Skocz do zawartości
dzidzi

Problem Z Ladowaniem Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem z laptopem Asusa, posiadam go juz prawie rok wszystko bylo ok ostatnio miesiac i kilka dni go nie wlaczalem i teraz swieci mi sie caly czas dioda ladowania baterii z tym ze dziwnie lekko mryga co chwilke i nie laduje baterii wogole. Myslalem ze to problem z bateria ale laptop ja widzi bo gdy ja wyciagne to dioda gasnie. Podkreslam ze laptop nie przezyl zadnego upadku :).

Dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zdarzyło Ci się rozładować na tyle notebooka, że się sam wyłączył (padł) ... jeżeli tak - to czasem może sie nawet tak zdarzyć, że bieguny się moga zamienić i takiego czegoś już nienaładujesz (to pisze na podstawie doświadczenia z akumlatorkami do discmana, cyfrówki, ...)

tylko, że akumlatory w laptopie chyba mają jakieś zabezpieczenia - i jest to chyba teoretycznie niemożliwe, ale ... koledze padł kiedyś w HP Compaq kilkuletnim jeden z dwuch akumlatorów (zabardzo go wykończył/rozładował :/) - i bateria niechciała nawet zacząć się łądować ...

przez miesiąć go nieurzywałeś, a pamiętasz w jakim stopniu akumlator był naładowany??

"jeżeli już wszystko Ci zawiedzie, spróbuj go podładować poza laptopem małym prądem .... może załapie" <- to tylko moja myśl, nigdy czegoś takiego niepróbowałem ...

Edytowane przez acp___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi