Jurmaan Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Kochane ludzie i ludziska ! Patrzcie co mi się dziwnego tym razem z moim nowym złomem stało... kawał miesiąca normalnie... jednakże stalo mi się cuś takiego 2 razy jak dotychczas... nie wiem jak się do tego zabrać więc proszę o pomoc. Poniżej podaję jaki mam sprzęt i soft. MOBO : DFI Lanparty NF4 Sli-D proc : AMD 64 3000+ @ 2500 mhz ram : 2x Twinmos 512 MB grafa : GeForce 6600 GT Sparkle Monitor : SONY MultiscanG400 19" Win XP Pro bios MOBO : N4D510-3 ForceWare : 77.77 (wczesniej na tych sterach mi sie to nie dzialo) Temp na GPU : 61C grafa nie podkrecana Więc proszę ludziska powiedzcie mi co to może być. Jakbyście chcieli więcej danych to piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielSRS Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 hehehe...nie wiem czy Ci jakos pomoge i nie wiem dokladnie co Ci sie dzieje...chyba monitor szwankuje jesli dobrze widze...ale powiem ze u mnie (LG Flatron `17) czasami jak sie nagrzeje albo jak cos mu odpieprzy to zmienia mi kolory i to na rozne (zielony, czerwony, rozowy)...pomaga tylko w jeden sposob... jak przywale w obudowe z dosc wielka sila... wtedy wraca do swojego odcienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) skoro wyswietlany jest kawalek obrazu (tzn powiekszony) to ja obstawiam na grafike, monitor nie moze zmienic rozdzialki a tym bardziej pozmieniac umiejscowienia ikon, niewylkuczone ze moze tez szwankowac procek 1. napisz kiedy to sie dzieje: zawsze, tylko w windzie itp itd 2. odkrec (zmiejsz taktowanie :lol2: ) wszystko co sie da Edytowane 19 Września 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 kabel/monitor... ale to powiedział zaspany człowek który ma jutro egzamin, także nie bierz tego za pewne :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 może to rzeczywiście klatka w połowie odświerzania ;) ale jeśli nie to dla mnie jest do niezły syf na ekranie i wszystko pomieszane ;) podobny mam efekt na serwisowym 14" z analogowym sterowaniem - kiedy przekieruję obraz za dalego w bok zaczya wracać i wychodzi o taka kiszka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Ja mam cos podobne, ale u mnie na 100% nie jest to wina grafy bo po podlaczeniu kompa siostry tez sie takie cos pojawilo. Sprawdz go z innym kompikiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 sorx ludziska ze nie pisalem ale bylem eee chwilowo od sieci odciety ;/ niewazne w miedzyczasie zauwazylem ze jak sie ta kupka robi to OSD monitora chodzi normalnie czyli wina grafy Dzieki wielkie za pomoc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Sorx ludziska ze mnie nie bylo przez jakis czas ale mnie odcieli od swiata ;/ no wiec w miedzyczasie zauwazylem ze jak mi ta kupka wyskakuje to jak wlaczam OSD monitora to jest normalne czyli grafa padla... Dzieki wielkie za pomoc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 ja mam podobnie jak chce uruchomić slacka :? kombinowałem już w pliku xorg.cong ale bez rezultatu, sprzęt to: Proc: AXP 2600+ MoBo: ASRock K7VT6 najnowszy bios (1.60) RAM: 2x 256MB 266 Grafika: GeForce FX5600 256MB Zasilacz: Speed-420WP 420Watt Monitor: Jakiś stary siemens przy 1024x768 odswiezanie max 60Hz (podłączałem samsunga sm 765MB [100Hz przy 1024x768] z drugiego kompa i też źle wyświetla, dokładnie tak jak u autora) pod ubuntu, mdk oraz winXP chodzi OK ma ktoś pomysł? :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) i ja mam to samo :D to nie jest ani wina grafy ani monitora :) dopiero jak po omacku wyłącze przeglądarkę komp wraca do pierwotnego stanu :D Edytowane 26 Września 2005 przez Moog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...