zeniacki Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 witam mam pewien problem otóż od jakiegos czasu jestem podpiety do osiedlowej sieci radiowej którego antena znajduje sie około 200-300m od mojego domu cała sieć działa na d-linkach od samego początku na standardowej antenie dookólnej gubiło mi sygnał dostawca usługi polecił wymiane anteny na mocniejsza więc tez tak uczyniłem kupiłem antene kierunkową yagi ale nadal gubi sygnał...a teraz facet mówi mi że chyba jest antena za mocna i przebija sygnał...na drodze do anteny stoja dróty wysokiego napięcia nie wiem czy maja one jakiś wpływ...moja antena jest 12dbi i podłączona jest przez d-linka do mojej karty sieciowej...nie wiem co robić zmieniałem polaryzacje i czasami działa dobrze a czasami do kitu u wielu osób działa idealnie i nie gubi sygnału ale nie u wszystkich...moze istnieją jakies programy na osłabienie sygnału albo cos bo już nie co mam robić...z góry dziękuje za propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Spróbuj pożyczyć od kogoś inną sieciówkę bezprzewodową, w "mojej" sieci gubienie sygnału najczęściej było powodowane uszkodzonymi sieciówkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...