mechl!n Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ja mam zwykła przelotke za 5 zł, ktora jest zasilana z molexa i jest tam tylko 5V i 12 V i wszystko działaTak się właśnie zastanawiam- są przelotki z molexów i wszystko jest OK (a wiadomo że molex nie ma napięcia 3.3V). Nie wiem po kiego grzyba dali to 3.3V. slayne -> chyba nic nie wymyślimy- opisz sprzedawcy objawy i poproś o wymianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) czyżby stary znajomy pod inną marką ;> 2018150[/snapback] chodzi o fortrona z nowa naklejka?? ;) Tutaj chyba sie wyjaśniło, że to Fortrony z inną naklejką ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183283 Edytowane 15 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezop Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Panowie, mam pytanie, czy któraś zasiłka Fortrona (350 lub 400) pociągnie moją elektrykę?? : abit nf7 2 atlon 2500@ 2500mh szyna 250fsb 1,5g ram bedzie wiecej sata 200g + ata 100g nv6600gt dvb skystar2 dvdrw Narazie pracuje mi to na codeshicie 300w od kilku dobrych miesięcy (odłanczam nieużywane elementy, albo zamiast podkręcać "odkręcam" ) nietestowałem całego konfigu na tym codegenie więc co byście mi polecili: któregoś fortrona czy może coś zupełnie z innej beczki dodam że raczej jestem oszczędny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Panowie, mam pytanie, czy któraś zasiłka Fortrona (350 lub 400) pociągnie moją elektrykę?? : abit nf7 2 atlon 2500@ 2500mh szyna 250fsb 1,5g ram bedzie wiecej sata 200g + ata 100g nv6600gt dvb skystar2 dvdrw Narazie pracuje mi to na codeshicie 300w od kilku dobrych miesięcy (odłanczam nieużywane elementy, albo zamiast podkręcać "odkręcam" ) nietestowałem całego konfigu na tym codegenie więc co byście mi polecili: któregoś fortrona czy może coś zupełnie z innej beczki dodam że raczej jestem oszczędny Lepsza będzie 350siątka, bo Twoje mobo daje napięcie na proca z linii 12v, a ona ma akurat ją mocną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Od kilku dni jestem właścicielem Fortrona 350W MDN R ;]. Kupiłem taki zasilacz mimo, iż moja płyta zasila proca z linii +5V. Wyszedłem z założenia, że jeżeli będzie trzeba to zrobię moda na 12V mobo... ...no i trzeba było ;]. Po podłączeniu zasilacza takie oto napięcie na linii 12V mnie przywitało: Na 5V nie było wcele lepiej 4,75V - dolna granica normy ATX. Wczoraj (tzn dzisiaj w nocy) zrobiłem moda na 12V na swoim ASRocku K7VT4A+ i procek zasilany jest teraz z linii 12V. Napięcia teraz są idelne i odbiegają od nominalnych o kilka setnych volta. L I N K do posta, w którym opisałem jak to zrobić na tej płycie. Wniosek: Chcesz kupić Fortrona do płyty na 5V i nie chcesz bawić się w modyfikacje, kupuj zasilacz, który ma minimum 30A na linii 5V ;]. Edit Napięcie zmierzone było pod Windowsem - w stresie. Edytowane 18 Marca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Od kilku dni jestem właścicielem Fortrona 350W MDN R ;]. Kupiłem taki zasilacz mimo, iż moja płyta zasila proca z linii +5V. Wyszedłem z założenia, że jeżeli będzie trzeba to zrobię moda na 12V mobo... ...no i trzeba było ;]. Po podłączeniu zasilacza takie oto napięcie na linii 12V mnie przywitało: Na 5V nie było wcele lepiej 4,75V - dolna granica normy ATX. Wczoraj (tzn dzisiaj w nocy) zrobiłem moda na 12V na swoim ASRocku K7VT4A+ i procek zasilany jest teraz z linii 12V. Napięcia teraz są idelne i odbiegają od nominalnych o kilka setnych volta. L I N K do posta, w którym opisałem jak to zrobić na tej płycie. Wniosek: Chcesz kupić Fortrona do płyty na 5V i nie chcesz bawić się w modyfikacje, kupuj zasilacz, który ma minimum 30A na linii 5V ;]. Na a7v880 było 12.65V i 4.85V... czyli nie tak źle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Właśnie wróciłem z budy, i usłyszałem od rodziny taką relacja, że Fortron FSP250-60GTA (komp 2nd) cytuje "huknął" i padł prąd w całym domu. Jeszcze zaczeli mi wymyślać, że kompa ujarałem. Dobra, wkurzony tłumaczniem im jak działają zabezpieczenia, podpiąłem teraz Chiefa (boje sie Fortrona podłączać). Co to mogło być? Ale z Chiefem też niewesoło, bo proc jest zasilany z 5v, a na 12 daje 12.55-60, przy SP2004 napięcia lecą w góre tak do 12.70 :( Kupowałem Fortrona u ktech1 na Allegro - leci do niego na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Na a7v880 było 12.65V i 4.85V... czyli nie tak źle :DTeraz się zastanawiam, czy z moim wszystko jest w porządku? Ja mam Athlona 1900 Palomino, a Ty Bartona 2500 - te procesory pobierają tyle samo mocy, więc w takim samym stopniu obciążają linię 5V. Co o tym myślicie? Odsyłac zasilacz?Teraz jak leci zasilanie z linii 12 wszystko jest OK, ale... EDIT 18-03-2006 Zasilacza jednak nie będę reklamował. Przy zasilaniu proca z 5V nastepowało duże przeciążenie tej lini: zasilacz ma max 21A/5V podczas gdy mój zestaw brał około 24 - 25A. Teraz gdy procek zasilany jest z 12V wszystko działa jak należy. Edytowane 18 Marca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Hmmm... takie "rarytasy" dobrze współgrają z DFI LP 939? ;) Jeśli tak to drodzy koledzy forumowicze, który model? :) Widze że niektóre są dość wybredne :D A potrzebuje zasilacz na miesiąc i to może być to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) BIOS +3.38V +5.11V +12.24V Win +3.37V +5.10V +12.28V Tym razem już z woltomierza :) Zasilanie proca z +12V. Edytowane 16 Marca 2006 przez kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Hmmm... takie "rarytasy" dobrze współgrają z DFI LP 939? ;) Jeśli tak to drodzy koledzy forumowicze, który model? :) Widze że niektóre są dość wybredne :D A potrzebuje zasilacz na miesiąc i to może być to ;) On był w konfigu 2nd (P4 Northwood 2.6 @ 3.06, ASRock P4i45GL, nV Quadro NVS 280 PCI) Ale myśle że uciągnąłby i mojego A64 na DFI bez kręcenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Witam i przepraszam , za post poza tym topiciem :oops: Mam zamiar zmienic zasilacz, bo moj Feel nie domaga mur.gif Na allegro zauwazylam dwa modele fortrona: Fortron FSP250-60MDN http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92026313 Fortron FSP250-60GTA http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92030797 Bede wdzieczna za porade, ktory model wybrac ! Moj konfig w podpisie plus dodatkowe 2 wentyle 80 mm Edytowane 17 Marca 2006 przez lian-li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Witam i przepraszam , za post poza tym topiciem :oops: Mam zamiar zmienic zasilacz, bo moj Feel nie domaga mur.gif Na allegro zauwazylam dwa modele fortrona: Fortron FSP250-60MDN http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92026313 Fortron FSP250-60GTA http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92030797 Bede wdzieczna za porade, ktory model wybrac ! Moj konfig w podpisie plus dodatkowe 2 wentyle 80 mm IMO FSP250-60MDN będzie cichszy, bo ma 120mm wentyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ale i slabszy, zobacz na tabelke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Ale i slabszy, zobacz na tabelke.No tak, nie zauważyłem GTA ma mocniejszą 12v Ale jej ASUS zasila procka z 5v A oba mają takie same 5v ;) EDIT: Bardzo przepraszam, mało mamy kobiet na forum, więc z przyzwyczajenia tak powiedziałem :oops: Tak, lepiej tego ze 120mm I jeszcze raz przepraszam ;) Edytowane 17 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No tak, nie zauważyłem GTA ma mocniejszą 12v Ale jego ASUS zasila procka z 5v A oba mają takie same 5v ;) Jesli by przeczytac forme moich wypowiedzi to wynika ze jestem kobieta :lol2: Wiec brac tego z wiekszym smiglem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nedudej Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) witam, potrzebuje zasilacz do smepron 3000 i asrocka dual sata, 6600ge 2x 512 ram, chcialbym oczywiscie podkrecac moj sprzet. starczy http://allegro.pl/item92312711_super_zasil...r_gwar_f_v.html lub cos w tej cenie ? Edytowane 17 Marca 2006 przez nedudej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 witam, potrzebuje zasilacz do smepron 3000 i asrocka dual sata, 6600ge 2x 512 ram, chcialbym oczywiscie podkrecac moj sprzet. statczy http://allegro.pl/item92312711_super_zasil...r_gwar_f_v.html lub cos w tej cenie ? IMO powinien styknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 http://allegro.pl/item90122426_profesjonal...20_4_sata_.html kupilem u miss_ania ale niestety na lini 12v daje pozadne 13 na 5v 4.7 i resety i zawieszki... cale szczescie ze po telefonie wysla nowy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Kumplowi tez juz wysłała drugi i juz przyszedł ale jeszcze nie bylo kiedy sprawdzic. Ciekawe czy bedzie sprawny. Wyglada na to ze to jakies padaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 ]witam, potrzebuje zasilacz do smepron 3000 i asrocka dual sata, 6600ge 2x 512 ram, chcialbym oczywiscie podkrecac moj sprzet. Powinien styknąć, ale ja dla świętego spokoju poszukałbym Fortrona z 25A na linii 12V. http://allegro.pl/item90122426_profesjonal...20_4_sata_.html kupilem u miss_ania ale niestety na lini 12v daje pozadne 13 na 5v 4.7 i resety i zawieszki... cale szczescie ze po telefonie wysla nowy..... Na jakiej konfiguracji były taki hopki?? W podpisie masz Tronje więc nie wiem, czy chodzi o ten konfig ? Po napięciach domyślam sie, że to była płyta z zasilaniem procka z 5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 No mi zasilacz od miss_ani na zasialniu proca z +5V troche świrował... 4.85 i 12.70 Ale na procu z +12V chodzi bardzo ładnie... pozytyw już poszedł :) Więc ta zasiłka jest tylko do płyt, które nie zasilają procesora z 5V ale zasilają z 12V. Wystarczy sprawdzić zanim sie kupi jaką sie ma płyte, i wtedy decydować czy "R" czy "Rev. A". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Hmmm... no to nie-za-ciekawo. A chciałem go kupić i zrobić mały teścik porównawczy- 350MDN( R ) vs mój aktualny 350MDN-RevA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) A ja kupiłem FSP350-60MDN Rev.A u spajk_rtv i moge spokojnie polecić gościa. Zasiłkajak dla mnie super cicha i podaje takie prądy (z miernika): 3,41V , 5,06V , 11,96V wiec całkiem jak trzeba. I jest jeszcze gwarancja na 12miechów, a u tej mis-ani to moze i te zasilacze są mocniejsze, ale napiecia jak widać szaleją, a i kobita daje chyba tylko 14 dni gwary. Edytowane 18 Marca 2006 przez aligator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Nie będę bronił miss ani, bo nie mam w tym żadnego interesu ;], ale tak jak napisał kroku te zasilacze (FSP350W MDN R) są dla zestawów z procesorem zasilanym z 12V i tyle. Mój przypadek najlepiej to potwierdza - przerobiłem płyte główną na 12V i teraz napięcia są idealne. Jeżeli masz płytę, która zasila procesor z linii: 5V = szukaj zasilacza z minimum 25 - 30A (bardziej ku 30A) na tej linii - np. FSP350 MDN Rev.A 12V = szukaj zasilacza z minimum 20A na tej linii, jeżeli dochodzi grafa z zasilaniem z 12V to 25A - lepiej mieć troche zapasu IMO. Edytowane 18 Marca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) na athlonie xp2000@2600 i asrock k7s8x 512 ramu i 9600xt plus hdd i dvd tak wiec duzych wymagan nie bylo... ale pochopnie zakupilem zasilke pod zla plyte.... chyba...... jak dalej takie szopki beda sie dziac najwyzej bratu dam moje tronje :-/ lecz wolalbym je sobie zostawic .... ewentualnie jesli ktos chetny to moge opchnac fps'a 350r :P Edytowane 18 Marca 2006 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) asrock k7s8xzdecydowanie revA albo kupujesz R i robisz moda zasilania... sterownik vcore jest ten sam co u mnie (http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...7vt2_vcore.html) więc można, jedynie kondziołki.. jeśli są na mniej niż 12V to wymień na takie co są na przynajmniej 12V. Niskoindukcyjne tudzież do płyt głównych. (jeśli chcesz moda ma stałe zrobić) Edytowane 18 Marca 2006 przez kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ej ludzie!!!!!! witam!! jaki mi polecacie model foltrona pod konfigurację radka 9800pro na obciążeniu i na podkreceniu. oprócz tego mam płyte k7s5a i procek podkręcony z Athlona 1700+ na 2000+. odpiszcie mi jaki model foltrona byłby dobry na moją konfiguracje??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 :mur: :mur: a bedziesz zmienial kompa w przyszlosci ? wes 400 W b osie bardziej oplaca B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ale jaki model tego fortrona???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...