sziti Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Mam łącze internetowe 1 MB (kablówka) , do którego podłączone są dwa komputery.Chciałbym w jednym z komputerów ograniczyć szybkość przesyłu danych tak, aby drugi komputer miał troche lepsze łącze ( tj.np. I komputer - 128kb/s , II komputer 896kb/s ).Słyszałem , że istnieją programy do takiego zabiegu - proszę o podanie nazyw jednego z nich. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Na winde to sie zwie chyba Bandwidth Controller. Na linuxa to tc, htb, cbq itp slowa kluczowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
praise Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 na windę zainstaluj sobie DU Super Controller, a pod linem skrypt trzeba napisac dosc prosty, w Slackwarze najlatwiej bedzie to zrobic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Net Limiter - sam z niego korzystam :) dla kazdej aplikacji mozna przydzielic osobny limit, lub tez ustalic ogolne ograniczenie dla wszystkich programow. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Nie wie ktoś jak można ograniczyć dostęp u kogoś na komputerze ? Mam w domu dwa komputery , jeden przyłączony pod router krótkim kablem , drugi w innym pokoju także przez kabel jednak dłuższy. Jeszcze nie sprawdzałem tych programów , jednak o ile pamiętam to przynajmniej netlimiter był od rozdzielania łącza na komputrze gdzie ten software był zainstalowany. Mam dostęp na router poprzez wpisanie ip w przeglądarce - standartowego dla d-linka. Chciałbym zachować proporcje 70% , 30% , jednak nie znalazłem takiej opcji na firmwarze D-linka 614 i+. Byłbym wdzięczny za pomoc , rady. Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...