dzidzi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam mam taki problem z laptopem Asusa, posiadam go juz prawie rok wszystko bylo ok ostatnio miesiac i kilka dni go nie wlaczalem i teraz swieci mi sie caly czas dioda ladowania baterii z tym ze dziwnie lekko mryga co chwilke i nie laduje baterii wogole. Myslalem ze to problem z bateria ale laptop ja widzi bo gdy ja wyciagne to dioda gasnie. Podkreslam ze laptop nie przezyl zadnego upadku :). Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) a zdarzyło Ci się rozładować na tyle notebooka, że się sam wyłączył (padł) ... jeżeli tak - to czasem może sie nawet tak zdarzyć, że bieguny się moga zamienić i takiego czegoś już nienaładujesz (to pisze na podstawie doświadczenia z akumlatorkami do discmana, cyfrówki, ...) tylko, że akumlatory w laptopie chyba mają jakieś zabezpieczenia - i jest to chyba teoretycznie niemożliwe, ale ... koledze padł kiedyś w HP Compaq kilkuletnim jeden z dwuch akumlatorów (zabardzo go wykończył/rozładował :/) - i bateria niechciała nawet zacząć się łądować ... przez miesiąć go nieurzywałeś, a pamiętasz w jakim stopniu akumlator był naładowany?? "jeżeli już wszystko Ci zawiedzie, spróbuj go podładować poza laptopem małym prądem .... może załapie" <- to tylko moja myśl, nigdy czegoś takiego niepróbowałem ... Edytowane 21 Września 2005 przez acp___ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...