Skocz do zawartości
combat

Kręcenie FSB Uważajacie

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde mam podkreconego duraka 700 na 770;) fsb to 110mhz no i tak z 2miechy dopsh chodzilo do wczoraj. Wlaczam kompa same errrory w windzie gg niewchodzi explorer niewchodzi [gluteus maximus] zbita mowie. Jusz bylem na formacik przygotowany. Ale mowie nie wrocilem fsb to pierwotnego stanu i o dziwo chodzi wszystko miod. Czemy tak sie dzieja???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak - masz cos takiego jak dzielnik pci w zakresie 100-132 masz 1/3 czyli jak masz 110 to dzielisz przez 3 i masz ile masz na hdd itd

chyba sie machnołęś bo mi przy fsb 124 już sie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> dzielnik 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwazajcie, bo jak przesadzicie to sobie możecie przy Fsb np 120 twardzierla zjeb... Ja już mam takiego. Biedaczek w końcu nie wytrzymał :-( No a poza tym AGP także dostaje po d****.

Lepiej jest ustawić na 133 (w Duronie to spoko, bo sobie możesz wtedy minimalnie mnożnik zmniejszyć, np do 6x, to wychodzi: 6x133=800 i masz

wtedy efektywniejszą magistarlę dzieloną bez problemu)

Ale nie mam Durona i nie wiem, czy możesz ustawić dzielnik x6??? :?

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posmaruj procka pasta termoprzewodzaca i zobacz jak przylega radiator:) popraw kable w budzie zeby byl dobry obieg powietrz:-)co do podkrecania to tez zalezy jaki masz system - win2k np jest czuly na overcloking :-/ co do win98 to sypie sie sam nie wiadomo czemu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje magistrale na 133 i mnoznikiem krecic u mnie d800@1000 jak nizej chodzi stabilnie,na razie tyle udało mi się osiągnąc i nic wiecej , na pewno szyciej chodzi niz 10x100,moze jak zrobie wc to wiecej wyciągne,pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj komp od roku hula na magistrali 140-150 (pci 37.5), w drugim mam taktowanie magistrali pci 41.5 i nie mam problemow... moze poza tym ze sporadycznie dysk jakby tracil zasilanie chociaz nie wiem czy to akurat ma zwiazek z wysokim taktowaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj komp od roku hula na magistrali 140-150 (pci 37.5), w drugim mam taktowanie magistrali pci 41.5 i nie mam problemow... moze poza tym ze sporadycznie dysk jakby tracil zasilanie chociaz nie wiem czy to akurat ma zwiazek z wysokim taktowaniem...

Ma. Poczytaj posta o padających barracudach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...