dede Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam wszystkich :] Zakupiłem sobie ostatnio na akucji zasilacz Fortron 350W MDN ®. Jeszcze do mnie nie doszedł z powodu strajków państwa listonoszy.... Ale nie o to chodzi..:P Wiec mam kilka pytań odnośnie tego zasilacza :] 1. Czy uciągnie on taki config w niedalekiej przyszłości? CPU: AMD ATHLON 64 3000+Orleans,AM2 Płyta główna: GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G GF 6100 Socket AM2 Pamięć: GEIL 512MB (2X512) DUAL PC-4300 HDD: SAMSUNG 80GB HD080HJ 7200 SATAII 8MB CACHE Do tego za jakiś czas będzie jakaś grafa ( nic jakiegoś "wypasionego" ) z DX 10 i 1 napęd DVD i 1 CD. 2. Czy będę mógł pozwolić sobie na jakieś małe O/C proca na tej zasilce ? :] Pozdrawiam, Dede PS. Mój pierwszy post na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Nopewnie Że uciągnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam wszystkich :] Zakupiłem sobie ostatnio na akucji zasilacz Fortron 350W MDN ®. Jeszcze do mnie nie doszedł z powodu strajków państwa listonoszy.... Ale nie o to chodzi..:P hey czy moze kupiles na allegro od MISS ania? jeslitak to czy ona z Tobąkoresponduje? na moje 2 maile mi nie odpisala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milena Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jaki Fortrona kupić ? (dobry do O/C ) ??? Składam zestaw Posiadam: Procesor AMD Athlon 3700 San Diego 1 MB, płyta DFI LanParty UT RDX200, grafa Powercolor X1950PRO.Prosze o propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Trochę wyżej masz post VenomDM i odpowiedzi na niego. Czy każdemu nowemu użytkownikowi trzeba wszyskto wyjaśniać, bo nie ma czasu poświęcić 5-10 minut na przejrzenie ostatniej strony tematu? :mur: Edytowane 26 Listopada 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 hardwin mi odpisała na następny dzień :] Pytałem czy bede mógł sobie pozwolić na O/C na tym zestawie na innych forach i mnie dosłownie "wyśmiano"... To powiadacie że moge kręcić na tym zestawie... ? :) A aa i do tego jeszcze dojdzie ta grafika potem, i czy bedzie konieczna zmiana zasiłki po dołożeniu grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-er Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 jak fortron ? -P4 1,4 GHz -płyta Intel D850GB -2x 128 rimm ( mam zamiar dokupić jeszcze 2 kości) -40 Gb dysk -nagrywarka -GF2 mx400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Obojętnie, byle miał ze 250W i wtyczkę P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ostatnio na Allegro biją się o taki zasilacz: http://allegro.pl/item142134722_ultra_cich...cja_kurier.html Obecnie posiadam Fortrona 350 THA-P. Myślicie, że warto wymienić? Ten mój jest trochę głośny (80mm), więc propozycja jest trochę kusząca. A jeśli nie ten, to jakiego Fortrona polecicie do Athlona64 3000+, DFI LanParty, 80GB ata (z zamiarem zakupu sata), gf6600? Koniecznie muszę kupić nowego, bo składam kolejny komputer (co nie znaczy, że koniecznie muszę wymieniać mojego półrocznego Fortronka ;)). P.S. Proszę tylko, żeby to nie były gołe nazwy, tylko linki do sklepów/allegro. Max. 80-100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-er Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 co to znaczy obojętnie ? człowiek chce sie poradzić a tu "obojętnie" i co ja mam z taką poradą zrobić ? równie dobrze wcale mógłbym sie nie pytać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Ostatnio na Allegro biją się o taki zasilacz: http://allegro.pl/item142134722_ultra_cich...cja_kurier.html Obecnie posiadam Fortrona 350 THA-P. Myślicie, że warto wymienić? Ten mój jest trochę głośny (80mm), więc propozycja jest trochę kusząca. A jeśli nie ten, to jakiego Fortrona polecicie do Athlona64 3000+, DFI LanParty, 80GB ata (z zamiarem zakupu sata), gf6600? Koniecznie muszę kupić nowego, bo składam kolejny komputer (co nie znaczy, że koniecznie muszę wymieniać mojego półrocznego Fortronka ;)). P.S. Proszę tylko, żeby to nie były gołe nazwy, tylko linki do sklepów/allegro. Max. 80-100zł. nie wartooo... dlaczego? miłego czytania tego topica... -er...ile kurde razy mamy Ci powtarzac dlaczego? Edytowane 26 Listopada 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) nie wartooo... dlaczego? Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Udało mi się to znaleźć. A jeszcze jedno pytanko: - Czy w/w Fortron 400 PFN będzie dobry do AthlonaXP 1600/1700+ na AsRocku bez żadnego O/C? Czy lepiej coś alternatywnego? Edytowane 26 Listopada 2006 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 zalezy z czego zasila ten asrock procka... choc w praktyce kazdy fortron go pociagnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 a moj fortronik 300 gtp troszke sie podsmarzyl, przy zbyt duzym napieciu na procku :blink: oczywiscie wszystko wytrzymal (nasmrodzil), jeszcze przez kilka dni moj konfig ciagnal, zanim przyszla 4setka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Gdyby nie kurz w środku pewnie nie było by problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a co z tym? http://www.allegro.pl/item147062172_zasila...n_box_nowy.html http://zenfist.pl/pID/1179.htm Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Just4Fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 a moj fortronik 300 gtp troszke sie podsmarzyl, przy zbyt duzym napieciu na procku :blink: oczywiscie wszystko wytrzymal (nasmrodzil), jeszcze przez kilka dni moj konfig ciagnal, zanim przyszla 4setka :rolleyes: Mój 300-60BT wygląda gorzej od dość dawna i nic mu nie jest - napięcia trzyma. Skutek chyba tego, o czym mówi benito - kurz w środku, ostatnio zaniedbuje takie rzeczy jak przedmuchiwanie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 moj napiecia tez bardzo dobrze trzyma(ł) nawet po tym uszkodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 a wiec tak: co wybrac do mojego zestawu? fortrona 400 ktory ma super 5 ale slaba 12? czy f 350 ktory ma super 12 ale slaba 5.. zaznaczam ze tak na wakacje zamierzam zmieniac kompa wiec potrzebna bedzie mocna 12 ;) tylko ze nie wiem czy ten f350 utrzyma procka mojego podkreconego ze wzgledu na to, ze moja plyta bierze z 5... :/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Co to jest słabe 5V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 no slaba linia na 5v . male max obciazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 ... zaznaczam ze tak na wakacje zamierzam zmieniac kompa wiec potrzebna bedzie mocna 12 ;) ... a co zamierzasz kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 najprawdopodobniej Athlon 64 x2 jakis @ 3 GHz lub nawet conroe ;) do tego 1 gb ram, no i grafa - pewnie 7900gs. wiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 najprawdopodobniej Athlon 64 x2 jakis @ 3 GHz lub nawet conroe ;) do tego 1 gb ram, no i grafa - pewnie 7900gs. wiec? o kurde to ani to ani to ale co dokladnie to nie wiem ale na pewno licz sie z wydatkiem min 150 zł [allegro] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 aha. a jakby mialo byc A64 SD 3700+@2.6GHz , a do tego 7300gt? to ktory? no bo jak mowilem 350 lepsze do nowego, a 400 do tego.. tylko czy np 350 wytrzyma krecenie w tym? a 400 w nowym? tak wiec co wybrac zeby mozna bylo krecic na tym i na tamtym? :) mam max 90 - 100 zl i ani grosza wiecej ;] (nie wliczam oczywiscie przesylki bo do tego jestem gotow doplacic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Bierzesz se jakiegoś HLNa i spokojniee styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Hmm, może lepiej teraz weź jakąś tanią 250W lub 300W (PN, MDN, GTA, GTF, GTV) z 25-30A na +5V, a później, przy zmianie sprzętu kupisz np: HLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 aha. a jakby mialo byc A64 SD 3700+@2.6GHz , a do tego 7300gt? to ktory? no bo jak mowilem 350 lepsze do nowego, a 400 do tego.. tylko czy np 350 wytrzyma krecenie w tym? a 400 w nowym? tak wiec co wybrac zeby mozna bylo krecic na tym i na tamtym? :) mam max 90 - 100 zl i ani grosza wiecej ;] (nie wliczam oczywiscie przesylki bo do tego jestem gotow doplacic . Skladasz kompa za tyle $ a szkoda ci na zasilacz 200zl? jak by nie patrzec od niego zalezy bezpieczenstwo/stabilnosc reszty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 sory ale co to jest HLN ? :] i jak juz mam brac to bym wzial fortrona 400 pod moj zestaw... a poza tym fortron 350 podobno ciagnie takie zestawy jak podalem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) sory ale co to jest HLN ? :]fortron ;) http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...2&proid=362 Edytowane 5 Grudnia 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...