Gość teat Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tak? nie wiedziałem :wink: btw. różnią sie czymś mc i fsp? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tak starczy, ale imo lepiej wziąśc z allegro tha-p :wink: dwie linie 12v więcej wtyczek etc :) Tak różnią się i to znacznie. Zwłaszcza THA-P od MC. Pozatym to MC ma więcej wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Przeczytałem większość stron i trochę się zgubiłem ,więc jeśli ktoś kompetentny mógłby mi odpowiedzieć to będę wdzięczny: Czy sprzęt z mojego podpisu powinien mieć mocną linie 5v? Dodatkowo pracują u mnie 2 HDD jeden DVD ,a ostatnio zmieniłem grafę na gf6800 Jeśli tak to jaką wartość minimalnie? Mój stary zasilacz padło po 3 latach (w międzyczasie był serwisowany) :mur: . Jego parametry to +3.3v -28A +5v -38A +12v -18A Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez radwan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 =O nie wiedziałem nawet że Modecomy są of fortona =] Modecom MC-350ATX 2.0 styknie? Tak starczy, ale imo lepiej wziąśc z allegro tha-p :wink: dwie linie 12v więcej wtyczek etc :)otoz lepiej wziac Modecoma bo jest NOWY pewny z dwu letnią gwarancją! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) i droższy ponad 2 razy. Zreszta. Zaplacic za modecoma 120 to juz lepiej czifteka kupic. Zreszta modecomy maja pasywne PFC a forton np FSP350-60HLN aktywne takze ja niewiem czy tak sie oplaca przeplacac.A fortony chyba jakoś nie są awaryjne Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 i droższy ponad 2 razy. Zreszta. Zaplacic za modecoma 120 to juz lepiej czifteka kupic. Zreszta modecomy maja pasywne PFC a forton np FSP350-60HLN aktywne takze ja niewiem czy tak sie oplaca przeplacac.A fortony chyba jakoś nie są awaryjne Chiefteca? Ciekawe jakiego. Do 120 zł nic ciekawego nie dostaniesz. Chieftec to przereklamowany shit, jak Creative ;). Lepiej IMHO zapłacić za nówkę Modecoma MC-350, niż kupić na allegro poniemiecki złom. Chyba, że na allegro będą nówki, tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Doplacasz 40 zl o masz nowke sztuke czifteka takze 350W. A to czy cziftek przeraklomowany zlom to sie nie zgodze. Mam doczynienia z kilkoma cziftekami i chodza jak ta lala. Natomiast o modecomie nic ciekawego powiedziec nie moge Za 170 zeta mozna juz dostac Chieftec GPS-400AA-101A co ma aktywne pfc. I to 400W a nie 250 Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 dlatego warto doplacic 2x bo ten zlom moze spalic kompa... chieftec ten 350w to nie gowno bo to delta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) pozatym na co ci gwarancja. Jak ma pasc to i tak padnie. Jak uszkodzi plyte to czy masz gwarancje czy nie i tak ci nowej nie dadza. Zreszta 50 zl i masz 2 linie 12V i aktywne pfc. Ja kupilem i jestem bardzo zadowolony. http://allegro.pl/item181932708_mega_promo...x_sata_pci.html Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Porządny zasilacz, nawet jeśli "ma paść" i padnie to ma zabezpieczenia żeby nie zabrać ze sobą reszty sprzętu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Przeczytałem większość stron i trochę się zgubiłem ,więc jeśli ktoś kompetentny mógłby mi odpowiedzieć to będę wdzięczny: Czy sprzęt z mojego podpisu powinien mieć mocną linie 5v? Dodatkowo pracują u mnie 2 HDD jeden DVD ,a ostatnio zmieniłem grafę na gf6800 Jeśli tak to jaką wartość minimalnie? Mój stary zasilacz padło po 3 latach (w międzyczasie był serwisowany) :mur: . Jego parametry to +3.3v -28A +5v -38A +12v -18A Z tego co pamiętam 9800 mialy zasilanie z 5tki, czy 9700 nie wiem. Wiem, że fortron o takich parametrach jakie podaleś bez problemu ciągnie sprzęt z Twojego podpisu. Po zmianie grafy sprawa wygląda troszkę inaczej bo wtedy grafa już na pewno ciągni z 12. Proc też czerpie z linii 12V. Zasilacz dla ciebie powinien więc mieć mocną 12-tkę a nie 5-tkę. Pytanie jeszcze czy te wartości, które podałeś są jakkolwiek miarodajne - jaki to zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 pozatym na co ci gwarancja. Jak ma pasc to i tak padnie. Jak uszkodzi plyte to czy masz gwarancje czy nie i tak ci nowej nie dadza. Zreszta 50 zl i masz 2 linie 12V i aktywne pfc. Ja kupilem i jestem bardzo zadowolony. http://allegro.pl/item181932708_mega_promo...x_sata_pci.htmlBo to jest poniemiecki złom w ktorym jest powymieniane sporo czesci nie wiadomo jak byl magazynowany etc...po co Ci nowe auto skoro stare jeździ...bez hamulców. Jak masz sie zabic to i tak się zabijesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ta juz. Wszytsko wymieniaja i wkladaja syf. Mialem ostatnio fortona ponad 3 lata i chodzil jak ta lala praktycznie 24/h. Gadaj zdrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 pozatym na co ci gwarancja. Jak ma pasc to i tak padnie. Jak uszkodzi plyte to czy masz gwarancje czy nie i tak ci nowej nie dadza. Zreszta 50 zl i masz 2 linie 12V i aktywne pfc. Ja kupilem i jestem bardzo zadowolony. http://allegro.pl/item181932708_mega_promo...x_sata_pci.htmlten fortron ma wtyk atx 24pin czy 20+4pin? podłączę go pod moją starszą płytę z gniazdem 20pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) I wte i wewte sie da podłączyć tzn. 20 pin w 24 pin gniazdo i bedzie chodzić bez problemu, 24pin w 20 pin i też będzie chodzić - 4 piny będą wystawać po prostu ( w ostateczności jak będą zawadzać można je nożykiem oddzielić ;] ) Ten zasilak akurat ma wejscie na 24piny. Wtyczka nie odlacza sie na 20pinow. Będziesz potrzebował przejściówki otakiej http://allegro.pl/item182853952_przejsciow...nsza_wysyl.html Jasne - o ile ma niepotrzebne 6+5+3zł - czemu nie ;] Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Ten zasilak akurat ma wejscie na 24piny. Wtyczka nie odlacza sie na 20pinow. Będziesz potrzebował przejściówki otakiej http://allegro.pl/item182853952_przejsciow...nsza_wysyl.html Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam wszystkich w tym ciekawym temacie :D Mam taki problem. Potrzebuję zasilacz do nizej wymienionego sprzętu. Górna granica to tak 150 zł. Zastanawiam się pomiedzy dwoma modelami: http://www.allegro.pl/item185651202_fortro...0hln_gw_ss.html http://www.allegro.pl/item181851387_amacro...w_30_m_cy_.html Z tego co wiem, oba robi jedna fabryka, więc pewnie będą dobrej jakości, ale wolę sie upewnić. Konfiguracja: Athlon 64 X2 3600+ 65W, 65nm DFI Infinity NF SLI-M2/G OCZ 2GB (2x1GB) PC667 CL5 SystemElite Asus GeForce 7900GS 256MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI (lub inna 7900GS) Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB ST3250620AS Do tego nagrywaka DVD, jakieś wentylatorki, może WC w przyszłości. Który z tych dwóch wymienionych zasilaczy będzie lepszy? W grę wchodzi overclocking :) Wiem, ze w nowych komputerach najbardziej liczy się linia +12V. W tej kategorii wygrywa Amacrox. DO tego ma 30 miesięcy gwarancji zamiast 12 Fortrona i jest nowy, a Fortron może być używany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 przy tej róznicy w cenie, gwarancji, pewnosci nowości bierz amacroxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Mój planowany upgrade będzie wyglądał praktycznie tak samo jak u @BArt_X. Mam już na stanie Fortrona 350-60HLN. Da radę? Po przeskoku z obecnego konfiga zadowoli mnie minimalny OC. Jak będę chciał więcej to dopiero wtedy zmieniłbym zasilacz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja mam Fortrona FSP350-60THA-P i po zmianie grafy na Palit 7600GS Sonic kompa już kręcić nie mogę. :( Resetuje się w miejscu wchodzenia do BIOSA płyty głównej. :( Na stockowych ustawieniach procesora i pamięci, komp działa bez problemu, mogę nawet extremalnie kręcić grafę. :( Po włożeniu HuntKey'a HK-350AP, kręcenie już nie staje się problemem. Nie wiem czy trafiłem na felerny egzemplarz Fortrona, czy po prostu on już do takiego sprzętu się nie nadaje. Widziałem jedynie na forum, że ludzie z podobnym zestawem do mojego używają spokojnie Fortrona FSP350-60MDN i nad taką zmianą się zastanawiam. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 To raczej kwestia szczęścia (lub jego braku). Ale nie przejmuj się - mój Neotec Maximus wymiękł przy A64 2,6@1,525V i GeForce 7900GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja kupiłem kolejnego HLNa z Allegro - co jeden to lepszy normalnie :) Funkiel kurde nówki nie śmigane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja mam Fortrona FSP350-60THA-P i po zmianie grafy na Palit 7600GS Sonic kompa już kręcić nie mogę. :( Resetuje się w miejscu wchodzenia do BIOSA płyty głównej. :( Na stockowych ustawieniach procesora i pamięci, komp działa bez problemu, mogę nawet extremalnie kręcić grafę. :( Po włożeniu HuntKey'a HK-350AP, kręcenie już nie staje się problemem. Nie wiem czy trafiłem na felerny egzemplarz Fortrona, czy po prostu on już do takiego sprzętu się nie nadaje. Widziałem jedynie na forum, że ludzie z podobnym zestawem do mojego używają spokojnie Fortrona FSP350-60MDN i nad taką zmianą się zastanawiam. Co o tym myślicie? sprawdza sie to co mowilem wczesniej...chcesz miec pwnosc kup nowego :] Ja mam Fortrona FSP350-60THA-P i po zmianie grafy na Palit 7600GS Sonic kompa już kręcić nie mogę. :( Resetuje się w miejscu wchodzenia do BIOSA płyty głównej. :( Na stockowych ustawieniach procesora i pamięci, komp działa bez problemu, mogę nawet extremalnie kręcić grafę. :( Po włożeniu HuntKey'a HK-350AP, kręcenie już nie staje się problemem. Nie wiem czy trafiłem na felerny egzemplarz Fortrona, czy po prostu on już do takiego sprzętu się nie nadaje. Widziałem jedynie na forum, że ludzie z podobnym zestawem do mojego używają spokojnie Fortrona FSP350-60MDN i nad taką zmianą się zastanawiam. Co o tym myślicie? sprawdza sie to co mowilem wczesniej...chcesz miec pwnosc kup nowego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Tez kupiłem HLN z allegro. Nówka sztuka normalnie. Jeszcze elektronika świeżością śmierdzi. Napięcia trzyma elegancko. Także uważam ze to dobry zakup. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ano jak kto trafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja dalej używam swojego 400-60 GLN i po przesiadce z 7600GS na 7900GS, wszystko dziala ok i żadnych problemów z zasilatorem :) ciągnie wszystko to co w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja dalej używam swojego 400-60 GLN i po przesiadce z 7600GS na 7900GS, wszystko dziala ok i żadnych problemów z zasilatorem :) ciągnie wszystko to co w sigu Podobny konfig to mi ciągnie MDN, więc o czym mowa :wink: Benito gdzieś pisał, że 400-60 GLN jest w stanie oddać 30A mocy ciągłej na linii 12V, więc przy Twoim konfigu to on się nawet nie poci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam, posiadam fortrona 300-60 gtp. Czy pociągnie on zestaw: x2 brisbane + abit KN9 + x700pro + napędy ? I jak to z tymi wtyczkami jest ? Pewnie będę musiał dokupić przejściówkę z 20 na 24 pin, tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam, posiadam fortrona 300-60 gtp. Czy pociągnie on zestaw: x2 brisbane + abit KN9 + x700pro + napędy ? I jak to z tymi wtyczkami jest ? Pewnie będę musiał dokupić przejściówkę z 20 na 24 pin, tak ? IMHO da radę(aczkolwiek nie musi), ale chłódź go dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 GTP powinien dać radę, ale to konstrukcja z mocną linią 5V i słabą 12V. Może warto się jednak rozejrzeć za czymś nowocześniejszym w obliczu niewysokich cen na allegro za FSP i Delty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...