Skocz do zawartości
ki3x3k

Zasilacze Fortron / FSP - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

sory ale co to jest HLN ? :]

http://allegro.pl/search.php?string=hln&am...ting_interval=7

Zrób lepiej tak, jak napisałem wyżej. Kupowanie "zasilacza uniwesalnego" jest bezsensu... A ten zestaw w sygnaturce pójdzie bez problemów na Fortronie 250W MDN. W przyszłości przy zmianie sprzętu najwyżej kupisz coś z mocnym 12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/search.php?string=hln&am...ting_interval=7

Zrób lepiej tak, jak napisałem wyżej. Kupowanie "zasilacza uniwesalnego" jest bezsensu... A ten zestaw w sygnaturce pójdzie bez problemów na Fortronie 250W MDN. W przyszłości przy zmianie sprzętu najwyżej kupisz coś z mocnym 12V.

od tego HLN nie lepszy bedzie MDN R ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400W PFN - 40A (3,3&5V - 235W)

250W MDN - 25A (165W)

350W HLN/THA-P/MDN-R - 21A (130W)

400W HLN - 30A (152W)

300W PN - 30A (200W) - ale ich ostatnio nie ma na allegro...

Jak widać należy patrzeć nie tylko na "ampery" ale i na combined 3,3V&5V... 160W powinno styknąć do lekkiego oc...

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżisys Krajst, słuchajcie kupiłem sobie 400Watowego PFN'a, ale wbiło mnie w ziemię jak się zorientowałem że to ma tylko jedno złącze floppy.... Chooj nie chce żadnych elo wiśniackich przejściówek, tudzież rozgałęziaczy, bo ugodzi to zbytnio w moją godność.

Floppy potrzebuję do sprzętu stworzonego pod to gniazdo, gdyż czasem coś mnie jeszcze napadnie i wypełnia mnie niepohamowana żądza wykorzystania kwadracika w formacie 3,5", oraz do mojej poczciwej 9500@"była to niegdyś profesjonalna karta do obróbki grafiki" i tutaj się pojawia moje pytanie; Mogę rozebrać tego potwora i dolutować mu jeszcze jednak kabel powiedzmy z 2x molex i 1x floppy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was jedną prośbę. Przestańcie polecać złom z Niemiec do mocnych kompów, potem jakiś dzieciak zacznie bluzgać z pretensjami, jak mu coś eksploduje i zrobi się bydło. zamiast jednego FAQ mamy 50 stron tematu o jednym i tym samym.

jest takie powiedzonko:

biednego nie stać na bylejakość

Jeśli wam fuksem udało się kupić coś sprawnego i wam działa, to fajnie, ale chytry 2 razy płaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam xacti

mam tego samego proca i plyte co ty... wina podkrecenia nie musi wcale lezec w zasilaczu..

ta plytka jest z deka stara i jesli podkrecasz FSB to podkrecasz nie tylko proca ale prawie calego kompa u mnie idzie max 2200+ a temp proca to max 45C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem wlascicielem kompa z podpisu, jedno mnie tylko martwi, jak sobie ta rade przy oc moj chieftec, chodzi o to ,ze coraz czesciej slychac opinie, ze te zasilacze sa kiepskie i padaja, nei chcialbym ,zebym i sie cos przez niego posypalo... Moze lepiej jakis fortron ?? prosze o rade, fakt, narazie jestem bardzo zadowlony z chiefa, troche glosny, ale nawet po 3 godzinach grania w carbona powietrze, ktore wydycha z siebie jest wrecz chlodne, az milo :) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem u Zenfista jakąś nową zasiłkę od Fortrona: http://zenfist.pl/pID/1179.htm Miał ktoś już z nią do czynienia? Jak się sprawuje itp?

BTW moja zasiłka Modecom MC 2.0 350W, jak wyłączę kompa, wydaje przez chwilę taki dźwięk "cssss" przez ok 2 sekundy. Od nowości tak jest. Wcześniejszy zasilacz Chieftec HPC 420DF tak nie reagował. WTF?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi