lafar Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam. Na płytę K7S5A na miejsce Durona 800 MHz włożyłem Athlona 1800+ i niestety komputer nie uruchamia się /kręcą się tylko wentylatory zasilacza i procesora/,ciemny ekran monitora.Po zmianie procesora na wcześniejszy wszystko wraca do normy.Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.Mam wgrany najnowszy dostępny do tej płyty Bios.Przeczytałem też prawie wszystkie posty,niestety nie doprowadziło to do rozwiązania problemu.Procesor ten kupiłem na Allegro jako procesor w bdb stanie technicznym i wizualnym.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 nie wiesz czy napewno ten proc działa?? a ustawienia fsb pozmieniałeś? zresetuj biosa zworką koło bateryjki. Jak nic nie pomoże to przejdź się do kolegi z procem i go sprawdź na innej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Po założeniu nowego procesora zresetuj bios płyty. Jakie masz pamięci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafar Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam Przed załozeniem procesora wczesniej zresetowałem Biosa,efekt jak wyżej --Pamięć zainstalowana to DDR 256MB/266MHz.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) próbowałeś odpalić procesor na fsb 100 ? Edytowane 19 Września 2005 przez arczi- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam. Na płytę ... 1656908[/snapback] To procesor ode mnie. Przywiozlem go z anglii. Przed wystawieniem byl testowany na epox'ie 8rda 3i i dzialal bez zarzutu, jego stan wizualny rowniez byl ok (zadnych ukruszen itp). Jak koledze juz napisalem w mailu prosze sprawdzic czy FSB jest poprawnie ustawione (133). Jezeli procesor nie bedzie nadal dzialal prosze o maila, umowimy sie co do wymiany, ewentualnie zwrotu gotowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...