Gronek Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Mam pytanie jak zabezpieczacie procesor na ktorym jest zalozony peltier przed kompensacja pary wodnej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tirinti Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Chyba kondensacją. Ja używałem silikonu i waty. Płytę dookoła socketu zalałem silikonem, do procesora przykleiłem coldplate (na jądro pasta ze srebrem, a dookoła silikon). Po założeniu peltiera i bloku wodnego obłożyłem to wszystko watą. Początkowo miałem zwarcia kilkarazy dziennie, ale w końcu zrobiłem na tyle szczelnie, że się nie skraplało. W przypadku PIII najbardziej skrapla się na nóżkach i w sockecie zbiera się woda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Uszczelnij gąbką, albo czymś podobnym tak aby odciąć dopływ powietrza do plitiera. Mogą być uszczelki okienne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Oczywiśi uszczelka między radiator/blok a płytą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Uszczelnij gąbką, albo czymś podobnym tak aby odciąć dopływ powietrza do plitiera.Dobrze gada. Piwa mu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gronek Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Ale wallem gafe :oops: Mam nadzieje ze mi to wybaczycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 wystarczy ze poscisz peltiera na mniejszym napieciu i juz po problemie - para sie nie bedzie skraplac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 to jest niewybaczalne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 mnie nie zalezy czy mam na procu 0 cz 15 C - prz tym drugim przynajmniej o pare sie nie musze martwic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...