Skocz do zawartości
cyron5

Zamknij System - Brak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chcialem przeprosic jezeli zakladam temat nie w tym dziale co potrzeba, ale jestem tu nowy.

Moj problem wyglada tak:

Kiedy rozwine menu start nie mam polecenia "zamknij system".

Gdy chce zamknac system przez alt+F4 to pokazuje sie nastepujacy komunikat : "Opecracja została anulowana ze względu na ograniczenia nałożone na ten komputer. Skontaktuj się z administratorem systemu".

Mysle ze to jakis trojan.

Czy ktos moze mi pomoc?

Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zblizony problem - co prawda przycisk jest ale niemozna zamknac systemu (niewazne czy zrobie to przez start/zamknij, menadzera zadan czy przycisk na obudowie!!!)

wiem ze mozna edytowac rejestr by własnie zablokowac zamykanie windy - najlepsze jest to ze kiedys miałem taki wpis do rejestru odwracajacy to ale juz go nie mam.

jesli ktos zna jakis sposob (bez istalacji windy) to byłbym wdzieczny

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz prawa administratora to sprawdz menu start/panel sterowania/narzędzia administracyjne/ustawienia zabespieczeń lokalnych/przypisywanie praw użytkownikom, można tam określić kto ma prawo zamknąć system, domyślnie minimum użytkownik czyli jak się logujesz jako gość to nie zamkniesz systemu, oczywiście mowa tu WinXP :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi