pawelxx Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam. Mam zamiar w najblizszym czasie kupic Procesor Intela Pentium D 830 oraz plytke glowna Microstar 955X Platinum Intel 955X. I nie wiem jaka wybrac marke oraz model pamieci - maja to byc pamieci 2 x 1024 MB w cenie okolo 1000-1100 zl. Ponadto jaka wybrac grafika na PCI-Express w cenie do 600 zl - tutaj akurat bardziej chyab wolabym na chipsecie ATI - prosze o propozycje modelu oraz producenta - i tutaj bardziej zalezy mi na jakosci obrazu niz na szybkosci, gdyz zajmuje sie grafika 2 D i zalezy mi na bardzo dobrej jakosci obrazie . Jesli chodzi o dysk to jako pierwszy wybralem WD Raptor 74 GB, zas drugi chyba wezme SAmsunga SpinPoint SERIAL ATA II 250 GB - co myslicie o tym drugim dysku ?? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganton99 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Nie bierz Samsunga! Weź WD Caviara 250 SATA II - to teraz najwydajniejsze dyski o tej pojemności. Jeśli chodzi o grafikę to polecam Radka X800GT. I jeszce jedno: musisz kupować Intela? AMD bije go na głowę jeśli chodzi o dwujajeczne procki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Witam. Wlasnie nie abrdzo dobre zdanie mam o dyskach Samsunga, ale znow jak patrzylem ostanie testy na roznych stronach to te Samsungi sa wydajne. Wiec muze jeszcze troche poczytac testow i opinni o tych dyskach. Wole chyab intela chociazby z tego wzgledu ze chce kupic sporo (2 GB) pamieci, a kupujac Intela bede mial pamiec DDR2, a byc moze niedlugo i AMD bedzie uzywac tch pamieci wiec jakbym chchial zmieniac kiedys platforme to nie bede musial sie martwic o pamieci. AMD seria X2 nadal drogie, a nie abrdzo mam chec kupowac tego najtanszego z serii X2, a inne juz kosztuja troche za duzo bo ponad 2200 zl. W sumie kiedys mialem Intele PIII 350, teraz mam AMD 1600, wiec teraz chyba wybiore Intela. A mzoe zamiast serii dual-core wybrac Intela serii 600 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Ja nie brałbym DualCore od Intela... maskara z ciepłem i poborem mocy. Na prawdę, do cichszej maszyny nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 tak. amd bije w testach dwujajowe intele. dotego sie mneij grzeją. przemyśl to bo ładując tyle kasiory w kompa trzeba wybierac z głową. taki x2 4400+ bedzie baaardzo dobrym rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) tak. amd bije w testach dwujajowe intele. dotego sie mneij grzeją. przemyśl to bo ładując tyle kasiory w kompa trzeba wybierac z głową. taki x2 4400+ bedzie baaardzo dobrym rozwiązaniem 1662914[/snapback] nie no MILANS z tą kasa to troche przesadziles :blink: Pentium D 820 - 950zł AMD x2 3800+ 1500zł testu szukac na dole strony po prawej... test z maja 2005 http://www.benchmark.pl/ i podsumowanie pod x2 ....,,W benchmarkach testujących wielowątkowość i platformy wieloprocesorowe, Athlon 64 X2 3800+ jest do 50% wydajniejszy od Athlonów 64 z ta samą częstotliwością 2 GHz i jednym rdzeniem. Miejscami wykazuje też średnio o 5-10% lepsze osiągi niż Pentium D820 " tylko nierozumiem dlaczego za 10% wydajnosci mam płacic 58% wiecej ?? Ja nie moge polecic X2 dopuki nie stanieje.. co do tworcy tematu pamiatki to moga byc np: Twinmosy Edytowane 22 Września 2005 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 hehe dobry argument :D ja jednak oddany jestem AMD :D i jakby mnie było stac brałbym własnie je :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Bierz dysk Samsunga nie WDka bo WDki sie szybko psuja a samsungi sa trwale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam. Wlasnie bardzo mi zalezy tez na dysku ktory mi nie padnie - bo dla mnie bezpieczenstwo wielu danych to bardzo wazna sprawa. Wiec tak zdeycduje sie na te karte grafincza ktora poleciliscie mi, ponadto dysk Samsunga, no i procek narazie Pentium D. Jak juz wejda do sprzedazy Athlony X2 i plyty do nich obslugujace pamieci DDR2 to wtedy jak nie ebde zadowolony z Pentium D to wymienie sama plyte i procka. Teraz jeszcze jedno pytanko bo kupie chyba obudowe Thermaltake Tsunami - wiec od razu chcialbym tez jakies dobre chlodzenie na procesor - co mi polecicie (dobrze by bylo aby bylo to firmy Thermaltake) - aby dobrze chlodzilo i nie bylo zbyt glosne, ale znow zeby nie wazylo KILOGRAMA jak niektore coolery, ze przy przypadkowym szturnieciu obudowy komputera moze wyrwac procka z plyty . ?? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...