luk1999 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 sory ale co to jest HLN ? :] http://allegro.pl/search.php?string=hln&am...ting_interval=7 Zrób lepiej tak, jak napisałem wyżej. Kupowanie "zasilacza uniwesalnego" jest bezsensu... A ten zestaw w sygnaturce pójdzie bez problemów na Fortronie 250W MDN. W przyszłości przy zmianie sprzętu najwyżej kupisz coś z mocnym 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 http://allegro.pl/search.php?string=hln&am...ting_interval=7 Zrób lepiej tak, jak napisałem wyżej. Kupowanie "zasilacza uniwesalnego" jest bezsensu... A ten zestaw w sygnaturce pójdzie bez problemów na Fortronie 250W MDN. W przyszłości przy zmianie sprzętu najwyżej kupisz coś z mocnym 12V. od tego HLN nie lepszy bedzie MDN R ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 HLN nie ma przypadkiem wyższej sprawności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 HLN nie ma przypadkiem wyższej sprawności?Osobiście wolę HLN od jakiegoś MDN ® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 ja sobie jednak kupie chyba f 400, a potem jak bede zmienial to kupie jakiegos toppowera ;) pozdro i dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a ja bym wolał gln :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 wolal bys gln do nowego kompa czy do tego? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 nowego... w praktyce nie pogodzisz jednego z drugim...kup do tego mdn 250w a potem wymienisz na gln jak bedziesz kupował nówke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a czy nie lepiej kupic 400 z allegro? :) np takiego: http://allegro.pl/item145914567_wyprzedaz_..._cy_od_ss_.html ? wydaje mi sie ze taki 250 nie uciagnal by mojego kompa podkreconego :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 A nie szkoda ci kaski? Myślę, że 250 MDN z palcem pociągnie twojego kompa, nawet po oc w rodzaju 2GHz@1,65V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 no slaba linia na 5v . male max obciazenie. Dżizas... chodziło mi o to ile A ma na linii 5V rozpatrywany zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) 400W PFN - 40A (3,3&5V - 235W) 250W MDN - 25A (165W) 350W HLN/THA-P/MDN-R - 21A (130W) 400W HLN - 30A (152W) 300W PN - 30A (200W) - ale ich ostatnio nie ma na allegro... Jak widać należy patrzeć nie tylko na "ampery" ale i na combined 3,3V&5V... 160W powinno styknąć do lekkiego oc... Edytowane 6 Grudnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Dżisys Krajst, słuchajcie kupiłem sobie 400Watowego PFN'a, ale wbiło mnie w ziemię jak się zorientowałem że to ma tylko jedno złącze floppy.... Chooj nie chce żadnych elo wiśniackich przejściówek, tudzież rozgałęziaczy, bo ugodzi to zbytnio w moją godność. Floppy potrzebuję do sprzętu stworzonego pod to gniazdo, gdyż czasem coś mnie jeszcze napadnie i wypełnia mnie niepohamowana żądza wykorzystania kwadracika w formacie 3,5", oraz do mojej poczciwej 9500@"była to niegdyś profesjonalna karta do obróbki grafiki" i tutaj się pojawia moje pytanie; Mogę rozebrać tego potwora i dolutować mu jeszcze jednak kabel powiedzmy z 2x molex i 1x floppy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Przestań udawać jonasa, bo to się robi niesmaczne. Chcesz to się baw, ale jak dla mnie to najlepszy sposób to przejściówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Qroń Grupa użytkownika: Banned Nie mam poczucia humoru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Mam do was jedną prośbę. Przestańcie polecać złom z Niemiec do mocnych kompów, potem jakiś dzieciak zacznie bluzgać z pretensjami, jak mu coś eksploduje i zrobi się bydło. zamiast jednego FAQ mamy 50 stron tematu o jednym i tym samym. jest takie powiedzonko: biednego nie stać na bylejakość Jeśli wam fuksem udało się kupić coś sprawnego i wam działa, to fajnie, ale chytry 2 razy płaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czy ten fortron z sygnatury uciągnie mi C2D E6300 + P5B Deluxe + 1GB DDR2 + reszta z sygnatury komp nr1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 witam xacti mam tego samego proca i plyte co ty... wina podkrecenia nie musi wcale lezec w zasilaczu.. ta plytka jest z deka stara i jesli podkrecasz FSB to podkrecasz nie tylko proca ale prawie calego kompa u mnie idzie max 2200+ a temp proca to max 45C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 a u mnie idzie max okolo 2300MHz. (krece przez mnoznik) tylko ze ja tylko go moge go tak odpalic. zrobic moze screena i wylaczam, bo sie boje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czy ten fortron z sygnatury uciągnie mi C2D E6300 + P5B Deluxe + 1GB DDR2 + reszta z sygnatury komp nr1Jak stykał do A64 2,65@1,55V, to do C2D E6300 bez oc też powinien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam jestem wlascicielem kompa z podpisu, jedno mnie tylko martwi, jak sobie ta rade przy oc moj chieftec, chodzi o to ,ze coraz czesciej slychac opinie, ze te zasilacze sa kiepskie i padaja, nei chcialbym ,zebym i sie cos przez niego posypalo... Moze lepiej jakis fortron ?? prosze o rade, fakt, narazie jestem bardzo zadowlony z chiefa, troche glosny, ale nawet po 3 godzinach grania w carbona powietrze, ktore wydycha z siebie jest wrecz chlodne, az milo :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Kiepską opinię mają starsze modele produkowane przez Sirtec'a (często padają) - a twój jest przecież od Delty... Edytowane 11 Grudnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Z tego co wiem delta jest dobrafirma tak ?? Pamietam, ze produkuje dobre i tanie zasilacze jak fsp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Zauważyłem u Zenfista jakąś nową zasiłkę od Fortrona: http://zenfist.pl/pID/1179.htm Miał ktoś już z nią do czynienia? Jak się sprawuje itp? BTW moja zasiłka Modecom MC 2.0 350W, jak wyłączę kompa, wydaje przez chwilę taki dźwięk "cssss" przez ok 2 sekundy. Od nowości tak jest. Wcześniejszy zasilacz Chieftec HPC 420DF tak nie reagował. WTF? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam mam takie czy mój sprzęt z podpisu uciągnie Fortron 400W np. ten http://www.allegro.pl/item145792764_ultra_...cja_kurier.html teoretycznie można wziąć pod uwage wymiane karty graficznej na coś pokroju 7300GT, jednak mało prawdopodobne aczkolwiek możliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 uzyj szukajki leniu! było milion razy o tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam pytanko, czy fortron 250w uciagnie a64@1800mhz 1gb ramu 1 dysk i cd-rom oraz a8n-sli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 A jaka grafika? Chodzi ci o 250W MDN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 A jaka grafika? Chodzi ci o 250W MDN? Grafa to s3 , a nie wiem jaki model dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...