalny i dobrze trzyma napiecia. Mam jeszcze spory zapas na oczekiwanego gf4. Obudowa ta jest zrobiona z dosyc grubej blachy i jest naprawde dobrze wykonczona. Standardowo posiada 3 wentylatory, ktorych tez praktycznie nieslychac i dobrze spelniaja swoja role(ahtlon1700+@19002000 max. teperatura 49 -titan za 30zl). Wewnatrz obudowy naprawde jest durzo miejsca no i ten wyglad... Polecam!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...