sideband Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) a wogóle te zasilacze są w stanie uciagnąć chociaż 200wat na linii 12v , 3.3v i 5v praktycznie będą nie obciażone Edytowane 12 Marca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) slayne -> gdzieś czytałem, że właśnie SB live potrzebuje do czegoś napięcia -5V. Mogę się mylić ale nie zaszkodzi Ci sprawdzić- wyciąg kartę i zobacz czy coś się zmieni. Jeśli poprzedni zasilator Ci się spalił istnieje niestety prawdopodobieństwo, że w jakiejś mierze uszkodził mobo. Edytowane 12 Marca 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 slayne -> gdzieś czytałem, że właśnie SB live potrzebuje do czegoś napięcia -5V. Mogę się mylić ale nie zaszkodzi Ci sprawdzić- wyciąg kartę i zobacz czy coś się zmieni. Jeśli poprzedni zasilator Ci się spalił istnieje niestety prawdopodobieństwo, że w jakiejś mierze uszkodził mobo. kurde mój błąd okazało się ze kumpel ma audigy 2 ale i tak to sprawdzimy ale dopiero w poniedziałek ps czy jest ktos kto ma nf7-s i ten zasilacz i mu działa wszystko ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja mam nf7 i sblive ale zasilacz to 350MDN-revA (czyli nieco inny niż Twój) i zero problemów a przy tym spore o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja mam nf7 i sblive ale zasilacz to 350MDN-revA (czyli nieco inny niż Twój) i zero problemów a przy tym spore o/c. i ten twój ma -5V - ciekawe czy w tym tkwi problem ale dowiem sie w poniedziałek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Cześć kilka dni temu kupilem FORTRONA FSP400-60GLN za 110 zł, Wywaliłem szybko starego Codeshita :oops: podłaczylem nową zasilke, bardzo sie zdiwilem zasilacz jest praktycznie bezgłosny wyciaga cele cieple powietrze z budy:) posiada 2 linie 12V 14A i 15A 24-pinową wtyczke ATX, napięcia są bardzo stabilne:) Czy to był dobry wybór? co sądzicie o tej zasiłce ?? http://www.home2000.net/client/fspgroupusa...p?linenumber=89 http://www.silentpcreview.com/article280-page1.html http://img2.zol.com.cn/product/0_500x375/5...tcJUoxizUpY.jpg Edytowane 12 Marca 2006 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 dysk na sata chce kupic, jednak moj fortronik mdn od pogol1 nie ma wtyku zasilania do tych dyskow. nie moge znalezc w zadnym sklepie samych wtykow meskich tego typu, jak mi sie nie uda to wycharatam ze starego feela taki wtyk, utne w fortroniku jednego molexa i przerobie. rozumiem ze napiecia standardowe jak na kabelkacgh odpowiednich kolorow - 12v na zoltym, 5v na czerwonym. na allegro sa przelotki, alejak mam placic 7zl za przesylke takiego drobiazgu to mnei sciska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Wiatm Mam pytanko czy ten zasilacz http://allegro.pl/item90123282_fortron_fsp..._od_frigo_.html pociągnie mojego podkręconego procka i grafe?? zastaw taki jak w sygnaturce... pozdr.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 dysk na sata chce kupic, jednak moj fortronik mdn od pogol1 nie ma wtyku zasilania do tych dyskow. nie moge znalezc w zadnym sklepie samych wtykow meskich tego typu, jak mi sie nie uda to wycharatam ze starego feela taki wtyk, utne w fortroniku jednego molexa i przerobie. rozumiem ze napiecia standardowe jak na kabelkacgh odpowiednich kolorow - 12v na zoltym, 5v na czerwonym. na allegro sa przelotki, alejak mam placic 7zl za przesylke takiego drobiazgu to mnei sciska :D wogole po co zmieniali standart zasilania? czym to sie rozni? zasilacz jakos inaczej prad podaje czy co? mam taka przelotke i kabelki są tylko poprzestawiane miejscami i wsio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Wiatm Mam pytanko czy ten zasilacz http://allegro.pl/item90123282_fortron_fsp..._od_frigo_.html pociągnie mojego podkręconego procka i grafe?? zastaw taki jak w sygnaturce... pozdr.. tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) tak oki dzieki za wyczerpującą odpowiedź ale to mi w zupełności wystarcza :) Edytowane 14 Marca 2006 przez Yamakasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 oki dzieki za wyczerpującą odpowiedź ale to mi w zupełności wystarcza :) a co mam się rozpisywać ;) wszystko o tym zasilaczu było już powiedziane w tym temacie w innych zresztą też :-| te 400W jak widzisz ma dobrą linie +5V która jest zalecana do twojego konfigu :) jakbyś miał A64 to radził bym brać inny zasilacz z silną linią +12V to tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 wogole po co zmieniali standart zasilania? czym to sie rozni? zasilacz jakos inaczej prad podaje czy co? mam taka przelotke i kabelki są tylko poprzestawiane miejscami i wsio...Dodali napięcie 3.3V- w "normalnym" molexie go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 a co mam się rozpisywać ;) wszystko o tym zasilaczu było już powiedziane w tym temacie w innych zresztą też :-| te 400W jak widzisz ma dobrą linie +5V która jest zalecana do twojego konfigu :) jakbyś miał A64 to radził bym brać inny zasilacz z silną linią +12V to tyle nie no nie mam nic do ciebie przeca ci napisalem ze to to co napisales to mi w zupełnosci wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mam takie jedno pytanko... :D Mam Plyte Nf2 jak w sygnaturce i juz od dluzszego czasu Fortron FSP350-60THA-P Standardowo ten model jest juz pod nowsze plyty i ma zlacze 24-pin.. Dzieki przejsciowce wchodzi na NF-2 i teraz tak! Caly czas pracowalem na ustawieniach Cpu 200x11.5@1.85V Dzisiaj od dla zabawy dalem 205x11.5 @1.9V i wszystko ok Nie ma zwisow temperatury praktycznie nie skoczyly, ale jednak dreczy mnie jedna kwestia :D Zasilacz ten dla napieca -5V daje 3,5V i teraz pytanie jak duzy moze to miec wplyw na to ze musze dac tak duze napiecie dla porcka przy wyzej wymienionych FSB. Mozliwe ze bede mogl podmienic w razie czego na model MDN standardowo ze zlaczem 20 pin i wtedy nie bylo by problemu z tym napieciem -5V! Jednak jesli nie mialoby to miec zadnego wplywu to bym to sobie odpuscil!! Pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 czy Fortron FSP400-60GLN jest lepszy od FSP400-60PFN ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 czy to dobrze ze moj kompa jak wylacze nadal daje zasialnie na USB?? modem i czytnik caly czas sie swieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mierzyłeś te napięcia miernikiem czy jakimś programem? <_< Jeżeli programem, to miernik w łape i sprawdzaj ;) Przecież na takim napięciu komp by był :wisielec: Hmm no wiem ze tego sie nie robi programem :D ale nie mam nic pod reka do mierzenia! Ale mam ten zasilacz z 6 miesiecy i nic sie zlego nie dzialo.... Myslalem ze to taka przypadlosc przez to ze standardowo jest te 24 piny ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 3 fortron 350W MDN ® poradzi sobie z: pentium 4 2,66GHz 64bit 533MHz AsRock 775dual-880pro 1GB ddr2 533MHz HDD 80BG WD DVD-RW radeon x800gto?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Najtańszy miernik w każdym budowlańcu/elektrycznym niecałe 20 zł kosztuje i jest o wiele wiarygodniejszy od programów Skołuj go jak najszybciej i dopiero wtedy uskarżaj sie na napięcia Ale sie nie uskarzam :D..... Nic mi nie dzieje zlego.. przechodzi Super pi przechodzi prime95 3dmarki itp... Caly czas jest stabilny... Szczerze nawet nie wiem do czego dokladnie to napiecie jest.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Zasilacz ten dla napieca -5V daje 3,5V...Tym się nie przejmuj- FSP350-60THA-P nie ma wogóle napięcia -5V a przy jego braku płyta główna podaje wartości wyssane z palca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 O looz :D dzieki za odpowiedz.... A nie Aragorn herezje sieje ze komp :wisielec: NoOfence :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 O looz :D dzieki za odpowiedz.... A nie Aragorn herezje sieje ze komp :wisielec: NoOfence :D Dobra, noobiasto sie zachowałem <_< Wiedziałem że jest jakiś Fortron bez -5v, tylko nie wiedziałem który <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) No i po testach tego zasilacza od miss_ania. Wygląda na to ze jest uwalony i nie jest to problem braku -5V ponieważ po wypięciu kabelka -5V z mojego zasilacza kumpla komp wstaje. Natomiast zasilacz od miss_ania zachowuje sie dziwnie ponieważ dioda na płycie (ta standby) mruga sobie cały czas ale raczej losowo a nie w równych odstepach czasu i dosyć szybko. Taka sama sytuacja jest na moim kompie. Po włączeniu zasilacza na któtko przez zwarcie zielonego i czarnego zasiłka wstaje i napięcia wyglądają ok - mierzone miernikiem (+3,3 jest +3,40, +5 jest 5,08 a +12 jest 12,50) Ma ktos moze jakiś pomysł co jest nie tak? Pewnie skonczy się na odesłaniu zasiłki do miss_ania. Edytowane 14 Marca 2006 przez slayne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Dodali napięcie 3.3V- w "normalnym" molexie go nie ma. to w takim ukladzie przelotka bedzie podawala prawidlowo napiecia? nic sie nie zwali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 to w takim ukladzie przelotka bedzie podawala prawidlowo napiecia? nic sie nie zwali? ja mam zwykła przelotke za 5 zł, ktora jest zasilana z molexa i jest tam tylko 5V i 12 V i wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 czy Fortron FSP400-60GLN jest lepszy od FSP400-60PFN ??:)Na dzień dzisiejszy GLN jest lepszy. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 czyżby stary znajomy pod inną marką ;> http://allegro.pl/item92003525_rewelacyjny...ar_wwa_ss_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 czyżby stary znajomy pod inną marką ;> http://allegro.pl/item92003525_rewelacyjny...ar_wwa_ss_.html chodzi o fortrona z nowa naklejka?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...