Skocz do zawartości
Jurmaan

Hahaha

Rekomendowane odpowiedzi

Kochane ludzie i ludziska ! Patrzcie co mi się dziwnego tym razem z moim nowym złomem stało... Dołączona grafika kawał miesiąca normalnie... jednakże stalo mi się cuś takiego 2 razy jak dotychczas... nie wiem jak się do tego zabrać więc proszę o pomoc. Poniżej podaję jaki mam sprzęt i soft.

MOBO : DFI Lanparty NF4 Sli-D

proc : AMD 64 3000+ @ 2500 mhz

ram : 2x Twinmos 512 MB

grafa : GeForce 6600 GT Sparkle

Monitor : SONY MultiscanG400 19"

Win XP Pro

bios MOBO : N4D510-3

ForceWare : 77.77 (wczesniej na tych sterach mi sie to nie dzialo)

Temp na GPU : 61C

grafa nie podkrecana

Więc proszę ludziska powiedzcie mi co to może być. Jakbyście chcieli więcej danych to piszcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe...nie wiem czy Ci jakos pomoge i nie wiem dokladnie co Ci sie dzieje...chyba monitor szwankuje jesli dobrze widze...ale powiem ze u mnie (LG Flatron `17) czasami jak sie nagrzeje albo jak cos mu odpieprzy to zmienia mi kolory i to na rozne (zielony, czerwony, rozowy)...pomaga tylko w jeden sposob... jak przywale w obudowe z dosc wielka sila... wtedy wraca do swojego odcienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro wyswietlany jest kawalek obrazu (tzn powiekszony) to ja obstawiam na grafike, monitor nie moze zmienic rozdzialki a tym bardziej pozmieniac umiejscowienia ikon, niewylkuczone ze moze tez szwankowac procek

1. napisz kiedy to sie dzieje: zawsze, tylko w windzie itp itd

2. odkrec (zmiejsz taktowanie :lol2: ) wszystko co sie da

Edytowane przez cmsydney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to rzeczywiście klatka w połowie odświerzania ;) ale jeśli nie to dla mnie jest do niezły syf na ekranie i wszystko pomieszane ;) podobny mam efekt na serwisowym 14" z analogowym sterowaniem - kiedy przekieruję obraz za dalego w bok zaczya wracać i wychodzi o taka kiszka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobnie jak chce uruchomić slacka :? kombinowałem już w pliku xorg.cong ale bez rezultatu, sprzęt to:

Proc: AXP 2600+

MoBo: ASRock K7VT6 najnowszy bios (1.60)

RAM: 2x 256MB 266

Grafika: GeForce FX5600 256MB

Zasilacz: Speed-420WP 420Watt

Monitor: Jakiś stary siemens przy 1024x768 odswiezanie max 60Hz (podłączałem samsunga sm 765MB [100Hz przy 1024x768] z drugiego kompa i też źle wyświetla, dokładnie tak jak u autora)

pod ubuntu, mdk oraz winXP chodzi OK

ma ktoś pomysł? :rolleyes:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi