kilgur Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Mam plyte nf7-s rev 2.0 i 3x 512 i jak je wsadzam to odrazu mam dual channel i system staje sie niestabilny, a jak wsadze tylko dwie bez dual channel wszystko chodzi stabilnie. Mam pytanie czy da sie na niej zablkowac w jakis sposob tryb dual channel dla pamieci tak zebym mogl wykozystac wszystkie sloty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 O ile wiem to nie, jeśli włozysz do 3 slotu kośc to DC załącza sie automatycznie. Może spróbuj pożąglować koścmi i się ustabilizuje, albno daj więcej V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 A po co blokowac 10-20 % wzrost wydajności ...?? Masz źle włożone pamięci , bądź nei do końca współpracująz płytą ... albo są innego typu , producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Jak chcesz bez DC masz slot 1 i 2 a jak chcesz DC to masz 1/2 i 3 slot. DO tego od razu dajesz im 2.9v i powinno być dobrze. BTW. jest przyklejony temat o tej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 A po co blokowac 10-20 % wzrost wydajności ...?? Masz źle włożone pamięci , bądź nei do końca współpracująz płytą ... albo są innego typu , producenta 1657613[/snapback] No z tym 10-20% to żeś przegł :lol: Raczej na nf2 to jest wzrost rzędu 1-2% nie więcej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 to juz zalezy :) Daj więcej Voltów na pamięci.. jeśli standardowo jest 2.6 daj 2.7.. jezeli kapa, to daj 2.8 i powinno byc ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 A po co blokowac 10-20 % wzrost wydajności ...?? Masz źle włożone pamięci , bądź nei do końca współpracująz płytą ... albo są innego typu , producenta 1657613[/snapback] hehe ładnie zaszalałeś z tym 10-20% wzrostem wydajności :D Gra nie warta świeczki. Zapodaj większe napięcie na pamiątki może to coś pomoże a jak nie to po sprawdzaj pamiątki w różnych konfiguracjach (sprawdź zachowanie pamiątek w różnych bankach) może w tym tkwi twój problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No wlasnie problem jest taki ze bardziej zalezy mi na zwiekszeniu ilosci pamieci niz nad wieksza wydajnoscia coz poprobuje z podniesieniem napiecia, a jak nie pomoze coz bedzie trzeba kupic 2x 1 giga :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 To po co jest ten Dual Channel ..na NF2 jezeli to praktycznie nic nie daje ...?? bo już sie motam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 daje daje tylko nie wiele w stosunku do tego co daje dual na a64 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 daje tyle ,ze masz problemy z obsluga pamieci no i jeszcze w ssandrze i aidzie/everescie mozesz sie podniecac wyzeszymi wynikami dla pamieci w praktyce nie daje wzrostu wydajnosci ,a potrafi narobic problemow (u mnie na szczescie spoko ,bo mam firmowe pamici :P i nie przekraczam fsb200 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 i ze szybciej liczysz pi niz ludzie bez dc i ze masz troche wiecej smarkow niz ludzie bez dc mnie to styka ;) bo jakos problemow z tym jeszcze nie mialem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 co do sPI to nie zauwazylem ,a smarkow przybywa tylko w ostatnich dwoch cyferkach i ta przedostatnia nie przekracza 5 juz wiecej smarkow daje zmiana timingow na karcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...