Shark19 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Malibu 5 zakończył swoją aukcję mimo tego że nie zostało sprzedanych jeszcze 9 sztuk zasilaczy. Pewnie wystawi je za jakiś czas po wyższej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Halo! To jak byście porównali Deltę z Frotronem?? Można powiedzieć, o którymś, że jest lepszy? Bo na allegro brak w tej chwili Fortrona w dobrej cenie od rzetelnego sprzedawcy, a Delta za 40 zł to jest nie lada okazja... i w końcu nie miałbym stresa z powodu Codegena... Ale wiecie jak to jest... czasem kupisz zasilacz (czy jaki kolwiek sprzęt) teoretycznie wyższej jakości, a trafisz na trefny egzemplarz i pójdzie w czorta, gdy tymczasem Codegen mógłby przy odrobinie szczęścia pracować dobrych kilka lat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Yo! Niedawno kupiłem sobie Fortrona za 59zł i przyznaje że to wypasiona maszynka... Napięcia faktycznie trzyma, 350W jak miało być tak jest, komp chodzi 24/h i stabilny na maxa! Troche sobie dzięki Fortronowi jeszcze proca wykręciłem i karta też bardziej przychylna wszelkiemu OC... Do zalet należy zaliczyć jeszcze to że wcale dziada nie słyszę ! Gdyby nie Whisper Rock i jego 18db to tylko po diodach bym mógł skumać że komp jest na chodzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Halo! To jak byście porównali Deltę z Frotronem?? Można powiedzieć, o którymś, że jest lepszy?....(...).... 1719097[/snapback] dołanczam się... sam mam fortrona 300-60 GTP; szukam zasilacza dla kumpla... i stoję pomiędzy tym własnie 300-60GTP a deltą DPS-350PB-2C... co prawda takicih fortronów nie ma w tej chwili na allegro, wiec moze warto sie skusić na taką własnie deltę? troche się one różnią budową.... m.in. fortron ma wentyla 80mm a delta 120mm... miał ktoś do czynienia z obydwoma jednocześnie? jest ta delta równie cicha jak fortron? priorytetem jest tu cisza; bo ma być do kompa praktycznie na pasywie (~1400mhz) pozdrawiam! Edytowane 26 Października 2005 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) A ja chciałbym się tak zapytać dla pewności, bo wydaje mi się że raczej ten fortron/delta nie stynkęłyby do konfigu poniżej, ale chciałbym mieć pewność: Venice @2,7 2x512 na jakimś konkretnym napięciu [>3,2] jakieś x800gto +@ 2 dyski, napęd opt. i reszta bebechów Jeśli nie ta zasiłka to wtedy jaką najlepiej pod taki konfig? W miare rozsądnej cenie ;) Bo wcześniej myślałem na chiefem 450W za 225zł. Edytowane 26 Października 2005 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) No co Ty, Chieftek ?? No to już nie te chifteki co 2 lata temu. Dzisiaj Chiefktek to zasilacz klasy Modecoma, daleko chiefom do Taganów, NeoTecków maximus czy HuntKeyów Bierz HuntKeya HK-350AP za 180-190 zl, to ten sam zasilacz co mocniejszy HK-400AP ( co potwierdza Zenfist i Benito ), różni się tyklko ceną ( jest około 20 zł tańszy ) i nalepką. W testach ma ponad 410 W mocy i jest bardzo cichy ( prawie jak tagany U01 ). Jeżeli chcesz wydać więcej weź Neotecka Maximusa 380, jest to ten HuntKey ale z obudową wylakierowaną na ciemno i bardziej podregulowaną linią +12v, przez co ma troszke więcej mocy. Cena około 250 zł. Zresztą porównaj sobie parametry: Chiefteck : http://zenfist.pl/pID/156/chieftec-gps-450aa-101a.html +3,3v :28 A +5v : 30 A +12v1 : 14 A +12v2 : 15 A Neotec : http://zenfist.pl/pID/165/neotec-maximus-380.html +3,3v :32 A +5v : 34 A +12v1 : 14 A +12v2 : 16 A Edytowane 26 Października 2005 przez Shark19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Nie wiem jak dzisiejszy Chieftec 350W, ale ta DELTE to jest to samo co wlasnie ten starszy model Chiefteca 350W, dokladnie to samo, a wiec mucha nie siada. Dlamnie ten zasilacz (DELTA) jest naprawde rewelacyjny. Napiecia co nie podpinalem zawsze idealne. Szczerze polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No ale ogólnie nie ma szans żeby fortron/delta pociągnęły ten sprzęt co napisałem wcześnie? [bo głównie o to mi chodziło] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Może i pociągną tylko do kiedy. Do takiego konfiga daje się zasiłkę minimum 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 porównywał ktoś oba jednocześnie? który jest cichszy? bo potrzebuje do kompa który ba być bardzo cichy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Ech... okazuje się, że Fortron 400W nie jest kompatybilny z MSI neo 2 platinum... Płyta nie wstaje. Na dowolnym innym zasilaczu wszystko jest ok. Istnieje jakiś sposób "naprawy" takiego zasilacza? (dodam, że jest on sprawny, z innymi płytami głównymi działa bez problemu). Na pocieszenie został mi procek. 17 tydzień, 2700 na defaultowym napięciu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jeśli mówisz o Axp to uważaj bo uwierzę. :lol: chyba że 2700+ ale 2700Mhz na default to już przesada w kłamstwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a włóż axp w neo2 platinum... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 kupiłem tego Modecoma MC350 no czyli fortrona :) i zasilacz cichy a nawet bardzo cichy(teraz coś z dyskami trza zrobić :( ), napiecia równiez bardzo dobre. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 A jaki zasilacz byście polecili do: Asus P4Pe, celeron 1800, geforce 4 ti4200 + vga silencer, 1x HDD 40GB, 1x DVD-RW. Bardzo zależy mi na ciszy - to jest wzasadzie priorytet ;) Myślę albo o tych Delta, albo o Fortronach, ale jaki model byłby najlepszy do tej konfiguracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 DELTA, idealne napiecia, wogole nieslyszalna (tez jestem wyczulolny :-P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) DELTA, idealne napiecia, wogole nieslyszalna (tez jestem wyczulolny :-P ). 1726493[/snapback] Qrcze ta delta moja jakasz pojerzana byłą wczoraj - mierze - programem niestety - miernika nie posaidam napiecie na lini 12 V 10,74-10,8, na 5 V 4,5 . Wyłączam kompa na noc, dzisaij rano siadam i moja delta nie wstaje ????? Będę reklamował - jak to nie pomoze to kupie jakiegoś Topowera P6 lub jakiegos taganika. Troche sie zdenerwowałem - teraz jade na jakimś nonamie 235W i o odziwo wszystko śmiga Acha co do ciszy - to rzeczywiscie jest cichutki - myślałem że będzie głośniejszy. Jak kupujecie od MIX RTV to macie plomby na całym zasilaczu - mialem zamiar zerwać po tygodniu bezawaryjnej pracy i zmodować, ale teraz stwierdziełm że dobrze że tego nie zrobilem. P.S Pytanko do Benita - myśle że powinieneś wiedzieć - Taga 430 z serii Easycon jest cichszy czy głosniejszy od delty pod małym/średnim (na pewno nie bedzie katowany) obciążeniem ?? Edytowane 30 Października 2005 przez AERON Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 DELTA, idealne napiecia, wogole nieslyszalna (tez jestem wyczulolny :-P ). 1726493[/snapback] A jaki model byś polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) DPS-350PB-2C sam kupiłem i czekam ;] http://allegro.pl/show_item.php?item=68354976 Edytowane 30 Października 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil Martins Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 chlopaki a czy Fortron FSP350-60THA-p 350W, da sobie reade z athlonem xp 2400+ 1024 ddram i Geforce 6600gt ?? i czy bedzie pasowal do karty agp i socketu a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Podany konfig uciągnie- będziesz musiał jednak kupić przejściówkę 24-20pin bo ten model na wtyczkę ATX 24pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czyli jak ten zasilacz ma tyczkę ATX 24pin to jest tworzony z myślą o nowych mobo to powinien ciągnąć takie zestawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil Martins Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) a co lepsze ten Fortron co podalem czy ta Delta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69664160 bo chce kupic zasilacz i nie wiem ktory z nich ?? :> i czy ta Delta ma zlacze 20 pin /?? Edytowane 30 Października 2005 przez Evil Martins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Co lepsze? Na to pytanie może odpowiedzieć tylko osoba która miała oba zasilacze. Ze zdjęcia trudno wywnioskować jaką wtyczkę ma ta delta- ale IMO 20pin. Spytaj sprzedawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 i czy ta Delta ma zlacze 20 pin /?? TAk ta DELTA ma złącze 20 pin, i do tego na osobnym kabelku dodatkowe 4 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 A co sądzicie o moim konfigu? Powinienem myśleć o innym zasilaczu? Ale jakim? U mnie najważniejsza jest linia 5V > stare MoBo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 to co mam w sigu powinno starczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Porównywałem sobie dwie allegrowe aukcje z deltami: NOWY !!! SUPER CICHY DELTA 350W /NOISE KILLER i HIT- WYDAJNY I CICHY ZASILACZ DELTA-350W GWAR. F-V Tak się zastanawiam- jaki faktycznie grill ma ta delta- na obu aukcjach te same modele DPS-350PB-2C z tym że na aukcji pierwszej grill jest druciany a na aukcji drugiej "zintegrowany" z obudową. Czy to kwestia revizji? Na zdjęciu z aukcji nr 2 widać napis REV : 01. Zdjęcia z aukcji nr 1 są "zakręcone"- prawyklik/właściwości "ujawnia" że zdjęcia noszą tytuł fortron. Naklejki na pierwszym zdjęciu świadczą że to faktycznie delta- zdjęcie nr 2 to fortron (naklejka), zdjęcie nr 3 też fortron (gniazda i włącznik idealnie w osi). Jak to jest w realu? Edytowane 7 Listopada 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsouce_84 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 czym sie rozni Fortron 350 z symbolem MDN(ktoregonie ma na allegro ) od FSP350-60THA-P ??? Iczy ten drugi uciagnie athona 1700 (@2.0ghz -1,70V) 768 Mb Geforce 6800 200gb dysk samsunga dvd+/-R ???? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71048456 - aukcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) @mechl!n Użytkownik next3 ma podrobione zdjęcia! Sam mam Deltę od tego drugiego usera mix-rtv i zasilacz wygląda identycznie jak na jego fotkach na aukcji. Edytowane 6 Listopada 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...