mojpecet Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Witam! Od razu przechodze do sedna. Chce kupić jakiś sprzęcik do skype. Słuchawki z mikrofonem, bądź słuchawka na jedno ucho z mikrofonem. I nie wiem co wybrać i czy pewien pomysł jest realny. A chodzi mi o podłączenie słuchawki bezprzewodowej (bluetooth) firmy Nokia np. takiej Nokia HS-36W, badź Nokia HDW-3 i do tego odbiornik bluetooth MSI Bluetooth Dongle Key Class 1. Czy to będzie kompatybilne? Te słuchawki Nokii (jak większość z resztą) działają z telefonami i takie jest ich przeznaczenie, ale jednak słyszałem że niektórym udaje się skonfigurować do pracy na kompie - skype. Kwestia odbiornika bluetooth, oprogramowania i samego zestawu słuchawkowego. Co o tym myślicie? Czy ktoś w ogóle używa czegoś takiego? Jak się spisuje? No i czy się w ogóle opłaca? :? Chce kupić coś do skype, bo będzie mi potrzebny jakis zestaw słuchawkowy z mikrofonem. A co powiecie na coś z kablem? Nie chce żadnych normalnych słuchawek z mikrofonem, nie moga mieć mocowania od góry, ewentualnie jakieś z pałąkiem od tyłu, albo po prostu mała słuchawka zakładana na jedno ucho z mikrofonem taka jak np. SENNHEISER PC 120 albo SENNHEISER PC 140, ale czy się opłaca? Wolałbym coś bardziej mobilnego, co więcej za niedługo planuje zakup Noki 6230/6230i lub czegoś z bluetoothem od Noki i będzie mi potrzebny jakiś zestaw słuchawkowy do samochodu. Proszę o jakąś porade, opinie. Czy ten bezprzewodowy zestaw o którym pisałem wyżej bedzie kompatybilny z kompem i czy bedzie mozna pogadac przez skype? A jak z jakoscią dźwięku i mikrofonu? A może w ogóle polecacie coś innego? Zaznaczam jeszcze raz, że to nie mają być zwykłe słuchawki z mocowaniem od góry (jak u większości) - wiem było wiele tematów o standardowych słuchawkach z mikrofonem. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 18 Września 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 podlaczam sie do pytania bo mam ten sam dylemat. Sluchawka do K700i przydalaby sie. Ale wazniejsze jest czy mi sie oplaci ;) Czy sluchawka moze byc uzywana przez PC jako typowe urzadzenie audio ?? W opcjach dzwieku zainstalowaly sie odpowiednie sterowniki, ale chcialbym wiedziec jak to jest praktycznie rozwiazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...