XiAo_20 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) szykuje sie chiciorek dla plyt cpu12V-4pin http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82434688 milan655 u mnie sa nieslyszalne>>jak narazie Edytowane 19 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 szykuje sie chiciorek dla plyt cpu12V-4pin http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82434688 jakie to ma końcówki i ile opłaca sie zmienić fortrona 350W na tą 400 bo mój nie wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) niemozliwe zeby twoj Fortron350 niewyrabial troche bajki nam tu wciskasz, taki config co masz to Fortron250 powinien sobie dac rade podaj jakie masz A na liniach moze w tym problem twoj proc pobiera z +12V czy sie myle, Edytowane 19 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 specem nie jestem ale chyba z +12 ale miernika nie mam niestety ja nie wiem czy to jest takie mocne OC u mnie czy jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 bo wiesz moze byc tak ze zasilka OK ale ma dana linie slaba akurat ta co pobiera podkrecony proc jak masz ATX12V-4pin na mobo wpiete to proc bedzie zar z tej linni glownie inaczej pobiera z +(3,3V&5V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 da sie jakiegoś moda zrobić na poprawe osiągów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 w czym ?? - mobo poco ,masz CPU zasilane z +12V-4pin tak wiec potrzebna ci zasilka z mocna linia +12V ,a najlepiej dwoma CPU/mobo tak wiec ten FSP400 bedzie najlepszym rozwiazaniem w tej cenie w koncu celek podkrecony zre W duzo wiecej niz procki AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 no właśnie i w tym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 szykuje sie chiciorek dla plyt cpu12V-4pin http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82434688 Jeśli to ten sam co ten którego zdjęcia pożyczył sobie sprzedawca z testu na SPCR to radiatorki ma tragiczne: Pustka panie... TUTAJ CAłA RECKA KAMILcom -> kabelki: * 19" cable for main 20+4-pin ATX connector * 20" auxiliary 4-pin 12V AUX connector * 26" cable with two SATA drive connectors * 2 x 26" cable with two 4-pin IDE drive connectors * 32" cable with two 4-pin IDE drive connectors and one floppy connector * 20" 6-pin auxiliary power connector for PCI Express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimax Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 1892267[/snapback] specem nie jestem ale chyba z +12 ale miernika nie mam niestety ja nie wiem czy to jest takie mocne OC u mnie czy jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) spox one zdaja swoj egzamin bo sa duzo lepszej jakosci widac to na fotach a ze sa ciut mniejsze bez zeberek to nic nieszkodzi zasila dziala przy 400W bezproblemu wedlug testow do tego masz 3 radiatory w wiekszych odleglosciach od siebie - wymiana ciepla napewno jest lepsza niz w wersjach 250/350 Edytowane 19 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Jeśli to ten sam co ten którego zdjęcia pożyczył sobie sprzedawca z testu na SPCR to radiatorki ma tragiczne: No z nazwy wychodzi, że ten sam. Akurat te dwa zdjęcia, które dałeś mi się nie ładują, choćby nie wiem co. Ale to mną wstrząsnęło: I to ma być fortron? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) a co wnim widzisz dziwnego hehe 3 radiatory ma i elementy dobrze rozplanowane po calej plycie PCB a nie uwalone wszystko w jednym miejscu blisko siebie?? chyba macie jakas manie zeby wszystko bylo uwalone na maxa i grzalo sie jak cholerka zobacz testy wyniki mowia same za siobie on ma aktywne PFC wiec jedno duze trafo(PFC pasywne) poszlo do zyda masz teraz to w ukladziie zobacz sobie na focie Edytowane 19 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 To, że mój 300-60BT ma 3xwiększe radiatory i 10x więcej elementów na pcb. Tak, to wyglądał mój stary 250W L&C, który dokonał żywota zasilając halogena 100W w piwnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 hehe jasne >> lolowanie na ekranie doslownie ,dobrze sie czujesz ?? wogle cyt. 300-60BT ma 3xwiększe radiatory i 10x więcej elementów na pcb UDOWDNIJ - buhubuhua on ma 400W sprawdzone - full stable napiecia ;to jest najwazniejsze a to ze tobie niepasuje jego konstrukcja to twoj problem reszte dopisz sobie sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Po obejżeniu fotek wyniki testu mnie zaskoczyły :) Czyżby zaczynały się nowe trendy w projektowaniu zasilaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wygląda na to, że minimalizm roXX ;-). "I also made some tests on my FSP400-60GLN, on my PC (P4C 3.0GHz @ 3.3GHz, VCore = 1.60V, 2x512MB DDR500, X800XT PE, etc...), and I had an impressive efficiency of 83.25%, with an error margin of 1.92%." http://forums.silentpcreview.com/viewtopic.php?t=26727 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tutaj jego recka: http://www.silentpcreview.com/article280-page1.html wypadl wydajnosciowo ciekawie ale co do glosnosci to niezbyt :/, chyba ze na spcr maja jakies dziwne metody pomiaru w co watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 hehe jasne >> lolowanie na ekranie doslownie ,dobrze sie czujesz ?? wogle cyt. 300-60BT ma 3xwiększe radiatory i 10x więcej elementów na pcb UDOWDNIJ - buhubuhua on ma 400W sprawdzone - full stable napiecia ;to jest najwazniejsze a to ze tobie niepasuje jego konstrukcja to twoj problem reszte dopisz sobie sam Zamiast pisać szczeniackie posty i rzucać lolami na wszystkie strony sam byś sobie poszukał, bo zdjęcie było na forum nie raz. Widzisz, że radiatory są załamane pod kątem 90* tak, że znajdują się bezpośrednio pod szczelinami, którymi zasysane jest powietrze do obudowy, czy twoje lole do końca na mózg ci się rzuciły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tylko co z tego, że 300-60BT ma większe radiatory? Musi mieć większe bo jego 8 cm. smigielko zapewnie mniejszy przepływ powietrza niż 12-stka i ma pasywne PFC, mniejszą sprawność. Ale prawda jest taka, że liczą się wyniki, a ten FSP400-60GLN sprawuje się nieźle, choć na pierwszy rzut oka wygląda wręcz nieprawdopodobnie jak na Fortrona.... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tylko co z tego, że 300-60BT ma większe radiatory? Musi mieć większe bo jego 8 cm. smigielko zapewnie mniejszy przepływ powietrza niż 12-stka i ma pasywne PFC, mniejszą sprawność. Ale prawda jest taka, że liczą się wyniki, a ten FSP400-60GLN sprawuje się nieźle, choć na pierwszy rzut oka wygląda wręcz nieprawdopodobnie jak na Fortrona.... B) To prawda - nic z tego. Ma co prawda 360W, a nie 300W, ale na dzisiejsze czasy jest przeżytkiem, bo nie spełnia nawet nowej normy ATX, ma jedną linię 12V i tak można wymieniać w nieskończoność. Chodzi mi tylko o to, że nie jest to taki fortron, do jakich się przyzwyczaiłem. Patrząc na zachodnie strony, rynkowa cena tej zasiłki to 230zł. Fortron ma też zasiłki tej mocy w cenie ponad 400zł - pytanie 'czy w środku wyglądają tak samo' jest chyba zbędne. Jak to napisał nasz krzykliwy kolega: 'reszte dopisz sobie sam'. Ja nie mówię, że to jest zły zasilacz, ani że nie jest wart swojej ceny. Pytanie tylko, czy jest to fortron z tych legendarnych, które miażdżyły w testach zasilacze o mocy 30% większej, jak np. 400-60PFN VS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) witam ponownie :]... dzisiaj sprawdzilem na dotyk fortrona i az sie zdziwilem bo byl tak dosyc goracy... czy tak moze byc ??moze te 6600GT daje mu ostro w tylek ;/... ??? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez ki3x3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 witam ponownie :]... dzisiaj sprawdzilem na dotyk fortrona i az sie zdziwilem bo byl tak dosyc goracy... czy tak moze byc ??moze te 6600GT daje mu ostro w tylek ;/... ??? Jak nie masz wentylowanej budy to będzie się grzał nawet z Radkiem 9200SE. Ja mam gorszy problem bo na lini 12V mam 11,06 jak można podciągnąć napięcię w górę? Słyszałem ze jest taka metoda. P.S Też mam 6600GT B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Jak nie masz wentylowanej budy to będzie się grzał nawet z Radkiem 9200SE. Ja mam gorszy problem bo na lini 12V mam 11,06 jak można podciągnąć napięcię w górę? Słyszałem ze jest taka metoda. P.S Też mam 6600GT B) Zerknij na zdjęcie 300-60BT, które dałem kilka postów wyżej - może u Ciebie regulacje rozmieszczone są podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 To prawda - nic z tego. Ma co prawda 360W, a nie 300W, ale na dzisiejsze czasy jest przeżytkiem, bo nie spełnia nawet nowej normy ATX, ma jedną linię 12V i tak można wymieniać w nieskończoność. Chodzi mi tylko o to, że nie jest to taki fortron, do jakich się przyzwyczaiłem. Patrząc na zachodnie strony, rynkowa cena tej zasiłki to 230zł. Fortron ma też zasiłki tej mocy w cenie ponad 400zł - pytanie 'czy w środku wyglądają tak samo' jest chyba zbędne. Jak to napisał nasz krzykliwy kolega: 'reszte dopisz sobie sam'. Ja nie mówię, że to jest zły zasilacz, ani że nie jest wart swojej ceny. Pytanie tylko, czy jest to fortron z tych legendarnych, które miażdżyły w testach zasilacze o mocy 30% większej, jak np. 400-60PFN Fakt faktem "stare" Fortrony roxx, tego 300-60BT też miałem przyjemność trochę poużywać. Jak tylko zobaczyłem fotkę wnętrza tego 400-60PFN to w sekundzie pomyślałem :"O Boże, Codegen EZ" :lol: No cóż, też nie spodziewałem się po FSP takich bebechów... Ale może nowy pomysł na chłodzenie FSP nie jest taki zły? Testy wszystko pokażą... Jeszcze ciekawi mnie co na ten temat powiedzą elektronicy z forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) no tak ale nikt mi nie odpowiedzial na pytanie... :///nic mu nie bedzie jak jest taki calkiem goracy??... cvBeak: moja buda jest otwarta i jest przewiew ;) Edytowane 20 Stycznia 2006 przez ki3x3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 @cvBeak a czym ty mierzyles te napiecie jesli programem to se ten pomiar o kant tylka mozesz rozbic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 @cvBeak a czym ty mierzyles te napiecie jesli programem to se ten pomiar o kant tylka mozesz rozbic Mierzyłem miernikiem który jest do [gluteus maximus], jutro załatwie lepszy to zmierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie w max stresie +12V- 11.94 +5V- 5.11 miernikiem cyfrowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie w max stresie +12V- 11.94 +5V- 5.11 miernikiem cyfrowym Jutro będę podciągał napięcia potencjometrem w zasilaczu. Jeśli sprawdze je na pewnym mierniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...