PiotruśPan Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 1. z jakiej linii ciągnie zasilanie procesor barton xp 2500+? - i w związku z tym czy przy wyborze zasilacza zwracać uwage na wydolnosc prądową na +5V czy +12V?To z jakiej linii zasilany jest procesor zależy od płyty głównej. Jeżeli Twoja płyta ma dodatkowe gniazdo do podłączenia wtyczki 12V (cztery bolce z czterema żółtymi kablami) to procesor zasilany jest z 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 a ja mam pytanie. Cchce kupic ten zasilacz ale nie wiem czy on wystraczy ? MOj config : athlon 1200 seagate 80gb 256 ddr @ 400hz as rock k7s8x ge force 2 mx 400 64 mb Teraz mam codegen 200 W ale sie boje ze moze sie spalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tak- wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 a moze lepiej dolozyc te 12 zl i kupic sławny model 350W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 to zalezy od ciebie >>ale +12zl wiecej to chyba jakas az taka ogromna suma niejest dla ciebie napisz na PW allegro do pogol1 pewnie ma jeszcze te zasilacze albo bedzie miec spytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Kupiłem 2 Fortrony 350 i niestety źle zapakował sprzedawca i w czasie transportu pękła wtyczka 20 pinowa do płyty, poczta polska chyba kopie te paczki :angry:, macie jakiś sposób czy opis w necie albo jakąś porade czym szybko i bezpiecznie zdjąć tą wtyczke i zamontować nową ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam. Gdzie możne zakupić model 350W z Atx24 pin? Bo kiedyś widzialem na allegro ale teraz coś juz nie widać tych modeli. A co mwicie na tego 400W? Opyla sie go kupić za 90 pare zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Kupiłem 2 Fortrony 350 i niestety źle zapakował sprzedawca i w czasie transportu pękła wtyczka 20 pinowa do płyty, poczta polska chyba kopie te paczki :angry:, macie jakiś sposób czy opis w necie albo jakąś porade czym szybko i bezpiecznie zdjąć tą wtyczke i zamontować nową ? u kogo kupiles, choc to i tak niewazne bo bardziej poczta zawinila. popatrz po dobrych sklepach z czesciami elektronicznymi, moze maja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a na allegro niema>> moze przejdz sie po serwisach komp. w swoim miescie powinnes za grosze dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czy ktoś może mi powiedziec gdzie moge kupić Fortona 350 W ATX 24pin? I czy wersja 400W sprzedawana teraz na allegro ma złącze 24pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czy ktoś może mi powiedziec gdzie moge kupić Fortona 350 W ATX 24pin? I czy wersja 400W sprzedawana teraz na allegro ma złącze 24pin? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83564231 = http://zenfist.pl/cP/79/mode-com.html = fsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 A czy ta 400setka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82883222 ma wtyczke 24 czy 20 pin? Mysle ze chyba bardziej opyla sie to kupić niz tego mode coma, co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 20+4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ja mam jakieś 2 codeshit z nich moge wyjąć tą 20 pinową wtyczke i zamontować do Fortrona tylko nie wiem jak wypiąć te kable może macie jakiś sposób sprawdzony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 20+4 czyli mam rozumieć ze to są 2 wtyczki? Jak w standardowch zasilkach p4? Czyli wtyczka Atx 20 pin + 4pinowa? Bo mam płyte z 24 pinowym gniazdem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zarówno Modecom 400 jak i Fortron 350 dadzą spokojnie radę. Możesz kupić obydwa wybór nalezy do ciebie tylko nie bierz Fortrona 400 tylko 350 , bo nie wiadomo czy 400 jest tak mocna jak 350.gdzies czytalem ze forton 400 robi prawie 480W:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no bez przesady ale realne 450 W można uzyskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no bez przesady ale realne 450 W można uzyskaćTylko ta linia +12v coś słaba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 FSP400-60PFN to jest model dla plyt zasilanych CPU z +5V i raczej do nowych plyt nienada tym bardziej jak chcesz krecic +12/20A ma np. model FSP350-MDN i on jest lepszy dla tych mobo dla rozbudowanych konfigow zalecane jest 20-24A min dla SLI rekomenduja 35A+ #CPU-4pin12V# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Gdzie moge kupić model FSP350-MDN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) napisz na PW allegro do pogol1 lub mail apogorzelska2(malpa)wp.pl z zapytaniem Edytowane 31 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zapytalem kolesia, mam nadzieje ze jeszcze mu coś zostalo, ale widzialem ze on sprzedawal tylko z wtyczkami 20 pin....a ja chce 24, ale moze ma tez 24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Pytałem się - za ok. 2 tygodnie mają być 350'tki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dobrze ze sa przejsciowki wiec az tak zle niema Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no bez przesady ale realne 450 W można uzyskać faktycznie troche sie pomyliłem;) ale i tak niezły wynik:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zakupiłem to cudo Fortron FSP350-60MDN i wszystko pieknie ładnie i cichutko tylko temp na procku skoczyłami o pare stopni.Czy może to przez inne umiejscownienie wiatraka w zasilaczu?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jak na moje oko powinna ci spasc jesli wczesniej miales z wentylem 80mm >> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jak na moje oko powinna ci spasc jesli wczesniej miales z wentylem 80mm >>No ja nie wiem wczesniej wentyl był na tyle w codeshitcie a tu jest na wprost proceora :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jak na moje oko powinna ci spasc jesli wczesniej miales z wentylem 80mm >> zgadzam sie, powinna spasc. masz po prostu kolejny wyciag cieplego powietrza z budy, jakby dodatkowy wentyl, ktory lepiej wyciaga powietrze z obudowy niz maly wiatrak z tylu zasilacza... choc mzoe jak ten duzy wiatrak puszczony jest na malych obrotach, to suma sumarum ma mniejsza wydajnosc... niedlugo montuje fortronka to zobaczymy co bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dobrze ze sa przejsciowki wiec az tak zle niema Te przejsciowki są [ciach!]o warte bo i tak tylko chodzi o dodatkowe linie zasilania,a wiec jak juz kupować zasiłke do nowej płyty to z ATX2.0. Jeśli ma ktoś namiary na fortrony z atx2.0 to proszę o info, pilnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...