cavarr Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 mam pytanie bo msuze kupci zasialcz bo wlasnie jeden spalilem i zastanwaim sie nad tymi: http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...06&katid=14 badz http://allegro.pl/item126448426_fortron_fs...od_freego_.html ktory byscie mi polecili? :lol: bierz tego http://allegro.pl/item126554458_modecom_mc...lep_krakow.html lub http://allegro.pl/item128021519_profesjona...sata_pci_6.html ps myślisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyny Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) dobra ale czy one stykna do oc ? i co lepszeten fortron czy modecom co podaliscie ? Edytowane 17 Września 2006 przez jedyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Do OC napewno wystarczy ten ModeCom będzie lepszy, ale też jest droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 i juz wiem dlaczego skad pojawiły bad sectory na dysku. drobne przepięcia powodują bed sektory przy obciążeniu (bo mam dużo kabli do wentyl i innych rzeczy) z tego powiem ze zasilacz niezawsze działa system antyprzepieciowy. zdecydowałem zmienic jak najszybciej zasilacz na markowy np. Topower 380W za 180zł a poza tym to dobry zasilacz ale tylko dla słabszych komputerów (dla mnie juz ledwo wyciąga). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 i juz wiem dlaczego skad pojawiły bad sectory na dysku. drobne przepięcia powodują bed sektory przy obciążeniu (bo mam dużo kabli do wentyl i innych rzeczy) z tego powiem ze zasilacz niezawsze działa system antyprzepieciowy. Możesz to rozwinąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 mam dziwny problem z Fortronem FSP300-60GTP 5 dni temu miałem małą awarię - brat podłączył odtwarzacz mp3 na USB i prawdopodobnie poruszył kartę sieciową (nie była przykręcona) i wysunela sie lekko z gniazda PCI :) Komp się wyłączył i włączyć nie chciał. Wsadziłem kartę, przykręciłem, odłączyłem kabel zasilania od zasilacza na chwile, podłączyłem, komp wstawał ale po chwili sie wyłączał. Odłączyłem wtyk od płyty, wyciagam kabel zasilajacy, wsadzam spowrotem, zwieram piny by odpalić zasilacz bez mobo. Biore miernik, mierze napięcia i szok :o +5V -- 6,00V +12V -- 13,81V +3,3V -- 3,48V mysle se: co jest grane? rozkręciłem zasilacz, znalzałem potencjometry, wyregulowałem i teraz mam: IDLE: +5V -- 5,00V +12V -- 12,11V +3,3V -- 3,30V STRESS: +5V -- 4,96-4,98V +12V -- 12,13-12,18V +3,3V -- 3,30-3,31V było niby wszystko OK po 2 dniach zmierzyłem napięcia - znowu są wyższe... w idle na 3,3V dalej jest 3,30V, ale na +5V juz 5,07V, a na +12V 12,26V dzisiaj (po 5 dniach) znowu biore miernik do ręki i... w idle dalej 3,30V na +3,3V, a na +5V znowu wyżej - 5,19V, na +12V aż 12,55V co jest tego przyczyną? możliwe, że ten potencjometr od linii +5V i +12V (jeden wspólny jest) "sam się przekręca" ? ;) co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 mozliwe ze ten potencjoment sie zuzyl , wymien na inny i zobacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 dziwne, bo raz go przekręciłem tylko i się zużył? :) a może jak wyreguluje napięcia to kapnąć troche kleju na niego czy coś? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 mysle ze to przepiecie moglo mu nei posluzyc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam dość treściwe pytanie: Ten?? http://allegro.pl/item129399744_fortron_fs...od_freego_.html Czy ten?? http://allegro.pl/item128695586_zasilacz_a...2_lata_gw_.html A może ani jeden ani drugi?? Szukam czegoś b.cichego w granicach 100-110zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jeśli już to ten drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 A z czego komp zasilany?? Bo jeśli z 5V to ten pierwszy, jeśli z 12V to ten drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Płyta Gigabte k8ne, sempron 2800+. Ktoś mówił na forum ze 5v. Co będzie cichego w tej kategorii cenowej ?? Edytowane 23 Września 2006 przez Nestea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 z 12v zasilany jest proc czyli drugi zasilacz. Fortrony są wystarczająco ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Cześć,mam fortrona 350FSP 60MDN ,chciałbym się dowiedzieć,czy można zmniejszyć obroty wiatraka? Czy zwolnienie obrotów może uszkodzić zasilacz?Jeśli można,to w jaki sposób?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Czy dostane cos ciekawego z Fortrona na ten konfig P4 Northwood 1.8A plyta glowna to jakis soltek 256MB DDRAM Matrox G400 Seagate Barracuda 200GB sprzet od DSLa +cd rom goscinnie Komp ma byc stabilny i tani w eksploatacji. Bedzie chodzil 24/7 a nie chce kiedys sie obudzic i zobaczyc dym w pokoju. Tak sie zastanawiam czy Fortron 250W by wystarczył Edytowane 27 Września 2006 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ten fortron to jakiś elo? ;X http://www.allegro.pl/item133699664_zasila...n_box_nowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 ten fortron to jakiś elo? ;X http://www.allegro.pl/item133699664_zasila...n_box_nowy.html Jako zasilka za ta kase niezly. Chociaz cena taka bo to firmowy fortron (a nie jakis z demobilu) u nas raczej wystepuja takie sporadycznie. http://www.silentpcreview.com/article212-page1.html Z wad to mozna podac ze moglby byc sprawniejszy (raczej ponizej 80%, ale i tak jest niezle) i napewno glosny co wynika z pomiarow. (btw 2 podstawowe i najwazniejsze rzeczy jakie powinny byc imo w recenzji :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) http://zenfist.pl/pID/1179.htm jest i na zenfiscie :) pierwszy fortron pod marka fortron sprzedawany w pl :D (oficjalnie ;) ) Edytowane 14 Października 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Tylko żey był mniej waliwy od Amacroxa, to będzie dobrze. Ta miałem już 2 amacroxy od zenfista. Jedna była padnięta, a drugą też chyba oddam, bo kompletnie nie trzyma napięć. Na kofigu: Athlon 64 3000+ @ 2450 MHz, 2x512 MB @ 740MHz, 320GB dysk, mobo Asus M2N4-SLI, grafika to zwykłą S3 na PCI linia +5V wygląda dobrze- 4,96 , ale +12V to już tragedia -12,64. myślałem na początku jak podłączałem ją do starszych kompów, że jest niedociążona, a tu na takim nowym sprzęcie lipa!!! Chyba trzeba będzie znowu zwrócić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 czym mierzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 miernik (M890G) naturlich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 moze walniety? bateria pada? spr innym jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Mirenik ma jeden miesiąc więc nie sądzę. Zresztą jak mogę sprawdzić w domowych warunkach czy miernik jest dobry? Edytowane 15 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Co sadzicie o tym : http://www.allegro.pl/item134798523_mega_n...2x_sata_pc.html Ma to zasilac Sempronika na AM2 na gigusiu , o/c nie wykluczone (raczej pewne :D ) Zastanawialem sie nad FSP350 60-MDN, ale o ten ma dwie linie 12V, wiec wydaje sie byc bardziej wlasciwym wyborem. Z drugiej strony nie slyszalem o modelu FSP 350-60HLN .Dlatego chcialbym sie zapyac o to madrych ludzi.Jak to codo wyglada od srodka i jak sie spisuje.pozdr. Edytowane 17 Października 2006 przez SPINACZ_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Było o nim nie tak dawno w tym temacie. To następca THA-P, ponoć trochę cichszy i o większej sprawności (oraz lżejszy :). IHMO za tą cenę to warto brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 to zaden nastepca to napewno zlom jest tak wogole bo to jest okrojona wersja glna na rynek tylko wylacznie rosyjski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) to zaden nastepca to napewno zlom jest tak wogole bo to jest okrojona wersja glna na rynek tylko wylacznie rosyjski... Jesli to złom to co kupic na ok 60 zl + przesyłka.Składam kompa do 1k i niestety tylko tyle kasy mam.z gory thx za odp Edytowane 17 Października 2006 przez SPINACZ_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 to zaden nastepca to napewno zlom jest tak wogole bo to jest okrojona wersja glna na rynek tylko wylacznie rosyjski...Złom, ale dobry złom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...