DaRoN Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 bedzie pasowal do nowej jak i starej konstrukcji? prosze o odpowiedz Tak będzie pasował, chociaż nie można przesadzać zbytnio z tą starą konstrukcją. Jesli za bardzo obciązysz +5v to + 12 powędruje mocno do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Napięcie spada z 12,2 dla Idle do 12,15 podczas włlączonego Orthosa. Zero objawów braku stabilnośći. W czwartek bede miał 7900gs wiec zobacze co wtedy bedzie się działo. Jak na razie bardzo polecam;]. Sprawdzałem 7900gs@600/800, C2D@3,4 i napiecie podczas testów utrzymywało się stabilnie na poziomie 12,15V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrzak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam! Chce kupic: - procek: c2d e4300, - płyta: asrock conroexfire-e sata2, - dysk: seagate sata2 250GB - pamięć: 1GB ddr2 - grafika: Palit Geforce 7300gt 256MB 128bit Do tego jeszcze dvd-rw ale to juz mam. Czy Fortron 350W Tha-p dźwignie ten zestaw? i przede wszystkim... czy kable z zasilacza podejdą do płyty głównej i reszty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 dzwignie... ale czy nie lepiej kupic chociaz nowego modecoma (tego od fortrona?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrzak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) A w jakiej cenie tego modecoma? Bo kiepsko z budżetem u mnie :) aaa i co z kablami? czy moze byc ten modecom? http://allegro.pl/item160290206__hit_cichy...fan_ver2_2.html Edytowane 29 Stycznia 2007 przez pitrzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Chodziło o ten :arrow: ModeCom MC-350ATX2.0 - 110zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ma byc ten modecom co podal YogiCK. Co ma nie podejsc z kablami? dlugosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrzak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Buehehehe chodzilo mi o 20/24 pin i inne złącza :D W fortronach z tym bywało różnie wiec pytalem, widze ze modecom jest uniwersalny wiec problemu nie ma. Wielkie dzięki za pomoc, kupie tego Modecoma MC-350ATX2.0 ale w innym sklepie, cena ta sama ale mam blizej wiec moge odebrac osobiscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 ciesze sie ze wsio jasne :) bierz tam gdzie CI latwiej i blizej! mysle ze za ta cene bedziesz zadowolony. To jest w koncu pewna nowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defox Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam! Jakiego Fortrona, bądź Modecoma brać do takiego konfingu: Asrock NFG4Live Athlon 3500+ AM2 Palit GeForce 7900GS PCI-E 160GB Samsung SATA 1gb Ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 co najmniej HK 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Nie wiem czy ten test był wrzucany wcześniej, ale fortronik FSP Green PS FSP400-60GLN ładnie się sprawuje http://www.silentpcreview.com/article280-page4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) moj config: Epox 8RDA3+pro, athlon mobile barton + OC, Ram A-Data 512, 2xHDD, 2xDVD-RW, 2xkarta dzwiekowa (jedna zintegrowana), grafika Geforce 5600, 3 wentylatory (2 swiecące)...na przyszlosc planuje dodatkowy Ram, i troszke lepsza grafike mam do wyboru dwa fortrony FSP-350 MDN-R FSP-350 HLN ponoć HLN troche lepszy, co prawda nalezy mu przerobić zasilanie na 20pin, ale to nie problem, ktory z tych dwoch polecacie? wyczytałem ze pare osob miało problem z przejsciówka 24 na 20, ponoć brak jednego kabelka.....i przejsciówka nie pomaga, macie jakies info na ten temat? Edytowane 7 Lutego 2007 przez frondziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) zdaje sie ze mdn ( R ); ma silniejsza linie 12v a hln dwie.... ja bym bral tego pierwszego , szczegolnie ze ostatnio kupujac mdn ( R ); dostalem model z ladnymi wtykami sata, wtykiem 24pin (mozliwosc odpiecia tych 4pinow) i jeszcze jakąs egzotyką zdaje się do zasilania pci-e , nie wiem czy bylo tak zawsze w rewizji ( R ) ale powiem ze milo mnie zaskoczyli Edytowane 7 Lutego 2007 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 oki a co myslicie o FSP350-60PN(PF), pod marka Modecoma, uzywany przez rok, wentyl 12cm. Dobre ma właściwosci, na tle tych ktore podałem wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 jesli jest z pewnego źródła czyli nie przerabiana przez domoroslego elektronika i nie serwisowana we wlasnym zakresie to wolalbym zdecydowanie to bardziej od fortrona z allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 powtórzę tu swoje zapytanie z innego postu - tu chyba właściwsze dla niego miejsce: Prośba o ocenę - komp w następującej konfigurachi: - Athlon 64 3000+ Venice @ 2500Mhz 1,55V (na razie chodzi na standartowych ustawieniach - mam grafikę ati 9550 i podnoszenie częstotliwości procesora nic nie zmienia) - chłodzenie Arctic Coooling Freezer 64 - Gigabyte K8NS pro 939 AGP - planowany jakiś fan kontroler - 2 x 512mb Twinmos - cd-rom - dvd-rw - stacja dyskietek - modem (nie używam - mogę wyjąć - 2 wiatraki Arctic Cooling 80mm (pro tc i Fan 3 TC) - dysk SATA - i to co jak się obawiam przeważy szalę: PowerColor X1950 pro AGP z chłodzeniem ArcticCooling Accelero - zamówiony - w drodze ... Na najbardziej (chyba) miarodajnym kalkulatorze: http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp bez podciągania procesora wychodzi mi ~250W z podrasowanym do 2500Mhz - 300W I to wszystko chciałbym uzywać na obecnym zasilaczu Fortron 350MDN rev. A z 19,5 A na lini 12V Jest szansa, że to pociągnie bez ryzyka szybkiego wykończenia ? (zakładam, ze przez wiekszość czasu komputer będzie pracował na nominalnych taktowaniach procesora - ale do gier kilka razy w miesiącu chciałbym wykorzystać pełny potencjał ... i tak procesor będzie "hamował" kartę ...) /BTW wcześniej miałem podobny zasilacz - bez dopisku rev.A i on miał 15A na 12V... a widzę, że niektórzy sprzedają pod tą samą nazwą zasilacze z opisem 25A ?? czy przegapiłem jakiś dopisek ? / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Vonda Czy twój config wytrzyma, niewiem. Co do Fortrona MDN to są trzy rodzaje, tutaj podaje fajny link, gdzie poczytasz sobie o nich i innych modelach http://egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=5717 PS. mam nadzieje ze nie zlamalem regulaminu forum podajac ten link, ale nic nielegalnego w nim nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 http://egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=5717 PS. mam nadzieje ze nie zlamalem regulaminu forum podajac ten link, ale nic nielegalnego w nim nie ma. Ale dlaczego miałbyś złamać? Nie popadajmy w paranoje... PS: DaRoN, jeśli chodzi o Twój opis FSB300BT na egiełdzie, to » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « dane tego zasilacza są do znalezienia w necie z tym, że jego pełna nazwa to FSP 300-60BT i najwięcej w świat poszło go pod markami Aopen i SPI - tutaj jest na Aopen Specyfikacje na stronie FSP były, ale jeszcze tej starej (fortron-source.com). Sporo danych oraz fotki wtnętrza jest na purePC w tym temacie; 4 lata temu to był cholernie popularny zasilacz i masa ludzi kupiła wtedy używki z allegro. Co do najważniejszych rzeczy - były tego chyba 3 wersje, różniły się obecnością lub nie pasywnego PFC (miały jakieś dodatkowe oznaczenia, ale nie pamiętam - wybacz). Poza tym to, co napisałeś, zgadza się w całej rozciągłości: jest to cholernie dobry zasilacz, użytkuje go od wiosny 2003 i jeszcze sporo ze mną zostanie. Rzeczywista moc jest w okolicach 360W, istotnie ma problemy z wentylacją - zdecydowanie polecam okresowe, gruntowne czyszczenie z kurzu, bo jak pokryje go korzuszek, zaczyna się przegrzewać. Na mocnych konfigach wiatrak zawsze będzie chodzić na 12V hałasując jak jasna cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 witam po raz ktorys ;) jednak w koncu zdecydowalem sie na zmiane zasilacza po tylu probach poniewaz boje sie o swojego kompa a tego co mam teraz zasilaczem nazwac nie mozna. ;) niestety mam jak zwykle problem, poniewaz juz wiem rowniez ze moim nastepnym kompem bedzie albo cos na s754 z sempronem@2.5 GHz albo s939 z Athlonem @2.5 GHz . a wiec zasilacz musi miec mocna linie 12v, niestety moj komputer ciagnie z 5v, wiec ta linia tez musi byc dobra. wiec jakiego fortrona polecacie by uciagnal moj komputer z prockiem @ 2.1 GHz i przyszly konfig? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) zlotego srodka nie ma. Celowalbym w HK350 Edytowane 11 Lutego 2007 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 hmm a ten fortron 350 by nie starczyl? :( mam na zasilke gdzies go 70zl MAX. a moze jakas delta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Fortron BLue Storm 500W Czy to sie nadaje na przyszłość? Udźwignie jakiegoś mocnego GeForce 8 / R600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 mazzeo mysle ze udzwignie. Dlaczego nie fortron z allegro? bylo wiele razy...nie koniecznie musi dzialac :] wydaj chociaz 100zl na nowy zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Dlaczego nie fortron z allegro? bylo wiele razy...nie koniecznie musi dzialac :] wydaj chociaz 100zl na nowy zasilaczdo mnie to? ;) jesli tak to co polecacie (niech ja sie potne ;)) za 100zl ? ;P bo nawet myslalem o delcie 400 jako zasilaczu do nowego konfigu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 do 100zl kupisz modecoma (nie "feel") za 150zł masz delte 350w (chieftec) za 200zł masz HK350w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Nr 1 i 2 to tylko jak odkręci procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 albo zmieni plyte z zasilaniem z 12V :P niestety zlotego srodka nie ma, a to co podalem to i tak lepsze niz szrot z allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witajcie!! Kupiłem z Allegro Fortrona FSP400-60PFN... i mam 2 małe uwagi :] 1. Zasilacz ten nie wyłacza mi kompa, w zmain po prostu wali restart. Próbowałem juz wszystkich sposobów znalazionych w necie, poprzednik (MODECOM fell 350W z pasywnym PFC) nie ma z tym żadnycj problemów. 2. Noise Killer chyba nie działa bo wiatrak ma cały czas ta sama predkość i to chyba najwieksza bo dosyć mocno hałasuje.. Wnioski: Zasialacz jest trefny czy jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Zasilacz nie do tego kompa. Trzeba poczytać zanim się kupi takie badziewie jak PFN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...