-=drake=- Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 +3,3 wyraźnie spada a więc zasiłka sie sypie i leć po tego fortrona bo lecą jak woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 chce wziazc fortrona z tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81466400 zastanawiam sie czy potrzebuje jakiejs prfzjesciowki, zeby podpiac ta zasilke do swojej plyty Gigabyte K8ns s.754, do ktorej wchodzi zlaczka bodajze 20pinowa i taka 4 pinowa oddzielnie, czy ten zasilacz ma juz takie wtyki. w opise aukcji jest 1xP4 i 1x20Pin, czyli chyba wszystko OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Pomyslalem ze zamiast wyciszac mojego 300GTF ktorego wentyl po 3 latach chodzi jak chodzi (cicho ale terkotac zaczal) to kupie sobie fortrona. I teraz pytanie. Jak z glosnoscia tych zasilaczy ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81466400 )? W moim kompie oprocz zasilacza kreci sie tylko pentagram 100 na minimum i Fander na 5V, wiec zalezy mi zeby kompa nie slyszec a wstawienie Fandera za 40zl do fortrona za 50 zl to bylby chyba lol miesiaca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 hmm czyli co mam nie brać tej zasiłki bo nie pasuje ??? pomóżcie mi bo nie zabardzo wiem o co chodzi http://www.xbitlabs.com/images/cpu/pentium4-6xx/cons-1.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 chce wziazc fortrona z tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81466400 zastanawiam sie czy potrzebuje jakiejs prfzjesciowki, zeby podpiac ta zasilke do swojej plyty Gigabyte K8ns s.754, do ktorej wchodzi zlaczka bodajze 20pinowa i taka 4 pinowa oddzielnie, czy ten zasilacz ma juz takie wtyki. w opise aukcji jest 1xP4 i 1x20Pin, czyli chyba wszystko OK? Tak! Wszystko OK .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Pomyslalem ze zamiast wyciszac mojego 300GTF ktorego wentyl po 3 latach chodzi jak chodzi (cicho ale terkotac zaczal) to kupie sobie fortrona. I teraz pytanie. Jak z glosnoscia tych zasilaczy ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81466400 )? W moim kompie oprocz zasilacza kreci sie tylko pentagram 100 na minimum i Fander na 5V, wiec zalezy mi zeby kompa nie slyszec a wstawienie Fandera za 40zl do fortrona za 50 zl to bylby chyba lol miesiaca ;) Jest dość cichy, cichszy od Aerocoola Aeropower 450W. Powtarzam z uporem maniaka, że 52 zł za tą zasiłkę to dla mnie najlepiej zainwestowane pieniądze :D Zasiłka mocna, cicha i tania B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Tak! Wszystko OK .. thnx bede kupowal:) choc te 19A na 12v troche malo... cos 400W fortronkow na allegro wcale nie ma... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 tylko ze u FSP 19A na 12V to srednio znajac zycie do 25A powienien spokojnie sobie dac rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) bedzie jeszcze nastepna partia i nastepna itd. bo sie pytalem >> wiec luzik niema co szalec d:: dopoki w niemczech nie wkupia calego magazynu MEDIONOWI... :mrgreen: ludzie kupujecie PC'ty za 5k pln a zasilacze za 50zl... co z sknery :mrgreen: ale lepshe to i tak niz codegen.... chce wziazc fortrona z tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81466400 zastanawiam sie czy potrzebuje jakiejs prfzjesciowki, zeby podpiac ta zasilke do swojej plyty Gigabyte K8ns s.754, do ktorej wchodzi zlaczka bodajze 20pinowa i taka 4 pinowa oddzielnie, czy ten zasilacz ma juz takie wtyki. w opise aukcji jest 1xP4 i 1x20Pin, czyli chyba wszystko OK? tak 24 pinowa wtyka na mobo bedzie dzialac z 20 pinowym zasilaczem :mrgreen: Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 tylko ze u FSP 19A na 12V to srednio znajac zycie do 25A powienien spokojnie sobie dac rade sprawa wyglada tak, ze mam sempa3000+, 6600gt na agp i hdd od jednego do 3 (zalezy kiedy:) i poki co feel 350W i troche stracha, ze sobie feel nie poradzi z tym konfigiem :/ (narazie jest 1 dysk) na chiefteca trocha kasy mi szkoda, a raczej jej nie mam:/ wiec kolejna mysl to ten fortron... a mzoe warto poczekac i wziazc chiefa. szkoda ze tych 400setek fortronow nie ma:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 szkoda ze tych 400setek fortronow nie ma:/sa do odbioru w warszawie unich w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Oto prądy wersji 400W: FSP400-PNF(60MDN) 3.3V - 30A, 5V - 25A, 12V -18A, ATX 20pin Tak więc żadna rewelka w porównaniu z 350MDN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomasz Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No i jednak nie zmieniam na FSP350-60MDN, udało mi się kupić właśnie dziś nowiutkiego TG330-U1 :D B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Oto prądy wersji 400W: FSP400-PNF(60MDN) 3.3V - 30A, 5V - 25A, 12V -18A, ATX 20pin Tak więc żadna rewelka w porównaniu z 350MDN. to na 12v wrecz mniej :/ sa do odbioru w warszawie unich w sklepie u kogo ?? No i jednak nie zmieniam na FSP350-60MDN, udało mi się kupić właśnie dziś nowiutkiego TG330-U1 :D B) jak nowego to zadna rewelka, chyba ze dziesik tanio kolega dorwal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 to na 12v wrecz mniej :/ No właśnie- jeśli już innego fortrona to chyba też 350W ale inną: http://allegro.pl/show_item.php?item=80908794 12V- 25A :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No właśnie- jeśli już innego fortrona to chyba też 350W ale inną: http://allegro.pl/show_item.php?item=80908794 12V- 25A :blink: tylko gdzie kupic... jakos 1 miesiac gwary nie przemawia do mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie zabardzo wiem o co chodzi http://www.xbitlabs.com/images/cpu/pentium4-6xx/cons-1.png To są wyniki testów labolatoryjnych poboru mocy przez Pentium 4. podczas gdy Athlony 64 pobierają ponad dwa razy mniej prądu : http://www.xbitlabs.com/images/cpu/athlon6...nice/cons-2.png Właśnie dlatego napisano Ci że może byc problem, dlatego że Pentium 4 wymaga dużo prądu a tym samym i mocniejszego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 to na 12v wrecz mniej :/ u kogo ?? jak nowego to zadna rewelka, chyba ze dziesik tanio kolega dorwal :D u tych co je wystawiali na allegro (niedaleko metra centrum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 u tych co je wystawiali na allegro (niedaleko metra centrum) dalej nie wiem u kogo :mur: a wiele za niego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jest dość cichy, cichszy od Aerocoola Aeropower 450W. Powtarzam z uporem maniaka, że 52 zł za tą zasiłkę to dla mnie najlepiej zainwestowane pieniądze :D Zasiłka mocna, cicha i tania B) Hmm nie wiem jak chodzi ten aerocool :-| Moze ktos jeszcze sie wypowie czy w mocno wyciszonym kompie bedzie takiego fortrona slychac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszlakon Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (muszlakon @ 17 Sty 2006, 17:29) * nie zabardzo wiem o co chodzi http://www.xbitlabs.com/images/cpu/pentium4-6xx/cons-1.png To są wyniki testów labolatoryjnych poboru mocy przez Pentium 4. podczas gdy Athlony 64 pobierają ponad dwa razy mniej prądu : http://www.xbitlabs.com/images/cpu/athlon6...nice/cons-2.png Właśnie dlatego napisano Ci że może byc problem, dlatego że Pentium 4 wymaga dużo prądu a tym samym i mocniejszego zasilacza. Dzięki za wyjaśnienie Shark19 Hmmm to jak brać go czy nie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nic, wzialem tego fortrona, mam nadzieje ze bedzie OK :) troche straszy ten MDN w nazwie... mediona jakos nie trawie :) narazie zyje w strachu ze feel nie darady i pusci dyma, a przy okazji nie daj Boze czego... :) ciekawe jak z wysylka bedzie, bo juz z 90 osob to kupilo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ja kupiłem dzisiaj i dzis wpłaciłem pieniądze i podobno mam jutro wysłac jak będą zaksięgowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ja kupiłem dzisiaj i dzis wpłaciłem pieniądze i podobno mam jutro wysłac jak będą zaksięgowane ja identycznie, ale nikt na mejle nie odpowiada od 14tej. kupilem niedawno, ale jako ze konto maja w Inteligo to jutro kasa powinna byc. choc przy tylu sprzedanych zasilkach to roznie z wysylka moze byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ja tak samo - na odp. na mojego maila chyba z pól dnia czekałem (kupiłem ok. 10 odp ok 18.) Miejmy nadzieje, że jej sie nic nie pogmatwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Kupowałem na którejś z poprzednich aukcji- pieniądze wpłaciłem natychmiast- nazajutrz dostałem potwierdzenie wpłynięcia a zasilacz dotarł dopiero po trzech dniach i to nie z winy poczty (priorytet) tylko sprzedawcy. Ale co się dziwić- przy tej ilości klientów trzeba "odstać" swoje. Właśnie za te delaye sprzedawca dostał kilka neutrali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Kupowałem na którejś z poprzednich aukcji- pieniądze wpłaciłem natychmiast- nazajutrz dostałem potwierdzenie wpłynięcia a zasilacz dotarł dopiero po trzech dniach i to nie z winy poczty (priorytet) tylko sprzedawcy. Ale co się dziwić- przy tej ilości klientów trzeba "odstać" swoje. Właśnie za te delaye sprzedawca dostał kilka neutrali. dokladnie, ponad setke pacze kwyslac to troche zdrowia trzeba... ale z drugiej strony jak wystawia sie taka ilosc przedmiotow to trzeba liczyc sie z tym, ze moga byc problemy z wysylka, a nie pisac wysylka zaraz po zaksiegowaniu pieniazkow... nic, licztylem sie z poslizgiem licytujac, mam tylko nadzieje, ze nie bedzie jakis straszny ten poslizg... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) dalej nie wiem u kogo :mur: a wiele za niego?? musialem poszukac na skrzynce maila;) cieplix mial nicka:) ale mu konto zawiesili hehe... 90 zl ta 400setka uniego tez z rodziny medion-fsp;) adres "Help - Komputerowe Pogotowie ul. Ząbkowska 40/62" ----------------------------------------------- ma ktos moze zdjecia wnetrza tego zasilacza "Fortron FSP350-60MDN" i wie ktos moze czy jest odpowiednik ale nie Medionowy? czy czyms sie roznia jak np 9800 mediona od 9800 pelnego Edytowane 18 Stycznia 2006 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A co myslicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=82332365 Cichy? Widzialem ze pare osob ma takiego ale wersje z wentylem 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 jak jest z głośnością tych Fortronów z 12 cm wiatrakiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...