Skocz do zawartości
kilgur

Tryb Dual Channel Dla Pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte nf7-s rev 2.0 i 3x 512 i jak je wsadzam to odrazu mam dual channel i system staje sie niestabilny, a jak wsadze tylko dwie bez dual channel wszystko chodzi stabilnie. Mam pytanie czy da sie na niej zablkowac w jakis sposob tryb dual channel dla pamieci tak zebym mogl wykozystac wszystkie sloty ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co blokowac 10-20 % wzrost wydajności ...?? Masz źle włożone pamięci , bądź nei do końca współpracująz płytą ... albo są innego typu , producenta

1657613[/snapback]

No z tym 10-20% to żeś przegł :lol: Raczej na nf2 to jest wzrost rzędu 1-2% nie więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co blokowac 10-20 % wzrost wydajności ...?? Masz źle włożone pamięci , bądź nei do końca współpracująz płytą ... albo są innego typu , producenta

1657613[/snapback]

hehe ładnie zaszalałeś z tym 10-20% wzrostem wydajności :D

Gra nie warta świeczki. Zapodaj większe napięcie na pamiątki może to coś pomoże a jak nie to po sprawdzaj pamiątki w różnych konfiguracjach (sprawdź zachowanie pamiątek w różnych bankach) może w tym tkwi twój problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daje tyle ,ze masz problemy z obsluga pamieci

no i jeszcze w ssandrze i aidzie/everescie mozesz sie podniecac wyzeszymi wynikami dla pamieci

w praktyce nie daje wzrostu wydajnosci ,a potrafi narobic problemow (u mnie na szczescie spoko ,bo mam firmowe pamici :P i nie przekraczam fsb200 :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...