ste3an Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 niedawno zakupilem obudowe typu slim atx. standardowo byl tam zasilacz mocy 200w niestety obawiam sie ze nie da rady mojemu sprzetowi. ktos wyzej polecil zasilacz http://www.allegro.pl/item116441538_profes...sata_pci_6.html niekosztuje za duzo :) a nie musi miec gwarancji gdyz musze go z miejsca przerobic. mianowicie musze zmniejszyc obudowe zasilacza na tyle abym mogl go upakowac do mojej obudowy slim. tutaj mam pytanie do kogos z Was, czy ten zasilacz ma na tyle wolnej przestrzeni ze bede mogl bez problemu zamknac go w prostopadloscianie (15x12x8cm) http://sklep.benchmark.pl/pelny_25602.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ok, czyli na pewno zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC bedzie lepszy od wymienionych przeze mnie Fortron'ow i to wlasnie ten zasilacz kupic :?: U mnie w sklepie jest za 104 zl, dobra cena :?:5zł mniej niz w przecietnym innym sklepie wiec dobra :P kupuj tego modecoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 szykuje się do zmiany karty graficznej na 6800gs i płyty głównej na Abita ic-7 przy okazji chciałbym wymienić zasilacz bo boje się że obecny może tego nie pociągnąć(colorsit 400wat :mur: ) i teraz mam pytanie jakiego fortrona wybrać tak do 80zł żeby to uciągną i żeby można było troche oc jeszcze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 tego http://www.allegro.pl/item117176642_profes...sata_pci_6.html lub tego ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC 350W ps tak trudno przeczytać kilka ostatnich stron ?? wszystko już było powiedziane jaki zasilacz do jakiego configu, a wy dalej jak debile zadajecie wciąż te same pytania :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 wnosze o napisanie jakiegos mini FAQ na pierwszej stronie moze to choc ciut zmniejszy ilosc identycznych pytań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Chyba ja napiszę, bo topic rozrósł się ogromnie o mnóstwo podobnych pytań leniwych userów. W razie wątpliwości zawsze mogę zapytać Ste3ana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adios Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Mam nadzieję, że się ten szit nie spali do czasu przyjścia Fortrona 350W ;-) Edytowane 24 Lipca 2006 przez adios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 dzieki ste3an za link, ale niestety mam obecnie cos podobnego i straszeni to halasuje :/ no i cena troche duza <_< dlatego wlasnie mysle nad tym fortronem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herszt Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Co myślicie o tym Fortronie?? http://www.allegro.pl/item115228699_ultrac...magajacych.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) dzieki ste3an za link, ale niestety mam obecnie cos podobnego i straszeni to halasuje :/ no i cena troche duza <_< dlatego wlasnie mysle nad tym fortronemzal dupe sciska to co ci podalem jest lepsze niz twoj zasilacz w budzie ... aha ten modecom to fortron :lol: Edytowane 25 Lipca 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adios Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Co myślicie o tym Fortronie?? http://www.allegro.pl/item115228699_ultrac...magajacych.html Płyta zasilana z 5V czy 12V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 mam seasonica podpietego obecnie ale szkoda mi go przerabiac. a ten modecom pewnie glosny po mam podobny model i wyje k.urewsko a chce miec cisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Wiam szybkie pytanie noobka -> czy moge bezproblemowo podłaczyć zasilacz 24pinowy do 20 pinowej płyty czy musze zastosowac jakas przejsciówke ? dokładnie chodzi o ten zasilator http://www.allegro.pl/item117214827_nowy_s...ise_killer.html Edytowane 24 Lipca 2006 przez Meeredith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adios Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Wiam szybkie pytanie noobka -> czy moge bezproblemowo podłaczyć zasilacz 24pinowy do 20 pinowej płyty czy musze zastosowac jakas przejsciówke ? dokładnie chodzi o ten zasilator http://www.allegro.pl/item117214827_nowy_s...ise_killer.html To zależy od płyty głównej. Jeżeli masz wolne miejsce na 4 piny to zrobisz to bez problemu. Moja nienajlepsza do OC ale stabilna płyta GA-7N-400S-L ma specjalnie przygotowane miejsce ;-) Jeżeli tego miejsca nie będzie to pozostaje albo ucięcie tych pinów, albo przejściówka(lepsze wyjście) Edytowane 24 Lipca 2006 przez adios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) To zależy od płyty głównej. Jeżeli masz wolne miejsce na 4 piny to zrobisz to bez problemu. Moja nienajlepsza do OC ale stabilna płyta GA-7N-400S-L ma specjalnie przygotowane miejsce ;-) Jeżeli tego miejsca nie będzie to pozostaje albo ucięcie tych pinów, albo przejściówka(lepsze wyjście)Nie wiem czy dobrze mysle, ale chyba ten zasilacz posiada osobno koncowke 20 i 4 pin... wiec da sie bez problemu podlaczyc... Jesli zle mowie, to nie ktos mnie poprawi... Edytowane 25 Lipca 2006 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Czy mój fortron FSP400-60PFN 400W pociągnie Venice'a 3000+ i 7900gt ? Za kilka miechów planuje taką zmiane (i mobo oczywiście nowe) i się zastanawiam. Ta zasiłka ma słabą linie 12v i boje się że nie da rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adios Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie wiem czy dobrze mysle, ale chyba ten zasilacz posiada osobno koncowke 20 i 4 pin... wiec da sie bez problemu podlaczyc...Faktycznie, ten fortron ma ATX 20pin + 12V 4pin . To jest chyba trochę starszy fortron o ile się nie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 u mnie taki sam ( FSP400-60PFN 400W ) ciągnie barotna @3,2 i 95 pro @ 98pro ( taki joke tylko core @ 98pro :razz: ) - i zasiłka bywa dziwnie ciepła :mrgreen: ale na razie spoko jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) http://xbitlabs.com/misc/picture/?src=/ima...2p2.jpg&1=1 wnetrze 700W zasilacza fsp z serii epsilon. radiatory mneijsze niz chyba w codegenie 300W;p, a zasilacz potrafi dac stabilne okolo 650W na samej linii 12V!!!..lol...... W sumie zawdzieczamy to wysokiemu efektywnsoci dochadzacej do 85%... (mniej ciepla,nizsze rachunki) Edytowane 29 Lipca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 mogli wogole zrezygnowac z radiatorów :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) mam zasialacz z tej seri tylko wersje 400W nie narzekam a o tych radiatorach malych doczytajcie czemu one sa male .... Edytowane 29 Lipca 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 no wiem wiem dlaczego hehe ale to tak biednie wyglada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Nie ma żadnych przeszkód żeby sobie tam amontować radiatory od poczciwego codeguano, które bedą większe, ale co to da? Nie wiem, czy w GLN-ach regulator obrotów jest oparty na termistorze, ale jeśli tak, to zasilacz wtedy byłby już zupełnie niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Witam! Czy ten fortron będzie nadawał się do mojego zestawu?? Bo aktualnie posiadam modecoma by FEEL 300W :lol: linka do aukcji: http://allegro.pl/item116490833_fortron_fs...od_freego_.html Bo w tym temacie jest tak bardzo wszystko zagmatwane, że nie można dojść o co chodzi. Mój config: Athlon 64 2800+@stock a na nim siedzi sobie pentagram q-80 Gigabyte K8NS Radeon 9200se@stock 512mb RAM Barracuda.10 250 GB 16mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 lepsza bedzie 350 -siatka Fortrona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Witam! Czy ten fortron będzie nadawał się do mojego zestawu?? Bo aktualnie posiadam modecoma by FEEL 300W :lol: linka do aukcji: http://allegro.pl/item116490833_fortron_fs...od_freego_.html Bo w tym temacie jest tak bardzo wszystko zagmatwane, że nie można dojść o co chodzi. Mój config: Athlon 64 2800+@stock a na nim siedzi sobie pentagram q-80 Gigabyte K8NS Radeon 9200se@stock 512mb RAM Barracuda.10 250 GB 16mb cache powiem tak: ja [ciach!]leeeeeeeeee.... ile mozna? poszukaj sobie dlaczego nie ten! 350w MDN! tego masz wziac ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 powiem tak: ja [ciach!]leeeeeeeeee.... ile mozna? poszukaj sobie dlaczego nie ten! 350w MDN! tego masz wziac ech Witam ! Mam dokładnie od roku 350 MDN Rev.A i jestem nim zachwycony... teraz muszę kupić zasiłkę do kompa brata (Atholn XP1700+; 256Ram + 512 Ram; Hdd 120GB; DVD-RW ...) - bo zmienia grafikę na 6800GS Palita 450/1200Mhz AGP.... no i niestety 350MDN już nie ma ;-(( - co z tych zasilaczy Fortrona które są dostępne polecacie? W sumie to nawet nie wiem jakie napięcie ciągnie ta grafa +5 czy +12 V ? .. I dobrze by byo gdyby zasilacz przydałby się też w razie zmiany na lepszy konfig ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Raczej z 12V. Jak nie ma MDN, to Modecom MC350 albo moze http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208072 Twoja plyta oczywiscie zasila proca z 12V? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Raczej z 12V. Jak nie ma MDN, to Modecom MC350 albo moze http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208072 Twoja plyta oczywiscie zasila proca z 12V? tak , też wydaje mi się, ze ta grafika pociągnie z 12v ... ale płyta raczej zasila tego amd'ka z +5v (tak mi się wydaje bo 1. złącze jest 20pinowe bez dodatkowej 4'ki i 2. instrukcja podaje: min zasilanie +!2V 5,5A natomiast dla +5V aż 20A ...+15A dla 3,3 - ale to dla AGP ... Właśnie pojawiły się znowu 350 MDN ale bez rev."A" ( +3.3V---22.0A; +5V---21.0A; +12V---25.0A) n iteraz już nie wiem ... bo +5v jest tuż powyżej minimum z instrukcji .. ale jeśli z tego tylko procesor to powinno wystarczyć a na pewno jest bardzie przyszłościowa ... Mam jeszcze jedną zagwozdkę - brat ma jakąś taka głupia obudowę- zasilacz nie jest na górze tylko z boku - zaraz nad procesorem - cooler od proca wieje na niego - a przy w/w zasilaczu zraz nad nim byłby 12cm wiatrak wyciągający powietrze .... - czy to nie zabardzo by zakłóciło chłodzenie proca ??? Swoja grogą która zasiłka jest lepsza - 350 60 MDN rev. "A" czy FSP 350-60MDN( R ) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 witam czy wystarczy mi ten fortron do udzwigniecia semprona 2800 ze wszystkimi podzespolami zintegrowanymi na plycie i jednym dyskiem sata? bedzie chodzil non-stop wiec wolalbym zeby mial mozliwie najmniejsza moc... bo cisze mam nadzieje ze mi zagwarantuje ten 120mm wiatrak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...