epicurus Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Cześć, kupiłem niedawno, jak byłem w USA, na eBay'u IBM'a T21 i oprócz tego, że windows (xp pro) pokazuje mi dziwne taktowanie procesora (raz 6xx MHz innym razem 7xx MHz), to wykrywa mi tylko 128 ramu, a bios pokazuje 256 ramu. Za pierwszym razem w biosie przełączyłem "extended memory" z disabled na enabled i windows wykrył 256, ale za druguim odpaleniem laptopa było znowu 128 (mimo że w biosie było już enabled) W czym może być problem? Z góry dzięki za pomoc... Dodam, że być może trafił mi się dziwny egzemplarz, bo procek miał być P3 933 MHz, a bios pokazuje 800 MHz... :( a eBayowski sprzedawca to onlinelaptops jakby ktoś chciał wiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Po pierwsze - taktowanie moze sie zmieniac w zaleznosci od tego, czy pracujesz z bateri, czy zasilacza. Co do pamieci sciagnij z netu i nagraj na plytke program GoldMemory - sprawdzisz, czy kosci fizycznie sa sprawne. Sprawdz ewentualnie czy pamiec jest dobrze "wsadzona". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...