Skocz do zawartości
ki3x3k

Zasilacze Fortron / FSP - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :]

Zakupiłem sobie ostatnio na akucji zasilacz Fortron 350W MDN ®. Jeszcze do mnie nie doszedł z powodu strajków państwa listonoszy.... Ale nie o to chodzi..:P

Wiec mam kilka pytań odnośnie tego zasilacza :]

1. Czy uciągnie on taki config w niedalekiej przyszłości?

CPU: AMD ATHLON 64 3000+Orleans,AM2

Płyta główna: GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G GF 6100 Socket AM2

Pamięć: GEIL 512MB (2X512) DUAL PC-4300

HDD: SAMSUNG 80GB HD080HJ 7200 SATAII 8MB CACHE

Do tego za jakiś czas będzie jakaś grafa ( nic jakiegoś "wypasionego" ) z DX 10 i 1 napęd DVD i 1 CD.

2. Czy będę mógł pozwolić sobie na jakieś małe O/C proca na tej zasilce ? :]

Pozdrawiam, Dede

PS. Mój pierwszy post na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :]

Zakupiłem sobie ostatnio na akucji zasilacz Fortron 350W MDN ®. Jeszcze do mnie nie doszedł z powodu strajków państwa listonoszy.... Ale nie o to chodzi..:P

hey

czy moze kupiles na allegro od MISS ania?

jeslitak to czy ona z Tobąkoresponduje? na moje 2 maile mi nie odpisala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę wyżej masz post VenomDM i odpowiedzi na niego. Czy każdemu nowemu użytkownikowi trzeba wszyskto wyjaśniać, bo nie ma czasu poświęcić 5-10 minut na przejrzenie ostatniej strony tematu? :mur:

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hardwin mi odpisała na następny dzień :]

Pytałem czy bede mógł sobie pozwolić na O/C na tym zestawie na innych forach i mnie dosłownie "wyśmiano"...

To powiadacie że moge kręcić na tym zestawie... ? :) A aa i do tego jeszcze dojdzie ta grafika potem, i czy bedzie konieczna zmiana zasiłki po dołożeniu grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na Allegro biją się o taki zasilacz:

http://allegro.pl/item142134722_ultra_cich...cja_kurier.html

Obecnie posiadam Fortrona 350 THA-P. Myślicie, że warto wymienić? Ten mój jest trochę głośny (80mm), więc propozycja jest trochę kusząca.

A jeśli nie ten, to jakiego Fortrona polecicie do Athlona64 3000+, DFI LanParty, 80GB ata (z zamiarem zakupu sata), gf6600? Koniecznie muszę kupić nowego, bo składam kolejny komputer (co nie znaczy, że koniecznie muszę wymieniać mojego półrocznego Fortronka ;)).

P.S. Proszę tylko, żeby to nie były gołe nazwy, tylko linki do sklepów/allegro. Max. 80-100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na Allegro biją się o taki zasilacz:

http://allegro.pl/item142134722_ultra_cich...cja_kurier.html

Obecnie posiadam Fortrona 350 THA-P. Myślicie, że warto wymienić? Ten mój jest trochę głośny (80mm), więc propozycja jest trochę kusząca.

A jeśli nie ten, to jakiego Fortrona polecicie do Athlona64 3000+, DFI LanParty, 80GB ata (z zamiarem zakupu sata), gf6600? Koniecznie muszę kupić nowego, bo składam kolejny komputer (co nie znaczy, że koniecznie muszę wymieniać mojego półrocznego Fortronka ;)).

P.S. Proszę tylko, żeby to nie były gołe nazwy, tylko linki do sklepów/allegro. Max. 80-100zł.

nie wartooo...

dlaczego?

miłego czytania tego topica...

-er...ile kurde razy mamy Ci powtarzac dlaczego?

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wartooo...

dlaczego?

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Udało mi się to znaleźć.

A jeszcze jedno pytanko:

- Czy w/w Fortron 400 PFN będzie dobry do AthlonaXP 1600/1700+ na AsRocku bez żadnego O/C? Czy lepiej coś alternatywnego?

Edytowane przez Amfidiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moj fortronik 300 gtp troszke sie podsmarzyl, przy zbyt duzym napieciu na procku :blink:

oczywiscie wszystko wytrzymal (nasmrodzil), jeszcze przez kilka dni moj konfig ciagnal, zanim przyszla 4setka :rolleyes:

Mój 300-60BT wygląda gorzej od dość dawna i nic mu nie jest - napięcia trzyma. Skutek chyba tego, o czym mówi benito - kurz w środku, ostatnio zaniedbuje takie rzeczy jak przedmuchiwanie kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak:

co wybrac do mojego zestawu?

fortrona 400 ktory ma super 5 ale slaba 12?

czy f 350 ktory ma super 12 ale slaba 5..

zaznaczam ze tak na wakacje zamierzam zmieniac kompa wiec potrzebna bedzie mocna 12 ;)

tylko ze nie wiem czy ten f350 utrzyma procka mojego podkreconego ze wzgledu na to, ze moja plyta bierze z 5... :/

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej Athlon 64 x2 jakis @ 3 GHz lub nawet conroe ;)

do tego 1 gb ram, no i grafa - pewnie 7900gs.

wiec?

o kurde

to ani to ani to

ale co dokladnie to nie wiem

ale na pewno licz sie z wydatkiem min 150 zł [allegro]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha. a jakby mialo byc A64 SD 3700+@2.6GHz , a do tego 7300gt?

to ktory?

no bo jak mowilem 350 lepsze do nowego, a 400 do tego.. tylko czy np 350 wytrzyma krecenie w tym? a 400 w nowym?

tak wiec co wybrac zeby mozna bylo krecic na tym i na tamtym? :)

mam max 90 - 100 zl i ani grosza wiecej ;] (nie wliczam oczywiscie przesylki bo do tego jestem gotow doplacic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Just4Fun

aha. a jakby mialo byc A64 SD 3700+@2.6GHz , a do tego 7300gt?

to ktory?

no bo jak mowilem 350 lepsze do nowego, a 400 do tego.. tylko czy np 350 wytrzyma krecenie w tym? a 400 w nowym?

tak wiec co wybrac zeby mozna bylo krecic na tym i na tamtym? :)

mam max 90 - 100 zl i ani grosza wiecej ;] (nie wliczam oczywiscie przesylki bo do tego jestem gotow doplacic .

Skladasz kompa za tyle $ a szkoda ci na zasilacz 200zl? jak by nie patrzec od niego zalezy bezpieczenstwo/stabilnosc reszty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi