Skocz do zawartości
bielski

Jaka Płyta Pod S754 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z AGP tylko DFI LP nF3. Ja miesiąc temu stałem przed tym samym wyborem i teraz żałuję że za wszelką cenę chciałem zaoszczędzić i wybrałem taniego K8NS.

Jeśli będziesz brał coś z PCI-E to masz jeszcze do wyboru ponoć świetne nowe płytki Epoxa z nForce4, nie pamietam dokładnie nazw modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z AGP tylko DFI LP nF3. Ja miesiąc temu stałem przed tym samym wyborem i teraz żałuję że za wszelką cenę chciałem zaoszczędzić i wybrałem taniego K8NS.

Jeśli będziesz brał coś z PCI-E to masz jeszcze do wyboru ponoć świetne nowe płytki Epoxa z nForce4, nie pamietam dokładnie nazw modeli.

1655623[/snapback]

mam takie pytanie-co ci z k8ns nie pasi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - Vmem - moje TwinMosy muszą pracować na 2.7V, żeby było wszystko stabilne, a to już koniec mozliwości tej płyty

2 - Nie wiem czy to przypadłość tylko mojej płytki, ale czasem mam problemy z bootowaniem (zwis przy wykrywaniu dysków/napędów) - muszę zapodać reset i w tym momencie tak jak wszystkim resetują się ustawienia pamięci w biosie

3 - Płytka zaniża i przeciętnie trzyma Vcore (bywają skoki, chociaż na szczęście nie duże)

4 - 2 gniazda na wentylatory to bezczelność ze strony GB ;) na głupim Solteku KT400 miałem ich 4... (to dla mnie problem bo mam 3 dodatkowe wentylatory w obudowie)

5 - Vmem, Vmem, Vmem... ;)

Płytka ogólnie nie jest zła, ale moim zdaniem o wiele lepszym wyjściem jest dołożenie tych ponad 100zł na DFI. Takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi