mariobross256 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Fuck, dopiero uciekła mi taka okazja...:/ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=309106747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross256 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 W koncu kupiłem : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=305689320 dobry wybór?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 W koncu kupiłem : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=305689320 dobry wybór?? Teoretycznie tak, za 150 zł masz Wersje 450W (Realne 400W). Twoja ma 400W (Realne 350W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 8800GT Super Idle - 147W Orthos - 192W HD3850 bierze maxymalnie 100W. Jest różnica, nie ? ;) Ja tam nie mówie, że ten fortron to jakiś super zasilacz, który będzie Ci ciągnął bez zająknięcia takie potworki, ale no masz to realne 350W i stajnie FSP. Ja osobiście nie wsadzałbym 8800GT :) Fortron bez problemu pociągnie 8800GT. U mnie tą kartę ciągnie HPC 360 z podpisu ze słabszą linią 12V o 8 A (96W). A wartości, które podałeś niestety nijak nie mają się do rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teck85 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam pytanie :wink: Wymieniam sprzęt w kompie i mam w nim zasilacz Fortron MDN® - 350W czy da on sobie radę z: E2180 Foxconn P35A-S Ocz 2x 1GB Gf Palit 8600GT Sonic+ - najprawdopodobniej 80Gb ATA - na SATA bedzie trzeba odlozyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Da radę z palcem w d.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Da radę z palcem w d.... :) Witam;) Planuję zamówic również 350-60 HLN, prosze tylko o potwierdzenie czy sie nada do tego sprzetu z sigu, aa grafiki zadnej nie bede wrzucał, jedynie 2 dyski http://www.allegro.pl/item314195937_profes...ata_pci_p4.html Regardz.. Edytowane 20 Lutego 2008 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Bez problemów pociągnie, mam taki sam zasilacz - polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja też polecam ten zasilacz i sprzedawcę. Od niedawna ciągnie kręconego E2180 i 8800GT. Napięcia stabilne, mam tylko nadzieję, że będzie tak chodził dłuższy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Co myślicie o takim wynalazku?? http://www.pc-media.pl/p/pl/zasfotobu0003/...ktywne+pfc.html Dostępne bez problemu w mojej wiosce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) fragment przewodnika o Fortronach z konkurencyjnego forum FSP400-GLN- "sprawność na poziomie 85% i podzespoły dzięki którym możliwe jest obciążenie przekraczajace specyfikacje wyróżnia te zasilacze spośród innych produktów w tym przedziale cenowym. Wyposażone w układ aktywnego PFC, odpowiednie okablowanie, wentylator 120mm i wszystkie zabezpieczenia są po prostu najlepszym wyborem jeśli chodzi o zasilacze marki FSP/Source o mocy 400W. Lepszych nie ma!" Edytowane 21 Lutego 2008 przez pkali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Mam pytanie, co prawda jeszcze do mnie nie dotarł 350-60 HLN ale nie moge znalesc u producenta czasu gwarancji na niego moze ktos sie bardziej orientuje w tej sprawie.. Z kolei w aukcji z ktorej zamowiłem pisze tylko 1 m-c, az nie mozliwe? czy to nie za mało jak na takiego producenta? Mam tylko nadzieje ze tak krotki okres nie ma swiadczyc o awaryjnosci tych zasilaczy.. Edytowane 23 Lutego 2008 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) obecnie już chyba nie produkuje się fortronów (no może kilka modeli).W sprzedaży są leżaki magazynowe i zasilacze z demontażu dlatego praktycznie nie ma gwarancji - jeśli z allegro to masz odpowiedz Edytowane 23 Lutego 2008 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Dzieki, obym trafił teraz na stabilna sztuke tego modelu .. ;pp EdiT: Dzisiaj dosałem zasiłke model sie zgadza, wazy tez sporo bardzooo cichy, i napiecia w normie ;] oby tak dalej Edytowane 25 Lutego 2008 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) czy wie ktoś co to jest fortron FSP300-60GTM - są ostatnio na allegro ale ciężko o jakieś informacje o nich Edytowane 17 Marca 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 To 280W z aukcji u Geronimo dotyczy całkowitej obciążalności zasilacza, a nie linii 12V, która ma 18A. Foto tabliczki znamionowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 czyli do nowszego kompa zakup zupełnie nie opłacalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Dokładnie - ten model to pewnie słabsza odmiana 350W MDN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 czyli do nowszego kompa zakup zupełnie nie opłacalnyTo zależy co masz na myśli pod określeniem "nowszego kompa". 18A (216W) wystarczy dla każdego popularnego proca + każda odmiana gf8600. "nowsze kompy nie zawsze mają (nie muszą mieć) super grafy pokroju gf8800 lub radek 2900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 To zależy co masz na myśli pod określeniem "nowszego kompa". 18A (216W) wystarczy dla każdego popularnego proca + każda odmiana gf8600. "nowsze kompy nie zawsze mają (nie muszą mieć) super grafy pokroju gf8800 lub radek 2900. mam na myśli to że linia + 12V będzie obciążona w 75 % a wtedy zaczyna się robić gorąco, do tego kręcony do powiedzmy 2.7 + 8600 gt podkręcone z podniesionym napięciem i masz 200 W prawie razem z płytą i dyskami na +12V - a konfig niezbyt mocny i wtedy zaczyna się robić gorąco i głośno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) To jak gorąco robi się przy obciążeniu ileś tam amper nie zależy od tego czy jest to 40% czy 75% obciązenia dla danego zasilacza, tylko od tego jaką dany zasilacz ma sprawność przy tym obciązeniu. Tu cały komputer (łącznie ze stratami w zasilaczu) bierze na 8600GT 188W a na 8600GTS 194W. Więc z takim zestawem ten zasilacz sobie poradzi, nawet po oc. http://www.allegro.pl/item329352762_zasila...0_60bt_pf_.html Tu przykład zasilacza tej samej firmy ale zupełnie nie nadającego się do nowego kompa. Edytowane 20 Marca 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) do oc musisz mieć zapas w zasilaczu żeby było stabilnie a do tego przy oc jest większy pobór mocy niż przy procesorze z danymi ustawieniami prosto z fabryki x2 3800 EE @ 5600 bierze więcej niż standardowe 5600 - podobnie z intelami ale w intelach jest ciut inaczej - mniejsze różnice Edytowane 20 Marca 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Co potrafi Fortorn z linią 12V 18A sprzedawany jako Be Quiet! Straight Power E5-350W widać najlepiej w sygnaturce svende Nie znaczy to, że fortron FSP300-60GTM potrafi tyle samo, mimo że ma też 18A na lini 12V (mogą to być całkiem różne konstrukcje) ale też nie można wylkuczyć tego z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 bequaiety to zupełnie inna bajka - w nich są użyte inne podzespoły + duży wiatrak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Powiedzcie mi czy do Fortron Fsp550-60plg, mogę wsadzić Acutake 8 ? Nie wiem czy do tak mocnego zasilacza mogę wsadzić coś takiego. Jak nie to co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Powiedzcie mi czy do Fortron Fsp550-60plg, mogę wsadzić Acutake 8 ? Nie wiem czy do tak mocnego zasilacza mogę wsadzić coś takiego. Jak nie to co polecacie?to zależy jak bardzo go obciążysz - na większe obciążenie potrzebne będzie coś min 2000 obr, albo arctic cooling fan 8 (ten taki fajny do montowania tylko na scianki) - nie pomyl z wersją 8 L która ma niższe obroty 1500, albo scythe kamakaze (ten byłby lepszy) - dajesz mu potencjometrem na max, ale kable podpinasz do zasilania wentylka w zasilaczu i on sobie sam będzie cwaniak regulował jak mu będzie za gorąco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No i tak jak obiecałem wstawiam fotki bebechów tego całkiem niezłego produktu. Fortron Fsp550-60plg Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć. "Tu macie zdjęcia." Co prawda nie widać tego na zdjęciach ale wentylatorek jest firmy NIDEC. Znalazłem w internecie opis tego wentylatorka Macie go dokładnie tutaj. W skrócie Przepływ powietrza rzędu 40~45cfm a głośność w przedziale 34~38dBA. Przepraszam, że nie odkręciłem tej blaszki która wszystko sprawnie zasłania ale to moje pierwsze podejście i byłem trochę "nieśmiały". Mam nadzieje że przy następnym podejściu pójdzie "sprawniej". Jakość zdjęć jest jaka jest bo były robione HP 735 który aktualnie na allegro stoi po 200zł sztuka. Robione w trybie Macro :] Pozdrawiam i mam nadzieje, że komuś się przydadzą i ewentualnie powiedzą coś o samym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Mam do wyboru jeden z dwóch zasilaczy. Mianowicie: FORTRON 350W FSP350-60MDN oraz FORTRON 400W FSP400-60PFN Z tego co wyczytałem ten pierwszy mimo że ma mniej mocy to ma większą moc na lini 12V. Czy to znaczy że jest lepszy do podkręconego proca i grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 A ja mam takie pytanko do was: Przed chwilą zrobiłem fanswapa w moim Fortronie THA-P. Wczesniej w srodku był wentyl ADDA AD0812HS-A70GL a teraz jest xThermal BTF 80 Pro I zastanawiam się czy nie przesadziłem z tym wyciszaniem bo ADDA miał przepływ na poziomie 38,6 CFM a xThermal ma 19,6 CFM czyli praktycznie tylko polowe tego. Jak na razie wszystko ok, ale komputer działa jakies 15 min, a wentylator puscilem bez wejsciowki. Czy jesli mam dobrze wentylowaną obudowę to takie smigielko starczy schlodzić PSU? I jeszcze takie pytanko przy okazji - ponieważ wyciagnalem kabel na zewnatrz i podlaczylem go pod sys_fan na plycie moge odczytywac jego obroty. I w everescie rzeczywiscie cos tam pokazuje, tylko w dziwny sposob - po kolei wyskakuje cos okolo 1700 RPM , potem sie zmienia na cos kolo 800 i na koniec wykaz wskaznika calkiem znika. I tak caly czas, gdzie przeskoki trwaja ok 1 sek. Dlaczego tak sie dzieje? Czy wszystko ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reeq Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 witam chce kupic zasilacz Fortron FSP350-60GMDN ale mam plyte glowna z 1999 roku (intel N440bx) i bede potrzebowal napiecie -5V czy ten zasilacz go posiada. ewentualnie jak by mogl ktos napisac na jakie mam patrzec modele ktore maja -5v. zalezy mi na ciszy , 350watt pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...