ksysio Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam. Mam pytanko odnoście kompatybilności AGiePów. Słyszałem, że wszystkie karty 4x działają w slotach 8x, ale jakoś nie spieszy mi się do wąchania przypalonej karty... więc wolę zapytać. :-) Sprawa wygląda tak: GF 4Ti 4200 wg. opisu AGP 2x/4x, aktualnie wetknięta w "wypasioną" mobo obsługującą AGP 4x. Upatrzyłem sobie bardzo ładną płytę gł. tyle, że obsługuje ona AGP 8x. Moja pytanie jest (dla kogoś kto się na tym zna ;-) badzo proste, dla mnie dosć trudne: Czy karta "pójdzie" na nowej mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Jeśłi grafa ma 2 wycięcia to pójdzie bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksysio Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Trochę ostygł temat. ;-) Martwi mnie jeszcze jedno. Np. na stronie producenta jest napisane AGP 8x/4x (jedynie 0.8V i 1.5V)lub AGP 8x (tylko 0.8V i 1.5V)nie mówiąc już o takich: AGP 8x (tylko 1.5V)Więcej wydziwionych rzeczy dać nie mogli chyba... teraz to już mnie zmyliło zupełnie. :-\ Edytowane 17 Listopada 2005 przez ksysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Olej to. GF4200 to nie zabytek. Kumpel ostatnio włożył GF2MX400 do K8NS i śmiga jak rakieta. No, może z rakietą to przesadziłem, ale ogólnie działa i nic się nie spaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 spokojnie mozesz wsadzic :P ja u siebie niedawno wsadzilem gf 2 i bylo bez lipy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ten Ti4200 jest właśnie na napięcie 1,5V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) epox ma jakas low endowa karte ktora chodzi na wszystkich agp;) ale nie pamietam co to bylo:P a tak ogolnie to musisz patrzec na wyciecia:P Edytowane 21 Listopada 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 oczywiscie ze ti4200 pojdzien a plycie agp8x na epoxie 8rda i abicie nf7 chodzil bez problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dipol Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Wszystkie agp8x mają napięcie 1,5 V . piszą tak żeby nie wkładać tej karty do starych płyt głównych z agp czy agpx2 na napięcie 3,3v bo wtedy pójdzie z dymem :). Możesz spokojnie bez obaw montować na nową płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Generalna zasada jest taka, że jeśli karta wchodzi bez użycia młotka, to nic się nie spali :wink:. Po coś robią przecież te wcięcia. AGP 4x ma 1,5V, a 8x - 0,8V (1,5 chyba też jest możliwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...