soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 witam po pierwsze - czy beep kody na plycie to takie same dzwieki jak ten beep przy starcie kompa?? bo u mnie to sie rozni....ten przy starcie jest soczystym beepnieciem, te co slysze potem w windowsie to jakies pierdniecia ;) juz powoli q***** dostaje z tym..........pika mi raz tak raz tak. czasem wogole, czasem wkolko... wyciagalem wszystkie karty, pamieci, dyskim, czyscilem, dmuchalem i caly czas to samo..... w instrukcji do mojej plyty glownej wogole nie mam takiej konfiguracji beepow jaka slysze.....a slysze raz serie pojedynczych a drugim razem serie krotki- dlugi co moze byc?? znacie jakies programy do testowania sprzetu, dyskow - ale jakis porzadny bo Norton Utilities nic nie pokazuje ani nie wykrywa sorki za moja frustracje ale juz wszystko patrzylem (moze cos przeoczylem). nie mam cierpliwosci do sprzetu samego w sobie bo wole zdecydowanie software. nie znam sie na hardwarze. do serwisu nie chce jechac bo mi jeszcze jakas czesc wyjma i bede czekal tydzien albo dluzej. a nie moge bo prace akurat pisze i musze ja zlozyc do konca wrzesnia w dziekanacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 różnie bywa. zazwyczaj głośniczek systemowy jest w stanie wykonywć pare różnych dzieków (kiedyś nawet sie tego uzywało w grach :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 czasem warto sie wkurzyc bo w gniewie pomysly przychodza do glowy:) zlokalizowalem o co biega.....pech albo szczescie chcialo, ze w 5 minut po napisaniu postu:) to alarm przegrzania procesora....wylaczylem w biosie i nie pika....ale......... bios pokazuje mi, ze temperatura CPU przekracza chwiami 90 C a najczesciej trzyma sie miedzy 80-92....to chyba sporo prawda?? gdzie szukac przyczyny?? czy to wina wylacznie wiatraczka (zakurzenie, ogolne "padniecie")? czy moga byc inne przyczyny? prosze o pomoc bo jak juz wspomnialem w hardwarze jestem kiepski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a co to wogole jest System temperature?? pokazuje 36C czy wogole te 90C jest mozliwe?? bo komputer beepowal mi od miesiaca....czy procek wytrzymalby miesiac przy 90C - a chodzi na okraglo - dzien i noc czy wzrost temp. CPU moze byc spowodowany ustawieniem kompyteras?? np tym,ze jest w naropzniku pod biurkiem??? (kontakt ze "swiezym powietrzem" ma od przodu i ze swojej lewej strony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) dobra - juz wiem ze to jest krytyczna wartosc dla Bartonow...... czy ta temp jest odczuwalna kiedy zblizyc dlon do proca?? bo jesli tak to ja nie wyczuwam 90 stopni...nie wiem - nie znam sie.......pomozcie- co mam robic Edytowane 18 Września 2005 przez soska66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 widze,ze nikt nie raczyl pomoc...... juz nie trzeba bo sam sobie poradzilem pojawil sie za to nowy problem.........zasilacz strasznie charczy. jedyne co to go odkurzalem.........dlaczego tak charczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wiatraczek się zatarł w nim. Poza tym edytuj posty. System temp to może być temperatura chipsetu ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) dobra......naprawilem go metoda "po rusku" :) odkrecilem, popukalem pare razy (nie moglem otwierac bo na gwarancji jeszcze) i juz nie halasuje......jak znow zacznie to juz do serwisu pojade zamykam temat dla podsumowania: po czyszczeniu, naprawach itp, plansza z "Hardware sensors monitor" prezentuje sie tak: Temperatures: Mainboard 26C, CPU1 31C, CPU2 60C - tyle,ze komp nie byl wlaczony przez 2 godziny:) mam nadzieje,ze nie skoczy do 90 znow..........tu profilaktycznie prosze o jakies porady :) Cooling fans: Power 3300 rpm Voltages: "+12V": +12,03V, " +5V": +4,13V Core: +1,70V I/O: +3,30V Aux: +2,64 V +5V, Core i Aux zaznaczone sa na czerwono macie jakies sugestie?? PS: sory za nie edytowanie postów:) moj blad Edytowane 18 Września 2005 przez soska66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 5 za nisko i to bardzo :| pewnie zasilacz codegen ;/ popraw wentylacje w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 5 za nisko i to bardzo icon_neutral3.gif pewnie zasilacz codegen tzn co - zasilacz do wymiany?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Jakiej marki zasilacz ?(rubicon, deer, ropla, colorist, codegen, aton, tracert to szajs) Podaj konfiguracje kompa, zmierz napięcia miernikiem. Popraw wentylacje poukładaj kable taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...