Imperator Kret Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Szukałem na google, na stronie sapphire, allegro i nic. Czy wie ktoś jakie kości(ile ns) ma ta karta? Wiem że ten model od Gigabyte'a ma 2,2 ns ale od sapphire nie mam pojęcia. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Witam Puma, mają 2,8ns, słabo się kręcą jak już ci gdzieś pisałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 spinie - chodzi o x700 non pro ona sa na tstopach - a z tego co sie orientuje, to najszybsze tstopy maja 3,3ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) 3,3ns siedzą zapewne na szafirkach z komputronika co mają takty 500MHz na pamiątkach, bo 3,3 grzały by się już przy 700MHz zapewne :-P Edytowane 19 Września 2005 przez spinnaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) A ja mam tą kartę co w opisie i też chciałbym wiedzieć jakie ma RAMy. Google nie pomogły. A musiałbym odkleić radiatorki żeby zobaczyć :( Ja stawiam na Samsung 2.0ns albo ewentualnie 1.6ns Bawiąc się Ati Tray Tools udało mi się uzyskać 1100Mhz, a więcej po prostu nie próbowałem. Edytowane 20 Września 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 1100mhz na x700pro ?? ladnie - ale jak to z artami bylo i czy robiles jakiegos marka na tym - kto wie, czy wydajnosc wzrosla moze zapodaj jakiegos screena z szukaniem artow na tych ustawieniach - albo wynik z orba co do 1,6ns - nieee takie memki montowali w x800xl i xt dopiero - a to juz spora roznica cenowa jaki masz dokladnie model radka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 2.0ns co do producenta to nie jestem pewien albo samsungi albo hynixy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) 1100mhz na x700pro ?? ladnie - ale jak to z artami bylo i czy robiles jakiegos marka na tym - kto wie, czy wydajnosc wzrosla moze zapodaj jakiegos screena z szukaniem artow na tych ustawieniach - albo wynik z orba co do 1,6ns - nieee takie memki montowali w x800xl i xt dopiero - a to juz spora roznica cenowa jaki masz dokladnie model radka? 1658876[/snapback] Hmm to pewnie mam 2ns. Na 1120Mhz po kilku minutach zwiesza się komp, ale nie ma artefaktów. A co do 1100Mhz nie dam głowy czy stabilne ale kilka minut skanowanie artefaktów szło - nic się nie stało i pusto było. Boje się czy RAMom się nic nie stanie na tak wysokiej częstotliwości i nie chce zbytnio dłużej katować (przegrzanie czy coś) - jak ktoś mnie uspokoi, to może je pokatuje i wtedy dam ORBa. A mój Radeon to: http://poland.hisdigital.com/html/product_...id=173&view=yes wersje 128MB mam Karta niestety ma kiepskie chłodzenie rdzenia i na razie nie ruszam jego taktowań - w stresie 80 stopni, a wszystko przesmarowane ładnie - sprawdzałem. Jak kupię chłodzenie i zrobię nawiew na RAMy to się pochwalę (albo i nie :lol: ) Edytowane 20 Września 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 mam tego samego hisa x700 pro 128mb i z pamieciami to samo dochodzi do 570mhz bez artefaktow(wg ati toola). stabilnie jade na 548, wiecej nie sprawdzalem w grach (testy na nfs u2, swat4, bf2 bo w to aktualnie gram) Rdzen raczej slabo bo ciagnie do 460 i juz ma problemy , ale to wina gluta termoprzewodzacego ktorego na dniach zmienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 p3dzi0r Czyli fajnie RAMy się kręcą :) A czy też masz taką temp. jak ja na karcie. Byłbym wdzięczny jakbyś sprawdził - ja sprawdzałem ATT i Rivatunerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dobra, dobra, kupuje x700pro a z tego co czytalem to tam pamiątki są 2 ns i chodzą tak jak kolega już wspomniał na 1100 mhz. Więc bedzie faaajnie(wynik w 3dm2k1 ~20k po o/c) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 atitoolem po max wygrzewaniu nigdy nie przekroczylem 71C. Podczas nieuzywania max 47C. Podczas Swata4 czy bf2 (800x600, wszystko na max, tekstury med, ja i tak nie widze roznicy miedzy 800x600 czy 1024x768 ;]) 65C max. A jak mowilem to termoprzewodzace gowno pod coolerem nadaje sie do wymiany, bo u mnie nawet nie pokrywa calego rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dobra, dobra, kupuje x700pro 1659230[/snapback] na moje wyszło Puma, powodzenia przy zakupach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Tylko mam pytanie co do tego x700 a x700pro bo nie wiem czy warto dokładać 2 razy więcej kasy do x700pro... Chyba aż taka rożnica w wydajności nie jest? Zapytałem gościa o pamiątki z tego x700 non-pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 aha, pamieci ma 2.0 ns. Tak jest wg specyfikacji kart z serii x700. x700 zwykly ma 2.8ns. x700xt ma tez 2.0ns jak pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 atitoolem po max wygrzewaniu nigdy nie przekroczylem 71C. Podczas nieuzywania max 47C. Podczas Swata4 czy bf2 (800x600, wszystko na max, tekstury med, ja i tak nie widze roznicy miedzy 800x600 czy 1024x768 ;]) 65C max. A jak mowilem to termoprzewodzace gowno pod coolerem nadaje sie do wymiany, bo u mnie nawet nie pokrywa calego rdzenia. 1659282[/snapback] To dziwne bo u mnie znowu jest odwrotnie - to termoprzewodzące coś pokrywa cały rdzeń elegancko a nawet za bardzo - mimo tego temperaturki do niczego - dlatego zamawiam jakieś chłodzenie porządne. I nikt mi nie napisał co z RAMami... Czy będzie jakieś ryzyko takiego mocnego kręcenia (1100Mhz) - bo boję się, że się przegrzeją, uszkodzą itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 sa radiatorki, wiec niemasz sie co martwic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 W sumie, może zaryzykuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Prędzej będą artefakty. Jeśli po godzinnym testowaniu nie bedziesz mieć artefaktów(np osiągniesz 1100 mhz) to mogą spokojnie tak chodzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Wiem, wiem, ale wszystko bez przez to (już wiele razy pisalem ale powtórze), że raz jak kupiłem Radka 9500 to jak zacząłem na nim ramy kręcić i się posypały to tak zostało. I teraz jakoś nie mam odwagi do kręcenia kart graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Jazda !!! ;] niemasz czego sie bac ;] ten x700 pro naprawde sporo potrafi ;]. Ujarzmij w sobie LWA ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 a jednak Puma[JFK]... gratulacje czy warto - nikt ci tego nie powie... ale grafa jest oki zarowno 1 jak i 2'ga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 No to werdykt zapadł, troche nie z mojej decyzji ale trudno :) Biore x700pro bo tych non pro już nie będzie. Zawsze lepiej brać grafe w której wiem jakie są pamiątki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 czekamy na wyniki kiedy bedziesz mial grafe w domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 grafe bede miec jak zamówie a zamówie pewnie w piątek czyli pewnie koło wtorku-środy dostane grafe(narazie na podkładzie sila quadro 4 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 mam tego samego hisa x700 pro 128mb i z pamieciami to samo dochodzi do 570mhz bez artefaktow(wg ati toola). stabilnie jade na 548, wiecej nie sprawdzalem w grach (testy na nfs u2, swat4, bf2 bo w to aktualnie gram) Rdzen raczej slabo bo ciagnie do 460 i juz ma problemy , ale to wina gluta termoprzewodzacego ktorego na dniach zmienie. 1659172[/snapback] Nie pociesze Cię. Założyłem VGA Silencera na kartę i ma ona teraz maks. 54 stopnie. I na 475Mhz rdzeń już mi się komp zawiesił. Ta karta to porażka OC. Na 465Mhz / 1000Mhz wyciągnąłem 7605pkt w 3D Marku 2003. Później zapodam ORBem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Nie pociesze Cię. Założyłem VGA Silencera na kartę i ma ona teraz maks. 54 stopnie. I na 475Mhz rdzeń już mi się komp zawiesił. Ta karta to porażka OC. Na 465Mhz / 1000Mhz wyciągnąłem 7605pkt w 3D Marku 2003. Później zapodam ORBem. 1662636[/snapback] Bo ja wiem czy taka porażka, co prawda nie jest to 9550 który jest stworzony z myślą o podkręcaniu ale zawsze coś z pamięci wyciągnąłeś(myśle że da sie więcej :wink: ) Rdzeń też troszke. Ale wynik w 3D Marku mi sie podoba :) I to że silencer pasuje :) Z moją kartą jest tak że kasa już wysłana, w piątek wyśle karte więc sobota lub poniedziałek bede miec go w swoich łapskach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No jak dla mnie 750 punktów więcej to mało. Wcześniej miałem Radeona 9500@pro to on po podkręceniu miał 1000pkt więcej (pomijając modowanie), więc wynik X700 pro jest dla mnie kiepski, zwłaszcza, że za 30zł więcej miałbym GF 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 ale wlasnie o to chodzi - 6600 jest od nv - a tego nie lubimy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 W sumie właśnie dlatego nie kupiłem NV - jakoś ostatnio mam przekonanie do ATI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...