Dex'ior Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 czy warto brać ten (http://allegro.pl/show_item.php?item=83768902) zasilacz za te pieniądze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 jak już to bym wziął fortrona 400W, ale jedna rzecz... na fotkach z allegro te zasiłki mają duże wolnoobrotowe wiartaki od spodu, a jak pogooglowałem, to wszstkie fortrony FSP400-60PFN mają zwykły mały wentyl z tyłu jak każdy noname :| więc pytanie do tych co brali na allegro i od kogo :?: ta zasilacze wyglądają tak: http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...828832/82883222 czy może tak: http://www.tomshardware.pl/howto/20030609/images/15.jpg nie chce żeby po kupieniu sie okazało, że tam jest mały hałaśliwy wiatraczek z tyłu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ta zasilacze wyglądają tak: http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...828832/82883222 czy może tak: http://www.tomshardware.pl/howto/20030609/images/15.jpg nie chce żeby po kupieniu sie okazało, że tam jest mały hałaśliwy wiatraczek z tyłu :/ Też się nad tym zastanawiałem i pisałem o tym kilka stron wstecz - zagadka... Jak przyjdzie z małym hałaśliwym wiataczkiem z tyłu, to masz powód do reklamacji z powodu niezgodności towaru z opisem, poza tym zawsze możesz napisać wcześniej do sprzedającego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 pisałem do kolesia i mówi, że ma takie i takie.... tzn takie z dziórkowanym glilem jak na fotkach, jak to napisał... i kilka z małym wiartakiem 8cm... więc czekam aż potwierdzi na stówe, że reszta ma duży wiatrak od strony proca :) no i bede se musiał zastrzec że chce z dużym wentylatorem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A ja dziś sobie kupiłem zasiłke FSP350-60THA-p 350W na allegro, mam nadzieje ze dojdzie jak najszybciej i bede z niej zadowolony, zresztą jak większość posiadaczy Fortronow, a co myślicie o cenie 59 zł jak za takie cudo?:-) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 http://www.tomshardware.pl/howto/20030609/images/15.jpg - mój kolega właśnie takiego kupił na allegro, 350w fortronik - jak byłem u niego to naprawde myślałem, że zasilacz jest wyłączony [ o.O ] a jak bliżej podszedłem to zauważyłem, że wiatraczek się całkiem szybko kręci :) Całkowicie byłem zdziwiony, na dodatek wydmuchiwał chłodne powietrze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Tak w sumie to ktoś sie orientuje na której lini/liniach i w jakim stopniu jest ta nadwyżka mocy w 400W fortronie :?: Bo ma to potężne linie +5 i +3.3 co jest b.dobre dla mojej mobo ale pytanie czy nadwyżka jest proporcjonalna wszędzie, czy tak naprawde +12 jest tylko o te kilka Amper mocniejsze... wolałbym mocniejsze +12, ale jak jest na prawde :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Tak w sumie to ktoś sie orientuje na której lini/liniach i w jakim stopniu jest ta nadwyżka mocy w 400W fortronie :?: Bo ma to potężne linie +5 i +3.3 co jest b.dobre dla mojej mobo ale pytanie czy nadwyżka jest proporcjonalna wszędzie, czy tak naprawde +12 jest tylko o te kilka Amper mocniejsze... wolałbym mocniejsze +12, ale jak jest na prawde :unsure:Jak chcesz mocniejsze +12v to może Fortron 350-MTH ? (2 linie +12v) albo 350-MDN (28/30/19.5) - chyba najbardziej wyważony model - silna +5v i +12v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 No wiec zasilka przyszła, jest niesamowicie cicha, wentyl cichszy od arctic coolera :-)bardzo mocna linia 12v troszke słabsza 5v ale jest ok. Jestem naprawde zadowolony i śmiało moge kazdeu polecić. Mam tylko jedno pytanko, po włożeniu fortrona (wczesnij miałem magashita) dioda wskazująca prace dysku jest ciągle zapalona :/ swieci na poł mocy a jak faktycznie dysk zacznie pracować to świeci mocnij, wie ktoś co jest nie tak? dodam ze z megabajtem było wszytsko normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 No wiec zasilka przyszła, jest niesamowicie cicha, wentyl cichszy od arctic coolera :-)bardzo mocna linia 12v troszke słabsza 5v ale jest ok. Jestem naprawde zadowolony i śmiało moge kazdeu polecić. Mam tylko jedno pytanko, po włożeniu fortrona (wczesnij miałem magashita) dioda wskazująca prace dysku jest ciągle zapalona :/ swieci na poł mocy a jak faktycznie dysk zacznie pracować to świeci mocnij, wie ktoś co jest nie tak? dodam ze z megabajtem było wszytsko normalnie. Skoro wszystko działa to bym się tym nie przejmował :) Może Megabajt nie miał już mocy na zasilenie diody :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojok Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 No wiec zasilka przyszła, jest niesamowicie cicha, wentyl cichszy od arctic coolera :-)bardzo mocna linia 12v troszke słabsza 5v ale jest ok. Jestem naprawde zadowolony i śmiało moge kazdeu polecić. Mam tylko jedno pytanko, po włożeniu fortrona (wczesnij miałem magashita) dioda wskazująca prace dysku jest ciągle zapalona :/ swieci na poł mocy a jak faktycznie dysk zacznie pracować to świeci mocnij, wie ktoś co jest nie tak? dodam ze z megabajtem było wszytsko normalnie. A napięcia sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A napięcia sprawdzałeś? No wiec napięcia nie sprawdzone do końca ponieważ nie mam miernika na chacie, sprawdziłem tylko programowo i wszytsko jest oki. Acha zapomniałem napisać jeszcze ze kolejnym plusem jest to ze temp spadla mi na procu o 3 st. C i nie wiem czy to jest mozliwe ale na dysku wskazuje 2 st. C mniej :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 No wiec napięcia nie sprawdzone do końca ponieważ nie mam miernika na chacie, sprawdziłem tylko programowo i wszytsko jest oki. Acha zapomniałem napisać jeszcze ze kolejnym plusem jest to ze temp spadla mi na procu o 3 st. C i nie wiem czy to jest mozliwe ale na dysku wskazuje 2 st. C mniej :-) chyba zyskales tez lepsza wentylacje budy... moj fortron w domu na polce i nie mam kiedy pojechac i braciakowi zamontowac... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Jak chcesz mocniejsze +12v to może Fortron 350-MTH ? (2 linie +12v) albo 350-MDN (28/30/19.5) - chyba najbardziej wyważony model - silna +5v i +12v :)przy tym, że prawie całego kompa mam zasilanego z 3.3V i 5V to w tym 350-MDN (+3.3 & +5)=max180W to raczej może być za mało... sam nie wiem, bo mój obecny zasialcz ma też na tych liniach max 180W Edytowane 7 Lutego 2006 przez kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 przy tym, że prawie całego kompa mam zasilanego z 3.3V i 5V to w tym 350-MDN (+3.3 & +5)=max180W to raczej może być za mało... sam nie wiem, bo mój obecny zasialcz ma też na tych liniach max 180WNa tabliczkę nie patrz, w rzeczywistości będzie więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Mam tylko jedno pytanko, po włożeniu fortrona (wczesnij miałem magashita) dioda wskazująca prace dysku jest ciągle zapalona :/ swieci na poł mocy a jak faktycznie dysk zacznie pracować to świeci mocnij, wie ktoś co jest nie tak? dodam ze z megabajtem było wszytsko normalnie. No wiec problem z gowy, po podłączeniu zasilaia do dvd-rw i fdd dioda pali sie normalnie , troszke to dziwne:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 mialem ten sam problem. Gdy podlaczony tylko dysk ( ale zasilka codegen 200W) caly czas palila sie dioda czerwona. Gdy podlaczylem takze dvd dioda zgasla :0 a juz myslalem ze jakies trojany sie wwalily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz83 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam Mam do Was pytanie, bo zastanawiam sie nad kupnem Fortrona 400W z http://allegro.pl/show_item.php?item=85328349 albo http://allegro.pl/show_item.php?item=84388777 Nie wiem który dla mnie starczy. Mam P4 3.0 GHZ, pamiątka 512 MB RAM, grafe GF 5900 żadnego podkręcenia. Nie gram nic. Mam tuner i czasami bierze mocy jak nagrywam programy telewizyjne na kompa. W obudowie mam Modecom FEEL 350W (starszy model z 2004), dodatkowe 3 wiatraki -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13501. Zajrzyjcie na załącznik, screena z Everesta ( w spoczynku) i jak z napięciami? warto brać 400W z allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Bierz FORTRONA ten modecom to shit!! (FEEL) :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobster Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 kto wie ile ta zasilka ma wyjsc http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85300657 lub fortron 350tha-p i czy podpene pod nie 2xhdd, cdrom + dvdrw, floppy, 6600 agp czy starczy okablowania? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 idealnie wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Do konfigu: Athlon XP 2000+ Via KT4V 2x256 MB RAM GeForce I CDROM 2xHDD(30GB+6GB) ze 3 wiatraki jest sens brać coś powyżej Fortrona FSP250-xxx? Dodam że jeżeli OC to bardzo minimalny, raczej nie bedzie zestaw rozbudowywany w ciągu conajmniej roku. Wyjdzie mnie to 28zł - GTA lub MDN , jest co prawda za 45zł GTP 300W no i za nieco ponad 50zł sławny 350W MDN ale z takim sprzętem nie ma co przepłacać (zależy mi by wydać możliwie mało). Aha, no i poza rodzajem wentyla i ilością kabli poszczególne wersje (GTA, GTP, MDN) nie różnią się już niczym tzn wszystkie są równie godne zaufania? Po przeczytaniu tego tematu jestem niemal pewien zakupt 250tki ale nie byłbym sobą gdybym nie chciał się upewnić na 100% :-P Edytowane 9 Lutego 2006 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Do konfigu: Athlon XP 2000+ Via KT4V 2x256 MB RAM GeForce I CDROM 2xHDD(30GB+6GB) ze 3 wiatraki jest sens brać coś powyżej Fortrona FSP250-xxx? (...) Krótko - nie ma sensu brać czegoś wyżej :) Edytowane 9 Lutego 2006 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lincoln Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam dzis otrzymalem fortrona fsp400-60pfn i zauwazylem ze strasznie sie grzeje :| tzn jest goracy od srodka, czyli na sciance gdzie wychodza kable. mam sie martwic czy to normalne przy fortronie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Spójrz, czy nie ma tam śrubki - wydaje mi się, że do tej ścianki przykręcone są radiatory i wtedy siłą rzeczy będzie ona gorąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobster Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) hm ok a jesli bede chcial w przyszlosci np. podlaczyc 6800gs pod ten zasilacz a jak wiadomo 6800gs wymaga kabla zasilajacego do kart pciexpress a fortron np 400pfn lub 350tha-p nie maja tej wtyczki.. jak podlaczyc go np. dokladajac ta wtyczke do zasilacza niewiem.. nieznam sie,licze na wasza pomoc pozdrawiam :) Edytowane 10 Lutego 2006 przez bobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Posiadam zasilacz Colorsit 330W :/ wszystko smiga elegancko, z tym ze procesor ustawiony na standardowym 1,65v caly czas podskakuje 1,65-1,68v:( Czy to moze byc wina zasilacza?? Krecic tez go nie moge za bardzo:/ - tzn procka:p Edytowane 10 Lutego 2006 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 bobster masz przejsciowki i zazwyczaj razem z grafa dostajesz wiec niema problema Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Snajper jeśli mierzysz to w windzie programami itp. to zawsze tak jest :) nie ma się o co bać ja też tak mam 1.50 1.52 1.48 jeśli na mniejszym lecz na większym siedzi stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Snajper jeśli mierzysz to w windzie programami itp. to zawsze tak jest :) nie ma się o co bać ja też tak mam 1.50 1.52 1.48 jeśli na mniejszym lecz na większym siedzi stabilnienom programem Abit EQ :), ale w Biosie jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...