Skocz do zawartości
hribsatan

Sprawa Z Gwarancją

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie ostatnio kupiłem tą karte http://allegro.pl/show_item.php?item=63595004

facet wysłał -pieknie ładnie zapakowane a tu zonk! karta uszkodzona

wyswietla całą game artefaktów juz podczas właczania kompa bez zadnego modowania czy nawet podkrecania .no to karte odsyłam na gwarancje do niego

on powiedział ze odsyła ja do dystrybutora do wrocławia

gosciu stale twierdzi ze karte sprawdzał ze mu chodziła itp. itd

karta nie miała zadnych fizycznych uszkodzeń. zastanawia mnie tylko jedno

jesli dystrybutor uzna ze zostały dokonane "operacje" na dodatkowych potokach

i nie uzna gwarancji to jakie ja mam szanse przeciez gosc z aukcji odblokowywał te potoki nie ja i moze mnie okłamac powiedziec np ze dystrybutor uznał ze karta jednak jest fizycznie uszkodzona.ajaja strasznie sie martwie to cała sprawa władowałem w to 960 a tu takie problemy. : :cry:

a co wy o tym sądzicie , a moze jest tu ktos kto sie zna na prawie...

:cry:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ja wiem ze do dystrybutora tylko ze gosc jak cwany jest to tak:

wiadomo ze próbował odblokowac dodatkowe potoki (w aukcji pisze 16 sprawnych i 6 verteksów)- musiał to robic ,a czasem u dystrybutora moga to zwietrzyc i postawia diagnoze ze to wina użytkownika -wtedy wiadomo ze to wina tego co sprzedawał tyle ze on moze mnie okłamac i powiedzec mi ze serwis stwierdził jakies uszkodzenie fizyczne .. ble ble i tyle i ze moja wina i zycie jest do bani.

Sam nie wiem co tu myslec fakt trzeba czekac az serwis stwierdzi co sie stało

ale jak on mi to przekaze .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiesz jednego :) odblokowane potoki sa tylko do momentu jak masz Riva Tunera odpalonego za kazdym razem w windowsie.

podczas odblokowywania potokow nie zachodza zadne fizyczne zmiany ani zmiany w biosie samej karcie. nie ma sposobu zeby stwierdzic, ze ktos cos odblokowywal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw jak sie skończy cała sprawa.. miałem kupować w tej firmie dokładnie taką samą kartę ale coraz bardziej się zastanawiam, zwłaszcza w kontekście http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=148002 a druga rzecz to freezy 6800 na chipach nforce - jedni maja inni nie - ruska ruletka.. w każdym razie z niecierpliwością czekam na info jak sie wszystko skończyło..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi