Bhaarth Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Chce sobie dokupic DDRRam (obojetnie 333, 400),na dokladniej najprawdopodobniej 1GB, chyba, ze 512MB bedzie wyjatkowo ciekawe cenowo. Problem w tym, ze nie wiem gdzie kupic... Na allegro ceny sa OK, ale moze mozecie polecic jakis dobry sklep z tanimi notebookowymi pamieciami? Druga sprawa - slyszalem (czytalem) ze *podobno* uklady w obudowach BGA sa bardziej energooszczedne od zwyklych. Czy to prawda? Sama obudowa ukladu ma odczuwalny wplyw na pobor pradu? Szczerze mowiac, jestem gotow zgodzic sie ze sa jakies roznice, ale nie beda one odczuwalne przy normalnym uzytkowaniu a wylacznie na papierze. I ostatnie pytanie - chyba nie ma co zwracac uwagi na producenta? Tj powiedzmy Kingston, Apacer itp? Suma sumarum pewnikiem i tak na tych samych chipach;) Edytowane 19 Września 2005 przez Bhaarth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Co do cen > Jesli jeszcze nie znasz www.skapiec.pl to warto sie zapoznac Co do energooszczednosci to imho nie warto sie tym przejmowac. Matryca i procek pozeraja razem minimum 40W, dysk ~5W, karta graficzna przy obciazeniu załozmy ~10-15W, do tego płyta głowna z pozostałym stuffem jak dzwiek, sieciowki i inne peryferia to dodatkowe kilkadziesiat W. Jesli pamiec załozmy ma te 3W i niech BGA redukuje ja nawet do 1W to co to za zysk ? 3% ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...