Blast Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam, mam procesor Athlon 64 3000+ Venice (mysle ze z dobrej serii bo 0521) i plyte Abit KN8U na nForce 4 Ultra i mam problem z podkreceniem CPU.. mnoznik x9 i magistrala do 250 i nic wiecej czyli 2250 MHz.. Z tego co wyczytałem to trzeba ustawić dzielnik pamieci no i mnożnik magistarli systemowej ale nic takiego nie potrafie znalesc w biosie tej plyty. Czy ktos sie juz spotkał z taka plyta i takimi problemami? Moze po prostu nie ma tych opcji w tej plycie i stad moje problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Dzielnik pamięci: chodzi o to, żeby zamiast 200(400) ustawic 166(333), czy też mniej, zależy, jakie OC... Mnożnik magistrali (HTT).. maz to pewnie ustawione na 4, przestaw na 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blast Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dzięki za rady. Płyty się pozbyłem bo to straszny szajs.. Abit powinien sie wstydzic tej plyty. Omijajcie szerokim łukiem przynajmniej do czasu jakiegos najnowszego biosu choc ustawień tam tyle co kot napłakał .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dzięki za rady. Płyty się pozbyłem bo to straszny szajs.. Abit powinien sie wstydzic tej plyty. Omijajcie szerokim łukiem przynajmniej do czasu jakiegos najnowszego biosu choc ustawień tam tyle co kot napłakał .. 1659040[/snapback] To pochwal sie jaką nowa plytę kupujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blast Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Gigabyte Ga-k8n Ultra-9 i jestem z niej b. zadowolony.. Venice 3000+ (rev.521) poszedl na 2900MHz / HTT x2.5 i mysle ze to nie koniec jesgo mozliwosci ;) .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...