kubek12 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam kupiłem od Zubrzyckiego na allegro Fortrona FSP350-60THA-P . Jest cichy, napiecia trzyma dobrze, wogóle sie nie grzeje ale jest jeden mały problem, czasami cicho piszczy (nie jest to stały pisk i nie jest to uciązliwe jak pisza niektórzy) przy korzystaniu z twardego dysku, czym to moze byc spowodowane? Dodam ze zasiłka nie ma żadnych śladów użytkowania wiec tak jak sprzedawca pisze jest leżakiem magazynowym. Zasiłka działa na Semp 2600+, nf3, rad9550, 2 dyski ata 80 i nagrywarka dvd. Sporadycznie kręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Kupilem sobie Fortrona 400W jakies 2 tyg temu. Mam dziwne, okresowe skoki na linii 3,3v - tzn 2 tyg temu mialem napiecie 3,41v. Dzis jush mam 3.55v :/ wzrasta co jakis czas, niedlugo bedzie pewnie 3,6v. Czy to normalne?? Dodam ze nic nie dorzucam do kompa zeby mi napiecia skakaly Teraz jush jest 3.66v :/ Edytowane 1 Marca 2006 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Zmierz miernikiem, to bedziesz mial 100% pewnosci, moze to tylko falszywy alarm. ;] Jak mimo to napieci jeszcze urosnie to zareklamuj go (zobacz kilka postow wyzej na wypowiedzi Drumah - ma to samo co Ty, sprawdzal miernikiem... moze to jakas wadliwa seria tych 400 watowcow...). Edytowane 1 Marca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No przyszedł mój Fortron FSP350-60MDN. Ładniutki, czyściutki, widac nówka. Tylko że nawet nie drgnie. Sprawdzałem na 2 rożnych kablach, i jeszcze dodatkowo miernikiem na końcówkach. Wentyl stoi, widać pradu zapomnieli dosypać. Żeby było jeszcze weselej to zapomnieli jeszcze dołożyć obiecanej gwarancji. Co za pech. Dobrze że Pan spajk_rtv nie zapomniał wogle gdzie wyslać tego felernego boxa :mur: łapy opadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmu_ssj4 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No przyszedł mój Fortron FSP350-60MDN. Ładniutki, czyściutki, widac nówka. Tylko że nawet nie drgnie. Sprawdzałem na 2 rożnych kablach, i jeszcze dodatkowo miernikiem na końcówkach. Wentyl stoi, widać pradu zapomnieli dosypać. Żeby było jeszcze weselej to zapomnieli jeszcze dołożyć obiecanej gwarancji. Co za pech. Dobrze że Pan spajk_rtv nie zapomniał wogle gdzie wyslać tego felernego boxa :mur: łapy opadają Tez u nich kupilem i jak spytalem o gwarancje to mi dopisali: mamy kazdy nuer seryjny spisany od panstwa winc wrazie problemów wysla pan do nas zasilacz sprawdzamy numer i jesli jest zepsuty wysylamy do pana nowy pozdrawiamy serdecznie SPAJK-RTV A co do samej zasilki to nadal nie wiem dlaczego napiecie +5v mam na poziomie 4.76-4.86 . Nie posiadam mocnej konfiguracji i niczego nie krecilem. Nie sprawdzlame napiec miernikiem, bo nie mam narazie dostepu do niego, jak bede mial to sprawdze ale jesli miernik tez pokaze niskie napiecie +5v to ja nie wiem czy mam zasilke kopnieta czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A paragon jakiś jest? Bo jak nie, to przy problemach z reklamacją dobrze o skarbówce wspomnieć, oni lubią od pewnego czasu allego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmu_ssj4 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Nie ma nic, tylko zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Paragonu zero, tak jak i gwarancji. Teraz chyba jakas taka moda: Dajemy gwarancje, ale nie na papierze tylko na gębe. Napisałem mu co miłego mnie spotkalo i zapytłem jakie widzi rozwiązanie. O paragonie niezdążyłem wspomnieć. Teraz jak odpisze to mu pewnie odeśle zwłoki i zobaczymy co dalej. Biurokracja, ale wole miec wszystko na piśmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Z takimi się nie handluje. Kantują na podatkach, to na inne sposoby też mogą - po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Mam prośbę- wytłumaczcie mi o co chodzi, bo już się pogubiłem: Mam Fortrona takiego jak w sigu, napiecie na procu w biosie 1.75V. Po zakupie zasilacz torchę piszczał, coraz głośniej i głośniej, aż wkońcu ucichł i ... narazie działa, ale: Przy takich ustawieniach napięcia na molexie: +12 12.98~13.03 +5 5.58~5.64 Chyba odrobinkę za dużo, prawda? Czyżby coś w środku uległo uszkodzeniu (tajemnicze uciszenie piszczących cewek czy pfc)? Druga sprawa: Mierzyłem napięcie na procu w miejscach pokazanych w topicu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=81124. I tutaj kolejna ciekawostka- na najniższym mosfecie mam napięcie niższe, niż na dwóch pozostałych! Na dole pokazuje (przy ustawieniu DCV 2000m) ~1700, a na dwoch gornych ~1750 (czyli niby prawidlowo). W stresie - o dziwo - napięcie, zamiast spadać- rośnie! Jak natomiast zmieniam ustawienia miernika na DCV 20, to pokazuje napiecie na dolnym mosfecie 1.75-1.83, a na dwoch gornych 1.80-1.88. Czy ktos mi moze powiedziec co jest grane? Co do wymiany- zasilka, mobo, czy moze miernik?! Bo juz naprawde sie pogubilem. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Moj Fortron 400W ten od freego tez nie dziala :( sprawdzalem na 3 kompach i nawet nie drgnie. potem podlaczalem od razu 2 inne zasilacze na na nich wszystko bylo ok. dziwi mnie tylko fakt ze jak odpale na DFI Ultra nv4 go to diody sie swieca te pomaranczowe ale komp ani drgnie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Moj Fortron 400W ten od freego tez nie dziala :( sprawdzalem na 3 kompach i nawet nie drgnie. potem podlaczalem od razu 2 inne zasilacze na na nich wszystko bylo ok. dziwi mnie tylko fakt ze jak odpale na DFI Ultra nv4 go to diody sie swieca te pomaranczowe ale komp ani drgnie ;/ Mój dzisiaj jedzie na gwarancje. To już mój stary FEEL firmy Essun 300W lepiej trzyma napięcia niz ten Fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam, skłądam koledze zestaw, i nie wiem czy ten fortron 350w posciagnie nastepujacy sprzet" sempron 3000+ asus an8-e nf4 939 dysk na sataII samsung 120GB grafa 6800GT asus dvdrw LG sounbdbalster live 5.1 To napewno troche ciagnie i sie boje. Kompa juz ma ale zabranialem mu go wlaczac na budowskim 350w :D ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> fortrona czy dolozyc do szefa 360w ?? w sumie to wolalbym zeby fortron pociagnal, no ale co o tym sadzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 bierz fortrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie wiem czemu, ale i tak boję się, bo jak coś sie stanie to na mnie poleci.....:( Kolega mowil o maxie 150zł na zasilacz, wiec zapropoowalem mu szefa 360w......dobrze czy zle ?? Ewentualnie co jeszcze moge mu polecic, ale naprawde do max 150zł (z przesyłką) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogród Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Który lepszy: Modecom mc 350 czy Fortron ten po 5k zł z allegro z serji MDN????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 5000 za fortrona to duzo :wink: chyba fortron napewno mamocbniejsza linie 12 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Dobre Fortrony były od sprzedawcy Pogol1 , chyba testowane przed sprzedażą bo nie słyszałem żeby z fortronami od tego sprzedawcy były jakieś problemy. Edytowane 3 Marca 2006 przez Shark19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 bo to byly prawdziwe lezaki - nieuzywane ,a nie teraz uzywki spylaja z demobilu za podobna kase a potem wychodza takie cuda jak z FSP400 bierz od pani pogol1, miss_ania, Zaburzycki bodajze na razie ci sprzedawcy sa sprawdzeni >>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Siemacie. Noc miła i można snuć dużo wniosków: FSP400PFN -> KIedyś nówki leżaki, teraz używki szitowate FSP350THA-X-> fajne, 2x12v, mocne i w miare ciche. FSP350MDN-> naczytałem się że robione dla mediona. Szitowate jak dla mnie bo nie mają ani sata i tylko 4ry molexy -> mój GTF ma dużo więcej. I teraz pytanie. Już wiem ze 400 od frigo nie kupię. Ostatni wybór padł na THA, ale teraz braki na allegro. Ileż to badziewie ma końcówek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 napisz do miss_ania z ALLEGRO ma nowe MDN z 12/25A z PCI-E i SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 własnie wystawiła http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1149031 ale kurde tydzień po licytacji, a zasilacza jeszcze nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 witam, Jaki polecicie zasilacz do tego configu?Config raczej nie jest dobrym materiałem do o/c ( jesli sie myle to mnie poprawcie)wiec chce zasilacz ktory spokojnie pociągnie ten zestaw.Komputer bedzie wykorzystywany głownie do prac biurowych ale tez czasem do giercowania w jakies stare gry. AMD Athlon 1400 Thunderbird GeForce 2 Titanium 256DDR266(Elixir) Shuttle AK31V20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 do tego starczy i 250 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 do tego starczy i 250 ...Ale zamiast FSP250-60GTA kup FSP250-60MDN-120 (powinien być cichszy bo ma 120mm wnetyl) Wiem co mówie, u mnie jak FSP250-60GTA wrzuca wyżsże obroty, to jest głośnawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Panowie a od kogo mam kupic ten zasilacz FSP250-60MDN-120???Bo niechce sytuacji w której kupie jakiegos badziewnego.Macie spraedzonego psrzedawce tych zaislaczy w wersji 250W??? Wcześniej ten sprzęt chodził na megabajt MGB-350ATXP4 No niby na naklejce pisze: 3.3V-28A 5V-30A 12v-15A ale chyba prawdy w tym niema bo z tego co słyszałem od wczesniejszego własciela kompa juz 2 takie sie na nim spaliły. Edytowane 5 Marca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Panowie a od kogo mam kupic ten zasilacz FSP250-60MDN-120???Bo niechce sytuacji w której kupie jakiegos badziewnego.Macie spraedzonego psrzedawce tych zaislaczy w wersji 250W??? Wcześniej ten sprzęt chodził na megabajt MGB-350ATXP4 No niby na naklejce pisze: 3.3V-28A 5V-30A 12v-15A ale chyba prawdy w tym niema bo z tego co słyszałem od wczesniejszego własciela kompa juz 2 takie sie na nim spaliły. Ja kupiłem swojego FSP250-60GTA (MDN) od ktech1 Ma też FSP250-60MDN-120, oto link: http://www.allegro.pl/item89339234__fortro...amd_od_ss_.html Edytowane 5 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ja się teraz w sumie mogę podpiąć pod temat. Mój GTF jednak daje w dupe. Założyłem sobie Zalmana 7000b i... usłyszałem GTFa. Pytanie jest, czym go schłodzić, bo mając w tym momencie proca 220x11 @ 1.9, no i reszte bebechów w kompie (luk at sig) po prostu wichurzy mi bardzo ciełym wiatrem. Co założyć? Myślę nad dwoma akasami 80mm, jedna przykręcona i zgrillowana na [gluteus maximus] modecoma a druga w miejsce standartowego. Myślałem tez nad zrobieniem dziury odwiertnicą w ściance górnej, ale żebrowana dupcia może przeszkodzić w prawidłowym obiegu powietrza co nie powinno się raczej dziać( poradźcie które lepsze). Pytanie do BENITA: Wystarczą mu dwie akaski, żeby zachował jego sprawność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ten zestaw bedzie generował prawdopodobnie przy full lad jakies 180W wiec czy Fortron dalej bedzie cichy i czy moze jednak lepiej zainwestowac w 300W??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ten zestaw bedzie generował prawdopodobnie przy full lad jakies 180W wiec czy Fortron dalej bedzie cichy i czy moze jednak lepiej zainwestowac w 300W???Zestaw na którym u mnie siedzi FSP250-60GTA(MDN) bierze troche ponad 200W (Celeron Northwood @ 2.66GHz, Quadro NVS i inne złomstwo), przy pełnym obciążeniu jest troche głośny, ale i tak akceptowalny IMO FSP250-60MDN-120 będzie cichszy, bo ma 120mm wentyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...