XeraN Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam. Dla Was moj problem napewno bedzie banalny, ale ja nie znam jego rozwiazania. Dzis kupilem Semprona 2500+, poniewaz stary Athlon XP 1600+ spalil sie kilka dni temu. Problem w tym, ze po zainstalowaniu procesora i odpaleniu komputera system caly czas pokazuje, ze na plycie glownej jest stary Athlon XP. Czy ktos moze mi napisac o co tutaj chodzi ? Co moge zrobic aby system wskazywal Semprona ? Z gory dziekuje za odpowiedzi. XeraN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Zaktualizuj bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeraN Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Koniecznie potrzebuje aktualizacji ? Nie mozna zrobic tego jakos inaczej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Galaxy Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A zmieniłeś FSB z 266 na 333 ? :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Bez aktualizacji się nie obędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeraN Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A zmieniłeś FSB z 266 na 333 ? :-P 1655811[/snapback] Jestem kompletnym laikiem co do biosu, nie wiem jak to sie robi :mur: A czy w ogole na mojej plycie glownej ten procesor ma szanse normalnie pracowac ? Mam Gigabyte GA-7DXE. Jeszcze jedno, czy mozna zaktualizowac bios z plyty cd a nie z dyskietki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wystarczy zmienić FSB na 333(166MHz) i będzie pracował tak jak powinien. Tym,że pokazuje XP się nie przejmuj - po aktualizacji powinno to zniknąć, jednak nie widzę sensu robienia aktualizacji z tego względu,że na wydajności i tak nic nie tracisz. Powiedz nam jaką masz płytę być może nie wspiera FSB 333 co będzie oznaczało,że się wkopałeś i sempron będzie pracował na zaniżonym taktowaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeraN Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Panowie (i panie?) udalo sie :) Zmienilem CPU Clock na 166 i teraz procesor dziala z czestotliwoscia 1,74 GHz przy temperaturze 44 - 45 st. C., chociaz zamiast Sempron 2500+ wskazuje AthlonXP 2100+. Dzieki za odpowiedzi, sam bym sobie nie poradzil :? Edytowane 18 Września 2005 przez XeraN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...