Skocz do zawartości
Allch

Farba Uv

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem było coś takiego, ale ja potrzebuje porządną farbe najlepiej w sprayu. Znalazłem w necie farbe na dyskoteki ale to cholerstwo drogie 19.90 20ml.

Ewentualnie mogł by być jakis pigment o który reaguje na światło UV zmieszało by się go z lakierem i farbaka gotowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobry pomył. Ale to i tak drogo 12 zeta za troche lakieru hmm.

1657745[/snapback]

Masz tu linke:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63618193

Jak widzisz juz wyprzedala wszystkie, ale napisac mozesz czy bedzie miala nowe/ czy ma nowe itp. 6 zeta to tanio moim zdaniem i z reszta sam kupilem na wszelki wypadek:)

Edytowane przez acd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze taka farba ? http://www.teodolit.pl/product.php?action=...od_id=206&hot=1

swieci w ciemnosciach :) pani od lakieru do paznokci napisala ze sa to lakiery fluorescencyjne i sieca od swiatle UV ;] moze ta farba takze :) proponuje poszukac na google ;] sam kiedys szukalem takiej farby jak ktos z forum robil moda na scianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem taki 1682546[/snapback]

Nie opłaca się W OGÓLE. Już lepiej lakier do paznokci kupić. Tego w naboju jest strasznie mało. Ja pytałem się w sklepie o farby reagujące w UV- nie było. Tylko fluorescencyjne w sprayu- pomarańczowa, żółta i chyba zielona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie dalej ciekawi jaka bezbarwna substancja reaguje na UV. Wczoraj z ciekawości rozpuściłem kropelke "żelu" z długopisa żelowego(żółtego) w 50ml wody - bardzo ładnie świeci ;) Tylko że mi płynna postać świecąca nie bardzo potrzebna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

farby fluorescencyjne mozna kupic w obi (zielony, czerwony, niebieski itp) kosztuja ok. 20 zl za puszke a wyglada to mniej wiecej tak

Dołączona grafika

buda jest wewnatrz cala pomalowana na zielono w srodku sa 2 revolteki uv

A co do tych bezbarwnych farb ktore swieca tylko w uv one sa na allegro ale cena 60-70 zl za puszke to przegiecie...

Edytowane przez Overclocked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi