samhain Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Kolejny nowy produkt z naszej stajni. Odpowiedz na czeste pytania o TANI, prosty sposob odpowietrzania, napelnianai ukladow WC... oto on: AirTrap. Urzadzenei banalne: wywiercamy otwor w gorze obudowy, wkladamy w otwor AirTrap korkiem do gory, od spodu zabezpieczamy uszczelka oraz wkrecamy krociec - KONIEC :) Wlew mamy po zewnetrznej stronie obudowy, u gory latwo dostepny... Dodatkowo mozna zastosowac AirTrapa jako kranik do zlewania plynu z ukladu (wystarczy zamontowac AirTrapa na boku badz z przodu/tylu obudowy). A tak prezentuje sie to cudo :) Cena? Przewidywana cena 29 pln... :) (schludne i male... moze wyprze easyclicka? ;)) Edytowane 19 Września 2005 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 tanio. Jak dlamnie to całkiem całkiem, mozesie skusze nawet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 fajne fajne, i nawet tanie, ale wole zrobić rezerwuar po butelce po borygo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 A ja wole mojego EasyClicka 1,7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Hmmm ... no za jedną sztuke to tanio, ale jak ktoś by chciał zrobić sobie odpowietrzacz na górze i spuszczanie wody na dole to w sumie 6 dych to nie tak mało, za takie gówienko. Nie mówie, że nie praktyczne ale trzeba sięgnąć do kieszeni. Edytowane 19 Września 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Hmmm ... no za jedną sztuke to tanio, ale jak ktoś by chciał zrobić sobie odpowietrzacz na górze i spuszczanie wody na dole to w sumie 6 dych to nie tak mało, za takie gówienko. Nie mówie, że nie praktyczne ale trzeba sięgnąć do kieszeni. 1658281[/snapback] niedlugo bedzie okolo 30 sztuk do rozdania... :) wystarczy siegnac do umyslu ;) co do polaczenia funkcjonowania... dlugi waz, na koncu AirTrap i jak podniesiesz wysoko odpowietrza, opuscisz nisko odwadnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 gorzej jak z pozycji odpowietrzającej bez naszej wiedzy przedostanie sie do odwadniającej ;) ale całkiem ładne, tanie i spełnia swoje zadanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ta rurka to jest z pleksi? A jakiej grubości? żeby to przypadkiem sie nie chciało złamać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ta rurka to jest z pleksi? A jakiej grubości? żeby to przypadkiem sie nie chciało złamać. 1658305[/snapback] sprawdzalem czy sie lamie... i powiem ze sie lamie... pod moim glanem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 fajna rzecz =) jako alternatywa takich kominkow z tylu... =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Sam myslalem nad zrobieniem czegos w tym stylu. Ale doszedlem do wniosku ze jednak kilka cm eheima w gore mi w zupelnosci wystarcza. Chociaz w momencie, gdy mialbym teraz jakies pieniadze wkladac w WC, to postawilbym i na estetyke dlatego tez zdecydowalbym sie na zakup takiego odpowietrznika :] Cena wydaje sie byc niezla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrees Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Krótkie pytanko: czy owo cudo do wężyków 8/10 mm jest także przewidziane? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Krótkie pytanko: czy owo cudo do wężyków 8/10 mm jest także przewidziane? ^_^ 1658402[/snapback] wrzatek, wezek, choinka > jest przewidziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Samhain widze że ciagle nas czymś zaskakujesz ;) Oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa ;) Bardzo fajny pomysł na odpowietrzenie układu :D Podoba mi sie :) A jaki praktyczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 male, zgrebne i ladne. cena tez przystepna. jakbym to sobie kupil to wykombinowalbym jakies mocowanie do wzmocnienia z anteca. Normalnie Sam zaskakujesz mnie coraz bardziej. gratz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 fajna rzecz =) jako alternatywa takich kominkow z tylu... =) 1658359[/snapback] komuś się nie podobają kominki z tyłu budy... :wink: no sprzęcik fajny, tylko nie rozumiem po co ta rurka z plexi? podnosi prestiż, nadaje styl, ale podbija również cenę. według mnie, wystarczyłoby kupić jakąś redukcję, którą możnaby przełożyć przez budę i zamocować nakrętkami. z jednej jej strony wkręcałoby się odpowiedni króciec a z drugiej korek - i po kłopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 komuś się nie podobają kominki z tyłu budy... :wink: no sprzęcik fajny, tylko nie rozumiem po co ta rurka z plexi? podnosi prestiż, nadaje styl, ale podbija również cenę. według mnie, wystarczyłoby kupić jakąś redukcję, którą możnaby przełożyć przez budę i zamocować nakrętkami. z jednej jej strony wkręcałoby się odpowiedni króciec a z drugiej korek - i po kłopocie :) 1658517[/snapback] i tu sie niezgodze... zgadnij ile kosztuje takie cos z metalu... a ile z plexi ;) chodzi o redukcje obrobke itp... a tu chodzilo takze o cene, ktora jest jaka jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mozna też tak: sry za jakosć :) ;koszt ok. 5zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 komuś się nie podobają kominki z tyłu budy... :wink: 1658517[/snapback] Nie tylko mowie ze to taka alternatywa :) ja nie mam kominka a by sie przydal chyba :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Kolejny nowy produkt z naszej stajni. Odpowiedz na czeste pytania o TANI, prosty sposob odpowietrzania, napelnianai ukladow WC... oto on: AirTrap. Urzadzenei banalne: wywiercamy otwor w gorze obudowy, wkladamy w otwor AirTrap korkiem do gory, od spodu zabezpieczamy uszczelka oraz wkrecamy krociec - KONIEC :) Wlew mamy po zewnetrznej stronie obudowy, u gory latwo dostepny... Dodatkowo mozna zastosowac AirTrapa jako kranik do zlewania plynu z ukladu (wystarczy zamontowac AirTrapa na boku badz z przodu/tylu obudowy). A tak prezentuje sie to cudo :) Cena? Przewidywana cena 29 pln... :) (schludne i male... moze wyprze easyclicka? ;)) 1657915[/snapback] A gdzie to można kupic ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Kurcze .... realitynet.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Kurcze .... realitynet.pl :D 1674235[/snapback] Nienerwowo :) Dziękuję i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Sam, a nie dałoby się zrobić mocowania do góry obudowy? Ja widzę to tak: kwadratowa płytka z blachy (jak mocowanie do Frosta) z czterema otworami na śruby na rogach (do przykręcenia do obudowy) i na środku otwór na rurkę. Na końcu rurka (przy korku) jest szersza, więc płytka dociskałaby całość do blach. Oczywiście szerszy kołnierz mile widziany. Montaż: wiercisz otwory w budzie, przekładasz AirTrap przez płytkę, płytkę przykręcasz do obudowy. Korek jest na zewnątrz, mocowanie łatwe i przyjemne. Rzecz jest banalna do zrobienia i koszt nieduży, tyle że nie mam w najbliższym czasie dostępu do narzędzi. Może w opcji jakoś, dla mniej uzdolnionych manulanie / leniwych... EDIT: Krótkie pytanko: czy owo cudo do wężyków 8/10 mm jest także przewidziane? ^_^Widzę gwint 1/4", więc z wkręceniem złączek SK 8/10 nie powinno być problemu. Edytowane 29 Września 2005 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ja mam tylko jedno pytanie czy to jest poprostu - krociec choinka kawalek wezyka i korek z oringiem??? i za te Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 To nie jest kawałek wężyka. To jest rurka z pleksi nagwintowana. Tak wiecNie jest to taki bubel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ja mam tylko jedno pytanie czy to jest poprostu - krociec choinka kawalek wezyka i korek z oringiem??? i za te nie, nie jest, tak trudno poszukac? btw, cos Ci sie wypowieidz chyba urwala....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...