AragornPL Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 http://www.allegro.pl/item88185460_super_z...r_gwar_f_v.html http://www.allegro.pl/item88306986__super_...i_wydajny_.html brać czy czekać na pogola... :?: a to nie dziwne jakieś... SATA :| http://www.allegro.pl/item88240171_profesj...20_4_sata_.html Od tego pierwszego można spokojnie brać, wcześniej sprzedawał Delty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 a może ja walne takie pytanko: czy FSP400-60PFN poradziłby sobie z konfigiem z podpisu? bo szef już wymięka od pewnego czasu ;) kaski nie ma a trzeba coś zakupić.. czy jeszcze zbierać na coś lepszego? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 spokojnie wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Przeleciałem cały ten topic i chciałbym sie upewnic co lepiej kupić. Mam jakis marny zasilacz "no name", a zmieniłem grafe i boje sie o resze sprzętu (cos sie zaczeło przycinac) Jeżeli kupować Fortrona to w przypadku mojej płyty (Soltek nForce2 Ultra400)) który lepszy: FSP400-60PFN czy 350MDN ? Dobrze sie jeszcze wypowiadali o Delcie 350W. Chce wydać maksymalnie do 100zl. Może wreszcie było by ciszej :rolleyes: Zastanawiałem sie na d aukcją Freego77 http://www.allegro.pl/item87940605_fortron...od_freego_.html , ale zakup u niego to spora loteria. Najgorsze że jest na allegro dopiero 14 dni. Ponadto daje gwarancje 6 miechów, ale watpie aby cos z tego było, jak juz padnie zasilka. No i w całym opisie niema ani słówka, że to są nowe zasilacze, wiec ryzyko sensowności jeszcze bardziej wzrasta. Edytowane 23 Lutego 2006 przez aligator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 a może ja walne takie pytanko: czy FSP400-60PFN poradziłby sobie z konfigiem z podpisu? bo szef już wymięka od pewnego czasu ;) kaski nie ma a trzeba coś zakupić.. czy jeszcze zbierać na coś lepszego? :> Na fortronie 350W FSP350-60MDN z allegro za 50zł: http://www.friend.za.pl/FSP350W/index.html chodził u mnie na P3GHz GF6800@380/800 2x512 HDD, DVD, DVR, PVR, A2. napięcia miernikowe były OK Ja mam inne pytanie: Czy ma Ktos/Widział Ktoś w akcji najnowszy MODECOM MC-500 (to fortron) ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26100 Zamierzam zmienic troche konfig na 7800GT i 2GB i zapobiegawczo obecnego szifteka 360W chce wymienic na cos silniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Mam Epoxa 8RDA Bartona 2,6+@3,4+ Kupuje gr chyba 6800-7800GS + mocne OC 2*80Gb + DVDR + 3*512Mb Decyzja padla na Fortrona 400 ale z tego co porównuje napięcia to 400 ma slabszą linie 12V którą z tego co się orientuje potrzebuje silną Jeżeli się myle to proszę mnie poprawić .......... 400 ......350 .12V.....15A......19,5A ...5V.....40A......30A 3,3V.....28A......28A -------------------------------- ...........83A.......77,5A Slaba ta 400 ?? Co będzie lepsze dp mojego konfigu? Ew oglądaem jeszcze Tagana TG380 i Arrocool Aeropower 480 lub Szefa 450, ale to już inna cena. Nie ukrywam że wolabym zmieścić się do 100 ale jak będe musial to jestem sklonny kupić lepszy. Nie chce ponownie takiej sytuacji jak teraz że zasilka spalia mi grafe! Co robić ?? Edytowane 23 Lutego 2006 przez Hammer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Ja jeszcze raz. Jaki zasilacz z Fortronów byłby lepszy pod moja płyte Soltek 75FRN2-L nForce2 Ultra400 ? Czy szukać ze stabilniejszymi 3 i 5V, czy z mocniejszym 12V ? PS/ Teraz jade na jakims szajsie co niema nawet nazwy :? Tu jest opis i fotki tej płytki: http://www.implozja.kalisz.pl/soltek_sl_75frn2_l.html Znalazłem jeszcze takiego Fortrona: http://www.allegro.pl/item87059232_zasilac...2_lata_gw_.html model FSP350-60THA-P ma 2 linie 12V Sprzedający Zubrzycki, ktos chyba wypowiadał sie w miare pozytywnie o nim. Gość daje 2 lata gwary. Edytowane 23 Lutego 2006 przez aligator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Ja mam inne pytanie: Czy ma Ktos/Widział Ktoś w akcji najnowszy MODECOM MC-500 (to fortron) ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26100 Zamierzam zmienic troche konfig na 7800GT i 2GB i zapobiegawczo obecnego szifteka 360W chce wymienic na cos silniejszego. też zastanawia mnie ta zasiłka :), ale zapewne to nie jest Fortron :( gdyż cena jest po prostu za niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) też zastanawia mnie ta zasiłka :), ale zapewne to nie jest Fortron :( gdyż cena jest po prostu za niska MC to są fortrony, tak jak napisałem mam oryginalnego fortrona z allegro za 50zł (FSP 350-60MDN) i byłem kiedys w sklepie oglądać modecoma MC-400 i to jest ten sam zasilacz tylko z nowszym okablowaniem. Podobnie MC-500, wejdz na strone fortrona a znajdziesz podobne zasilacze. Mozna je rozpoznac po charakterystycznych naklejkach "W/PFC" "W/Noise Killer" http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...id=52&proid=198 http://www.modecom.pl/upload/img/products/.../4/307_830_huge http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...id=52&proid=135 Edytowane 23 Lutego 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 też zastanawia mnie ta zasiłka :), ale zapewne to nie jest Fortron :( gdyż cena jest po prostu za niska Niekoniecznie, fortron ma też retail wersje tańszych zasilaczy - bluestorm i trochę droższą greenpower. Ten modecom może równie dobrze być czymś w stylu bluestrorma lub nawet dokładnie tym greenpowerem. Może zenfist wkrótce coś powie na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jutro będę miał zasilacz od freego, jak tylko go dostane to pogrzebię i dam znać co to takiego i w jakim stanie. Na dziś dzień wiem, że nie są one nowe i że sprowadza je z Anglii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 kurcze zamowilem 2 dni temu Fortrona z tej aukcji http://www.allegro.pl/item88306986__super_...i_wydajny_.html i nadal zadnego odzewu od sprzedającego czy przyjął moje zamowienie na szczescie wybralem platnosc za pobraniem tyle ze jak dzisiaj nie da odzewu to chyba zrezygnuje z tej aukcji i polece do komputronika po jakas zasilke bo mi na czasie zalezy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Bywa, że przy wysyłce "za pobraniem" sprzedawca nie kontaktuje się z kupującym tylko wysyła paczkę i czeka na kasę i pozytywa. Wcześniej miałem pisać o tym sprzedawcy- czyżby nowe konto MIX-RTV? Prawie identyczne opisy (nawet fotka ta sama tylko obcięte logo mix-rtv), strona "o mnie" i asortyment. To samo miasto. Na starcie aukcji mix-rtv miał te zasiłki po 69zł a spajk_rtv po 59zł- mix obniżył cenę do poziomu 59zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Napisał w opisie, że nowy i gwarancja 12miesiecy. To zacheca do zakupu, ale jak sie przeczyta jego neutrale to widać że czesto wysyła używane zamiast nowych... ale moze to przypadek. Pomóżcie mi! Czy mam kupić zasilacz "mocniejszy" na 3 i 5V czy na 12V ? Płyta jak w opisie poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) hmm rozumiem ale mogł by chłop chociaz napisac ze przyjął zamowienie i tyle:)a tak to moge sie nie doczekac nowa grafa juz do mnie jedzie a na 300W Feelu nawet sie nie osmiele jej wkladac do kompa ^^ btw. moze sobie na wczasy wyjechal :D Edytowane 24 Lutego 2006 przez marpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 napisz i spytaj kiedy wysłał... a swoją drogą to nie wiem czy byś miał ochote tak każdemu potwierdzac jeśli byś sprzedawał towar w większych ilościach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 napisz i spytaj kiedy wysłał... a swoją drogą to nie wiem czy byś miał ochote tak każdemu potwierdzac jeśli byś sprzedawał towar w większych ilościach... sluchaj, on z tego kase robi, wiec ma obowiazek odpowiedziec na pytania kupujacego, no chyba ze jest na tyle skonczonym dupkiem, ze olewa klientow. jesli tak, to mialbym jego zasilacze daleko gdzies... zapytaj czy wyslal, jesli nie odpisze to napisz doallegro i olej transakcje - bo czekac to mozna w nieskonczonosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) dokłądnie tak zrobię, ja tam dużo niewymagam tylko krutka odp. ze zamowienie zostalo przyjete albo ze towar zostal wyslany i tyle:p poczekam do wieczora jeszcze na odp albo do jutra rana a jak nie to wycofam sie z tej licytacji i zamowie chyba chiefteca 360W w komputroniku u mnie na wsi:p btw. nigdy nie wycofywalem sie z licytacji wiec mozecie mi napisac gdzie kokretnie mam napisac do allegro bo pewnie samo powiadomienie sprzedawcy o tym ze sie wycofuje nic nie da skoro i tak nic nie odpisuje^^ Edytowane 24 Lutego 2006 przez marpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 jak pytałeś o cokolwiek to powinien odpowiedzieć... ale informować, że przyjął zamówienie i wysłał to nie ma obowiązku... przecież widzi kto u niego licytował i ty też to wiesz, więc co... ma to jeszcze potiwerdzić... weźcie ludzie wyluzujcie... a wysłać to pewnie wysyła na tyle na ile jest w stanie... połowa ludzi na allegro chce szybko dostać przesyłke i rozumie przez to max 2-3 dni... dajcie se siana bo to chore... pomyśl, że masz wysłać, czyli zapakować, zaadresować, dowieźć na poczte i nadać powiedzmy 50 takich zasilaczy dziennie + kilka innych akcesoriów w podobnych ilościach. Tak, żeby za 2 dni ludzie mogli to poodbierać. Poza tym musisz sie jeszcze zająć wystawianiem, odpowiedzieć na conajmniej kilkadziesiąt maili dziennie ,zająć się kontem w banku, sprowadzaniem towaru... i kupą innych rzeczy związanych z biznesem i jeszcze mieć czas na prywatne życie... Zastanów sie najpierw czy sam byś dał rade Sorry, ale wkurza mnie takie podejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam Chcę zmienić zasilacz (obecnie tracer 350W :mur: ), bo mam ochotę na nową grafikę (x800gto,xt albo 6800gs). Reszta configu w podpisie. Czy FORTRON 400-60PFN 400W wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 patrz na linie +12V lacznie ma byc 24A i wiecej by chulalo spox szukaj takiej wersji FSP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) kroku a co ty mi tu opowiadzasz:p nigdzie nie napisalem ze musze miec ta paczke na teraz bo rownie dobrze moze byc w nastepnym tygodniu tylko jest maly niesmak ze jest 0 kontaktu z tym panem, chyba wyslanie jednego zdania na GG nie boli;) przeciez to chyba normalne ze jak sie zawiera jakakolwiek umowe to wypadaloby dac chociaz znak zycia:p Z Edytowane 24 Lutego 2006 przez marpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) jak pytałeś o cokolwiek to powinien odpowiedzieć... ale informować, że przyjął zamówienie i wysłał to nie ma obowiązku... przecież widzi kto u niego licytował i ty też to wiesz, więc co... ma to jeszcze potiwerdzić... weźcie ludzie wyluzujcie... a wysłać to pewnie wysyła na tyle na ile jest w stanie... połowa ludzi na allegro chce szybko dostać przesyłke i rozumie przez to max 2-3 dni... dajcie se siana bo to chore... pomyśl, że masz wysłać, czyli zapakować, zaadresować, dowieźć na poczte i nadać powiedzmy 50 takich zasilaczy dziennie + kilka innych akcesoriów w podobnych ilościach. Tak, żeby za 2 dni ludzie mogli to poodbierać. Poza tym musisz sie jeszcze zająć wystawianiem, odpowiedzieć na conajmniej kilkadziesiąt maili dziennie ,zająć się kontem w banku, sprowadzaniem towaru... i kupą innych rzeczy związanych z biznesem i jeszcze mieć czas na prywatne życie... Zastanów sie najpierw czy sam byś dał rade Sorry, ale wkurza mnie takie podejście. Na wyslanie sprzedający ma spokojnie tydzień, a jak to to nie wystarcza to zawsze można napisać w opisie aukcji. że wysyła do 14 dni. Jak sprzedaje po 50 dziennie to powinno go stac na dodatkowy personel, aby sie wyrobić, ajak nie to niech sie nie zabiera za wieksze interesy. Zreszta z opisów w aukcji można wywnioskowac, że jest to firma "paroosobowa" Jak już sprzedaje to łaski nierobi i powinien choc krótko, ale odpowiedzieć. Kupujacy zdecydował sie na zakup u niego i chocby za to nalezałoby sie mu choc troche uprzejmości. Ten sprzedawca sam zaznaczył na stronie o sobie, że brak kontaktu moze spowodowac usuniecie licytującego. Jeżeli wychodzi z takiego założenia to sam powinien stosować takie same zasady wobec siebie, i to nawet podwójnie. Ja sprzedaje o wiele mniej i zadziej, ale staram sie aby zawsze kupujacy czuł sie doceniony i sam lubie kiedy kupując mam kontakt ze sprzedawcą. Oczywiście nie mówie o jakimś kompletnym natręctwie. Proste. No daradźcie, bo sie robie nudny :mur: ! Co pod tego solteka: silniejszy na 3 i 5V czy na 12V ? Edytowane 24 Lutego 2006 przez aligator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Witam Chcę zmienić zasilacz (obecnie tracer 350W :mur: ), bo mam ochotę na nową grafikę (x800gto,xt albo 6800gs). Reszta configu w podpisie. Czy FORTRON 400-60PFN 400W wystarczy? tak wystarczy :) ludzie ten zasilacz wystarczy do każdego zestawu który jedzie z linii 5V :D Edytowane 27 Lutego 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 CAVARR tak wystarczy ludzie ten zasilacz wystarczy do każdego zestawu :blink: XiAo_20 patrz na linie +12V lacznie ma byc 24A i wiecej by chulalo spox szukaj takiej wersji FSP Fortron 400 ma slabą linie 12V za to 5ka to elektrownia. Ludzie zdecydujcie się :huh: .......... 400 ......350 .12V.....15A......19,5A ...5V.....40A......30A 3,3V.....28A......28A -------------------------------- ...........83A.......77,5A Slaba ta 400 ?? Jedni mówią że plyty na soket A (np.8RDA Nforce2) ciągną z 12ki inni, że jak nie ma wtyku 4pin to z 5ki :mur: Mam kupić tego Fortrona czy nie :mur: Jak dalej poczytam tak sprzeczne opinie to pozostanie mi tylko zakup TOPOWER SPW-480W za 260 :angry: Wszystkie linie są więcej niż wystarczające. .12V......31A (20A 12V1, 20A 12V2) ...5V......44A 3,3V......26A ------------ ............101A Mogę prosić jakiegoś specjaliste o odp na mój post z poprzedniej str. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) ile razy bylo walkowane jak niemasz na plycie wtyku 4pin ATX12V to plyta ciagnie z (+3,3V&5V) a 12V zostaje tylko do rozruchu mechnizmu dyskow, napedow optycznych i wentyli koniec dla siebie poszukaj zasilki z min 12V/20A i wiecej jesli chcesz podkrecac sprzet, dla SLI zalecane 34A i wiecej a dla kart pokroju 6800 24A model FSP400-60PFN odpada zupelnie to jest juz wiekowa konstrukcja dla starych plyt VIA itd. Edytowane 24 Lutego 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Z tego co piszesz to potrzebuje silnej 12ki, ale piszesz również że 12V suży tylko do rozruchu. Dlaczego wszyscy polecają te Fortrony 400 CAVARR tak wystarczy ludzie ten zasilacz wystarczy do każdego zestawudjsaint Epox 8RDA na 100% zasila procka z piątki. Fortron 400 wydaje się być dobrym wyborem- 40A na linii 5V. Ten Enermax z 26A na linii 12V to ściema, nie ma tyle na pewno. Aerocool ma mocną linię 12V, ale Ciebie to nie dotyczy ze względu na płytę. U mnie ten zasilatorek radzi sobie bardzo podobnie do FSP 350-60MDN. Bierz FSP 400- niedrogi i na pweno dobry sprzęt.Fortron 400, Fortron300, Tagan380 Aerocool380, Szef450, Topower 480 :unsure: .........F 400 .....F350MDN.....TG380........AERO450.....450AA.......SPW480 .12V.....15A..........19,5A........22A........26A..........14+15........31A(20+2 0) ...5V.....40A......30A............37A........32A............30A........44A 3,3V.....28A......28A.............28A........28A...........28A........26A -------------------------------------------------------------------------- ...........83A.......77,5A........87A........86A..........~80A...........101A Czyli raczej do OC tylko 4 ostatnie :? Ew co innego - w bardziej przystępnej cenie. Dzięki za wyjaśnienia Edytowane 24 Lutego 2006 przez Hammer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) No i jest- dotarł do mnie Fortron FSP400-60PFN od Freego77 i musze przyznac, ze mam mieszane uczucia... Po pierwsze- sfrajerzylem sie, bo sie nie zauwazylem slabej 12V, wiec z wyciskania potow z mojego Bartona nici- wiecej jak stabilne 2300 MHz nie idzie ;/ O dziwo na starym FEEL'u ktory mial mniejszy amperaz na kazym z napiec, przy zegarze 2500MHz prime95 wysypywal sie po kilkunastu sekundach, a przy Fortronie 2400 MHz zwis natychmiastowy... Po drugie- zasilacz jest w sposób zauważalny używany i śmiem twierdzić, że troszkę dłużej niż wspomniany miesiąc- widać, że kolorystyka grilla wylotowego jest zmieniona od wysokiej temperatury, a takie rzeczy sie nie dzieja po miesiacu. Po trzecie- nie moglem sie dostac do srodk, bo jest zaplombowany. Szkda, bo jedna cewka niemilosiernie piszczy. Podsumowujac- jak za niecale 90 zl zasilacz wart polecenia, ale fajerwerkow nie ma. Edytowane 24 Lutego 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 No i jest- dotarł do mnie Fortron FSP400-60PFN od Freego77 i musze przyznac, ze mam mieszane uczucia... Po pierwsze- sfrajerzylem sie, bo sie nie zauwazylem slabej 12V, wiec z wyciskania potow z mojego Bartona nici- wiecej jak stabilne 2300 MHz nie idzie ;/ O dziwo na starym FEEL'u ktory mial mniejszy amperaz na kazym z napiec, przy zegarze 2500MHz prime95 wysypywal sie po kilkunastu sekundach, a przy Fortronie 2400 MHz zwis natychmiastowy... Po drugie- zasilacz jest w sposób zauważalny używany i śmiem twierdzić, że troszkę dłużej niż wspomniany miesiąc- widać, że kolorystyka grilla wylotowego jest zmieniona od wysokiej temperatury, a takie rzeczy sie nie dzieja po miesiacu. Po trzecie- nie moglem sie dostac do srodk, bo jest zaplombowany. Szkda, bo jedna cewka niemilosiernie piszczy. Podsumowujac- jak za niecale 90 zl zasilacz wart polecenia, ale fajerwerkow nie ma. za zasilke w takim stanie 90zl!!!! matko bron, bo bym zatlukl... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Do listy mogę dodać taniego ENERMAX EG365AX-VE(G) FMA 119pln EG465AX-VE(G) FM 219pln .........365..........465 12V 26A ........33A 5V 32A.........35A 3,3V 32A........35A ------------------------- ........90A..........103 Sorry że jestem tak namolny. Napiszcie ile pow mieć min na OC z zapasem 8RDA 2600+@3400+ 6800GT 2*80Gb 3*512Mb DVDr (max pobór ok 320w) 12V 25A? 5V ??? 3,3V ??? i ew co kupić aby nie zbankrutować PLEASE! Edytowane 25 Lutego 2006 przez Hammer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...