CobraVerde Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Witam, mam chello 2 Mb i laptopa podpiętego do netu za pośrednictwem routera WiFi D-Link DI-514. od pewnego czasu nastąpił u mnie drastyczny spadek transferu - łącze wyciąga w granicach 512 kbps :( dodam, że z połączeniem jest chyba wszystko OK, bo siła sygnału jest "znakomita". nie mam włączonego szyfrowania itp. laptop jest jedynym kompem podpiętym do łącza. jak podepne go bezpośrednio do modemu to wszystko działa znakomicie. resetowałem router i ustawienia, przeinstalowałem drivery od karty sieciowej, więc co może być nie tak? pozdrawiam Edytowane 18 Września 2005 przez CobraVerde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a moze wlasnie przez to ze nie masz szyfrowania podkradl Ci sie jakis sasiad-pasozyt :) i czerpie z Twoich 2 Mb:) pomysl o tym :) wifi bez szyfrowania to marzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 zmien kanal powinno pomoc, moze ktos nadaje na tym samym co ty zabespieczenie umnie: WEP 128 bit, filtrowanie MACow, wylaczone rozglaszanie sieci SSID Broadcast, zmiana hasel admin / user na APeku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 a moze wlasnie przez to ze nie masz szyfrowania podkradl Ci sie jakis sasiad-pasozyt :) i czerpie z Twoich 2 Mb:) pomysl o tym :) wifi bez szyfrowania to marzenie :) 1656669[/snapback] przecież napisałem, że laptop jest sam na łączu - sprawdzałem to... zmien kanal powinno pomoc, moze ktos nadaje na tym samym co ty zabespieczenie umnie: WEP 128 bit, filtrowanie MACow, wylaczone rozglaszanie sieci SSID Broadcast, zmiana hasel admin / user na APeku 1656881[/snapback] ok, dzięki, spróbuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) no i stało się... po zmianie kanału router całkowicie "zamikł" - zero sieci. nie pomogło resetowanie go i inne sztuczki. nawet nie mogę się do niego zalogować :( help me !!! Edytowane 20 Września 2005 przez CobraVerde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 robiles twardy reset ? przytrzymujesz się reset 10 sekund, przywraca fabryczne ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 robiles twardy reset ? przytrzymujesz się reset 10 sekund, przywraca fabryczne ustawienia 1658846[/snapback] jasne - ze trzy razy... nic to nie dało: router "milczy", nie licząc palących się normalnie diód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 no to juz masz przyczyne wolnego transferu ... router poprostu byl na wykończeniu jak masz gware to go wymien a jak nie to pozostaje Ci zakup nowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 no to juz masz przyczyne wolnego transferu ... router poprostu byl na wykończeniu jak masz gware to go wymien a jak nie to pozostaje Ci zakup nowego... 1659420[/snapback] router ma dopiero 3 miesiące - ale to nie znaczy, że nie mógł paść... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...