KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) opłaca sie wyminić mojego fortrona 350W który nie daje rady sobie z OC na tego fortrona 400W z dwoma liniami +12v i czy do ....... bede mógł nareście zrobić przyzwojite OC??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82434688 Edytowane 20 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a mi w dalszym ciagu nikt nie odpowiedzial odnosnie tego ''dosyc goracego zasilacza''... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a mi w dalszym ciagu nikt nie odpowiedzial odnosnie tego ''dosyc goracego zasilacza''... :/Rozkręć go i zobacz czy nic nie blokuje lub nie utrudnia zabieraniu gorącego powietrza ze środka. U mnie z tyłu wylatuje dość ciepłe powietrze ale zasilacz tylko lekko ciepły. Kiedyś z początku strasznie się grzał, ale raz go rozkręciłem coś tam popatrzyłem zakręciłem i już jest dużo chłodniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Rozkręć go i zobacz czy nic nie blokuje lub nie utrudnia zabieraniu gorącego powietrza ze środka. U mnie z tyłu wylatuje dość ciepłe powietrze ale zasilacz tylko lekko ciepły. Kiedyś z początku strasznie się grzał, ale raz go rozkręciłem coś tam popatrzyłem zakręciłem i już jest dużo chłodniejszy. U mnie jak jest ta śrubka w środku obudowy to czasem ona bardzo się nagrzewa lecz powietrze z tyłu jest lekko ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a mi ktoś pomorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ten 400W to świetny model... gdyby mój nie wyrabiał to na pewno bym się zdecydował na zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 bo myślałem nad enermaxem ten co a 465 W i czy bedzie jeszcze sporo lepszy bo jest 2 razy droszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Według mnie nie ma sensu przepłacać a wiadomo, że Fortrony mają ogromny zapas mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Według mnie nie ma sensu przepłacać a wiadomo, że Fortrony mają ogromny zapas mocy. To prawda tylko czy 400Watowiec Fortrona jest też sprawdzony jak wersja 350 i 300?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Bawil sie ktos w wyciszenie Fortron`a FSP350-60MDN ? Chodzi mi o zmiane wiatraczka na cichszy.... tylko czy to cos ma sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speo Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82883222 - dobra zasilka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82883222 - dobra zasilka ? Też chcę sobie to zakupić czytałem gdzieś testy że osiąga mos ponad 450W i jest bardzo dobra. Ale żebym ja miał dowód. Czy wystarczy do A64 i 7800 tego nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czy ja dobrze widzę że ten Fortron 400W ma juz bardziej rozbudowane okablowanie :wink: to mi się podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Też chcę sobie to zakupić czytałem gdzieś testy że osiąga mos ponad 450W i jest bardzo dobra. Ale żebym ja miał dowód. Czy wystarczy do A64 i 7800 tego nie wiem. Nie wiem, co to jest, ale raczej nie 60-PFN, chyba że na aukcji użyte jest zdjęcie innego zasilacza. PFN ma jeden wentyl 80mm na wydmuchu. Zwracam też uwagę, że ma jedną linię 12V 15A, co w dzisiejszych czasach może przeszkadzać. http://images.google.com/images?client=ope...&q=FSP400-60PFN i na przykład http://pclab.pl/art12794-8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Nie wiem, co to jest, ale raczej nie 60-PFN, chyba że na aukcji użyte jest zdjęcie innego zasilacza. PFN ma jeden wentyl 80mm na wydmuchu. Zwracam też uwagę, że ma jedną linię 12V 15A, co w dzisiejszych czasach może przeszkadzać. http://images.google.com/images?client=ope...&q=FSP400-60PFN i na przykład http://pclab.pl/art12794-8.html Na to wygląda że Fortron Source się nie popisało z tym 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ale co masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speo Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 już myślałem żeby sobie coś takiego zakupić a tu sie okazuje że na lini +12V jest tylko 15A jak dla mnie za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ale co masz na myśli? Nie dość że jedna linia 12V to jescze 15A, toż to Feel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Po prostu jest to zasilacz ATX 1.3. Jeszcze 2 - 3 lata temu większość zasilaczy miała taki układ - potężna linia 5V i słabsza 12V, bo tak zasilane były kompy. Nic w tym niezwykłego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvBeak Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Po prostu jest to zasilacz ATX 1.3. Jeszcze 2 - 3 lata temu większość zasilaczy miała taki układ - potężna linia 5V i słabsza 12V, bo tak zasilane były kompy. Nic w tym niezwykłego. Ale teraz nie jest 2003 lecz 2006...to jest niezwykłe. Póki co FSP350 rządzi, zwłaszcza 60THA-P. Edytowane 22 Stycznia 2006 przez cvBeak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 OK, a teraz mam takie pytanie: który lepszy? TEN FORTRONIK 400W CZY TEN FORTRONIK 400W ?????????????/ Mój konfig jak w sigu, oba w podobnej cenie. Byłbym wdzięczny za wypowiedzi użytkowników, którzy mieli któryś z tych modeli u siebie. Dzięki z góry za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ten koleś to oszust nie kupuj u niego wciska fortrona a później pisze że niema ale moge mieć tańszego zresztą dostał negatywa jeszcze sie odgraża ciekawe czy faktycznie do mnie przyjedzie jak tak to dostanie po ryju ch*j jakich mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ale niezly motyw, wszedlem sobie z ciekawosci tutaj, otwieram link z fortonem 400wat i mowicie o oszuscie - a tam moj kumple kupil zasilke i koles rzeczywiscie nie ma tych zasilaczy. Wiec nie bierz go z tamtad;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) ten koleś to oszust nie kupuj u niego wciska fortrona a później pisze że niema ale moge mieć tańszego zresztą dostał negatywa jeszcze sie odgraża ciekawe czy faktycznie do mnie przyjedzie jak tak to dostanie po ryju ch*j jakich mało Ale niezly motyw, wszedlem sobie z ciekawosci tutaj, otwieram link z fortonem 400wat i mowicie o oszuscie - a tam moj kumple kupil zasilke i koles rzeczywiscie nie ma tych zasilaczy. Wiec nie bierz go z tamtad;] Heh, no proszę. Jak to czasem warto na forum napisać :) Z tym, że kolo podaje że z kraka jest, więc już mu wysłałem maila, czy ma te zasiłki i czy można odebrać osobiście. Zobaczymy co jutro odpisze :) Edytowane 22 Stycznia 2006 przez mb_asasello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 powiedz kuplowi żeby mu nega [ciach!]******* bo tak mnie wkur*** naprawde nie ma sie czego bać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ale teraz nie jest 2003 lecz 2006...to jest niezwykłe. Ale to jest zasilacz z przełomu 2002/2003 - ma w moment wyparować z rynku, bo komuś megabajta przypomina? O_o @mb_asasello: Zlituj się, poprzednie dwie strony poświęcone są poniekąd tym zasilaczom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ten koleś to oszust nie kupuj u niego wciska fortrona a później pisze że niema ale moge mieć tańszego zresztą dostał negatywa jeszcze sie odgraża ciekawe czy faktycznie do mnie przyjedzie jak tak to dostanie po ryju ch*j jakich mało Co chcesz od tego gościa? Kupiłem u niego dwa radzie jednego 9700 i drugiego qmpel na moim koncie GB 9550 i wszystko poszło jak po maśle i dostałem piękne dwa pozytywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ja cos czuje ze ta zasilka jest lipa z nalepka fortrona tymbardziej patrzac na orginalne bebechy 60-pfn ktos chce sie dorobic szybkim kosztem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 OK, a kontynuując temat. Obecnie mam konfig jak w sigu, planuję go rozbudować do A64 s939, dołożyć 3 kość RAM, dokupić drugi dysk SATA. Wiem, że fortron 350W pociągnie mi to z palcem w odbytnicy, ale mam inny problem. Otóż planuję ten zasilacz przerobić na chłodzenie wodne, w związku z czym najlepiej, żeby miał jakiś zapas mocy, żeby się jak najmniej grzało wszystko. Oczywiście chcę zostawić 1 wentyl puszczony na najmniejsze możliwe obroty. I teraz pytanie - czy kupować jakąś 350 (jakoś się nie mogę do tych medionów przekonać, a obecnie to one są dostępne :) czy zainwestować w 400? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 OK, a teraz mam takie pytanie: który lepszy? TEN FORTRONIK 400W CZY TEN FORTRONIK 400W ?????????????/ Mój konfig jak w sigu, oba w podobnej cenie. Byłbym wdzięczny za wypowiedzi użytkowników, którzy mieli któryś z tych modeli u siebie. Dzięki z góry za pomoc nie wiem, moze sie myle, ale to chyba drugie konto rusqa... a wiadomo jakie grafy ma ruseq... ciekawe, mzoe z zasilaczami nie jest tak ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...