luk1999 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jeśli ma przynajmniej 10A na linii 12V, to powinien działać bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam, chcę kupić fortrona :). Tylko problem w tym że na allegro jest bardzo duża rozbieżność cenowa :huh:. 350 sa miedzy 29, a 79, a 400w po 60 :huh:. Czy warto przepłacać? Czym się różnią te zasilacze? Chcę oczywiście jak najtańszy, byleby ciągnął sprzęt z podpisu :). http://allegro.pl/item150980174_zasilacz_a...2_lata_gw_.html http://allegro.pl/item152212656_zasilacz_a...n_fv_cichy.html http://allegro.pl/item152834121_fortron_fs...cy_wroclaw.html Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 a kup nowego modecoma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) A te modecomy to nie przypadkiem FEELy, które nie mają zbyt dobrej opinii? Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam, chcę kupić fortrona :). Tylko problem w tym że na allegro jest bardzo duża rozbieżność cenowa :huh:. 350 sa miedzy 29, a 79, a 400w po 60 :huh:. Czy warto przepłacać? Czym się różnią te zasilacze? Chcę oczywiście jak najtańszy, byleby ciągnął sprzęt z podpisu :). ... Pozdrawiam. 2 pierwsze aukcje to ten sam zasilacz - FSP350-60THA-P podwojna linia 12v, niestety dla pierwszej 10A dla drugiej 15A troche ciekno... 3 pozycja - nic nie widac na tej cholernej tabliczce, sbale zdjecie, nie chce mi sie szukac ... kup cos takigo jak ja mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 No tak... allegro na frazę MDN w ogóle nie reaguje :), jedyne co jeszcze tutaj pasuje to: http://allegro.pl/item152989108_mega_nowos...2x_sata_pc.html Sorry, ale nie znam się w ogóle na tych oznaczeniach i nie wiem, które sa godne uwagi, a które to złomy :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 No tak... allegro na frazę MDN w ogóle nie reaguje :), jedyne co jeszcze tutaj pasuje to: http://allegro.pl/item152989108_mega_nowos...2x_sata_pc.html Sorry, ale nie znam się w ogóle na tych oznaczeniach i nie wiem, które sa godne uwagi, a które to złomy :/. no ok, podziele sie z Toba tym co ja sie calkiem niedawno dowiedzialem bylem w fazie wymiany zasilacza i podobnie jak Ty ni kija z tego wiedzialem do swojego sprzetu potrzebujesz czegos z mocna linią 12V - bo m.in s939 zasila tak proca np. socketA ciagnie z lii 5V do dobrego OC, przydala by sie linia dajaca min. 15A wczesniej pisalem ze ktorys ta zasilacz ma 2 linie, 1-10A, 2-15A niby jest 15A? jest ale niby bo obydwie linie ida z tego samego zrodla, mniej wiecej jest ok. 13A ale to nie koniec, liczy sie tez suma obciazen na poszczegolnych liniach czyli mozna miec super mocna linie 12V i sie podniecac tak ja jak...mam 25A !! ale mam z drugiej strony niezawysokie laczne obciazenie mi to akurat nie przeszkadza, 1 dysk, 1 nagrywarka - praktycznie tyle tez nie masz niewiadomo czego, taki zasilacz bylby idealny, tani , super trzyma napiecia, cichy! [teraz zaczalem doceniac cichy zasilacz] podsumowujac, patrz na te linie 12V, moze byc pojedyncza i na laczne obziazenie [ mierz sie w watach] oraz na firme sa jeszcze inne sprawy jak np. zabezpieczenie, sprawnosc itd ale mozna to troche "pominac" gdy decydujemy sie na firmowy zasilacz, tam poprostu o to juz zadbali! powodzenia ja na allegro teraz chyba nic z fortronow bym nie polecil pamietaj tez ze w sklepie masz gwarancje, bezpieczenstwo, na miejscu! ja kupilem na allegro, napierw czekalem dlugo, pozniej przyszedl wadliwy! po 3 tyg. w koncu podlaczylem wszystko ale koszt mi wzrosly bo babka nie oddala mi kasy za odeslanie zasilacza ehhh dalem chyba 55zł+9przesylka+9 odeslanie = 73zł gdybym wiedzial ze tak sie to potoczy kupilbym modecoma 350W w sklepie kolo siebie za 85 zyli tez mial dobre parametry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ok, dzięki, to poszukam po pobliskich sklepach :). Napiszę jeszcze raz - modecomy to są FEELy, tak? Czyli jednak dupne firmy też mogą mieć dobre zasilacze, jeśli mają dobre parametry? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ok, dzięki, to poszukam po pobliskich sklepach :). Napiszę jeszcze raz - modecomy to są FEELy, tak? Czyli jednak dupne firmy też mogą mieć dobre zasilacze, jeśli mają dobre parametry? Pozdro.boze nie! kupisz dupnej firmy to bedziesz mial mocna linie ktora spali Ci komputer! ps.modecom feel nie jest dupna firma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Heh, to mam złe wiadomości :oops:. W każdym razie dzięki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ps.modecom feel nie jest dupna firmaModecom Feel to nie nazwa firmy tylko nazwa serii zasilaczy. Sama seria Feel jest do kitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ma ktoś fotki THA-P? Potrzebuje bo na necie nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A te modecomy to nie przypadkiem FEELy, które nie mają zbyt dobrej opinii?masz kupic modecoma a nie modecoma feel'a... dlaczego? bo to fortrony ale nowe pewne z 2 letnia gwarancja PRODUCENTA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Są Modecomy MC, GTF i Feel. Bierz MC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 gtf to sa stare...kup nowego ze sklepu ktory jest bodajze na tha-p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=5717 full wersja, mile widziana konstruktywna krytyka i czytanie ze zrozumieniem a nie bezpodstawne jeżdzenie po mnie. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czy miss_Ania zwykle nieodpowiada na prywatne wiadomości via allegro? Wysłałem już chyba z 3 info i kupa. Aukcje wygrałem już jakiś czas temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czy miss_Ania zwykle nieodpowiada na prywatne wiadomości via allegro? Wysłałem już chyba z 3 info i kupa. Aukcje wygrałem już jakiś czas temu... ona jest jakas dziwna tez na moje maile nie odpowiada mam ochote dac jej negatywa udaje sie do niej dodzwonic tak po 10 ale i to nie zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam, sugerując się wskazówkami podanymi w tym temacie, wybrałem tego fortrona z silną linią 12V, czy jest to wg was dobry wybór? http://allegro.pl/item155560838__super_zas...z_fortron_.html Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Daron co do twojego F.A.Q. o o fortronach jestes troche niezorientowany mozna w polsce cala game fortornow kupic pod marka amacrox ktora nazlezy do firmy F.S.P. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Daron co do twojego F.A.Q. o o fortronach jestes troche niezorientowany mozna w polsce cala game fortornow kupic pod marka amacrox ktora nazlezy do firmy F.S.P. .Tak wiem, ale ja chciałem opisać tylko pure Fortron. Amacroxa nigdy w ręce nie trzymałem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Co do 350-60 MDN Rev. A - miałem na nim SanDiego 3 GHz, 1 GB, mocno krecone 7600GT, MOBO na NF4 SLI, wentylki 80mm, 2x92mm, 120mm, oraz reszte z podpisu wraz z pompka WC i napięcia w stresie mierzone mirnikiem to: 5v - 4,97 12v - 11,99-12.00 Mam takie pytanko, czy ktoś już bawił się z c2d na tym zasilaczu? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Czyli całkiem niezłe. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) ciezko jest o jakiegos dobrego fortrona na allegro, wlasnie sie przymierzam do zakupu bo moj Fell 350W niestety nie ogarnia :P Edytowane 8 Stycznia 2007 przez The SainT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) tutaj 350-60 MDN ( R ) http://allegro.pl/show_item.php?item=156257853 mysle ze madry zakup.. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 tutaj 350-60 MDN ( R ) http://allegro.pl/show_item.php?item=156257853 mysle ze madry zakup.. mam go i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzichu777 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Zamierzam sobie kupić nową kartę graficzną i musiałbym kupić nowy zasilacz, poniważ stary jest zbyt słaby. Moja obecna konfiguracja to: - płyta główna Asrock P4i65G - Pentium 4 3.00 Ghz (200x15 Socket 478 po wymianie grafiki zamierzam podkręcić) - 768MB DDR 400MHz (512MB Kingston + 256MB Goodram) - Radeon 9200SE AGP (syf na maksa) - zasilacz Altis 300W - nagrywarke DVD nagrywarke CD-RW i dysk 80GB Tego radeona 9200SE chcę wymienić na PALIT GEFORCE 7600GS DDR3 SONIC AGP. Nie wiem za bardzo z jakiego napięcia zasilany jest ten proc. Wiem że nowe P4 ( te na LGA 775) są zasilane z 12V. Ale mój jest na Socket 478. Czy on też bierze z 12V? Czy ten fortron da radę z moim sprzętem Fortron FSP400-HLN Może zamiast tego fortrona lepiej kupić tego Chiefteca?? Jeśli ten Chieftec jest lepszy od Fortrona to czy dużo?? Bo jak róznica jes niewielka to chyba lepiej wydać 110zł zamiast 150zł. Jedynie że Chieftec jest dużo lepszy. Zamierzam podkręcić procesor i tą kartę graficzną. I jeszcze jedno pytanko. Wiecie może ile ten fortron ma molexów oraz czy da sie go podłączyć do płyty gł. ze złączem 20 pin? Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Zdzichu777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam Szukam dobrego oraz taniego zasilacza (do 60zł) I mam takie pytanie. Jaki zasilacz bardziej sie oplaca kupić? FORTRON 400-60PFN 400W za 65zł TRACER 4Life 400 W 52zł czy MUSTANG 400w za 38,50zł Ja jestem za FORTRON'em ale moj ojciec mówi żeby kupić mustanga... bo jest taki sami i aż 24mc gwarancji... Proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 szczerze? zaden z nich... dlaczego? fortron lezak magazynowy 5x przelutowany itd tracer? bueheheh n/c mustang? patrz wyzej... ale jak juz musisz wydac 60zl max to weź tego fortrona choc ja bym dolozyl 40zl na modecoma 300w (nie feel) szczerze? zaden z nich... dlaczego? fortron lezak magazynowy 5x przelutowany itd tracer? bueheheh n/c mustang? patrz wyzej... ale jak juz musisz wydac 60zl max to weź tego fortrona choc ja bym dolozyl 40zl na modecoma 300w (nie feel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Mam takiego leżaka magazynowego (tylko 300W, w podpisie) od 4 lat i spisuje się wyśmienicie. Za 60zł po prostu nie można spodziewać się cudu. Freego sprzedaje te zasilacze od dawna, daje gwarancje i nie robi problemów z reklamacjami, więc jeśli to 60zł to cena ostateczna to naprawdę ciężko o lepszy wybór. Chyba, że kolega gruntownie przemyśli sprawę i dojdzie do wniosku, że niekoniecznie potrzebne mu 400W, albo poda konfiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...