Skocz do zawartości
Imperator Kret

Jakie Pamięci Ma Sapphire X700(400/700)?

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam tą kartę co w opisie i też chciałbym wiedzieć jakie ma RAMy. Google nie pomogły. A musiałbym odkleić radiatorki żeby zobaczyć :( Ja stawiam na Samsung 2.0ns albo ewentualnie 1.6ns Bawiąc się Ati Tray Tools udało mi się uzyskać 1100Mhz, a więcej po prostu nie próbowałem.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1100mhz na x700pro ??

ladnie - ale jak to z artami bylo i czy robiles jakiegos marka na tym - kto wie, czy wydajnosc wzrosla

moze zapodaj jakiegos screena z szukaniem artow na tych ustawieniach - albo wynik z orba

co do 1,6ns - nieee

takie memki montowali w x800xl i xt dopiero - a to juz spora roznica cenowa

jaki masz dokladnie model radka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1100mhz na x700pro ??

ladnie - ale jak to z artami bylo i czy robiles jakiegos marka na tym - kto wie, czy wydajnosc wzrosla

moze zapodaj jakiegos screena z szukaniem artow na tych ustawieniach - albo wynik z orba

co do 1,6ns - nieee

takie memki montowali w x800xl i xt dopiero - a to juz spora roznica cenowa

jaki masz dokladnie model radka?

1658876[/snapback]

Hmm to pewnie mam 2ns. Na 1120Mhz po kilku minutach zwiesza się komp, ale nie ma artefaktów. A co do 1100Mhz nie dam głowy czy stabilne ale kilka minut skanowanie artefaktów szło - nic się nie stało i pusto było. Boje się czy RAMom się nic nie stanie na tak wysokiej częstotliwości i nie chce zbytnio dłużej katować (przegrzanie czy coś) - jak ktoś mnie uspokoi, to może je pokatuje i wtedy dam ORBa. A mój Radeon to:

http://poland.hisdigital.com/html/product_...id=173&view=yes

wersje 128MB mam

Karta niestety ma kiepskie chłodzenie rdzenia i na razie nie ruszam jego taktowań - w stresie 80 stopni, a wszystko przesmarowane ładnie - sprawdzałem. Jak kupię chłodzenie i zrobię nawiew na RAMy to się pochwalę (albo i nie :lol: )

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego samego hisa x700 pro 128mb i z pamieciami to samo dochodzi do 570mhz bez artefaktow(wg ati toola). stabilnie jade na 548, wiecej nie sprawdzalem w grach (testy na nfs u2, swat4, bf2 bo w to aktualnie gram)

Rdzen raczej slabo bo ciagnie do 460 i juz ma problemy , ale to wina gluta termoprzewodzacego ktorego na dniach zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atitoolem po max wygrzewaniu nigdy nie przekroczylem 71C. Podczas nieuzywania max 47C. Podczas Swata4 czy bf2 (800x600, wszystko na max, tekstury med, ja i tak nie widze roznicy miedzy 800x600 czy 1024x768 ;]) 65C max. A jak mowilem to termoprzewodzace gowno pod coolerem nadaje sie do wymiany, bo u mnie nawet nie pokrywa calego rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atitoolem po max wygrzewaniu nigdy nie przekroczylem 71C. Podczas nieuzywania max 47C. Podczas Swata4 czy bf2 (800x600, wszystko na max, tekstury med, ja i tak nie widze roznicy miedzy 800x600 czy 1024x768 ;]) 65C max. A jak mowilem to termoprzewodzace gowno pod coolerem nadaje sie do wymiany, bo u mnie nawet nie pokrywa calego rdzenia.

1659282[/snapback]

To dziwne bo u mnie znowu jest odwrotnie - to termoprzewodzące coś pokrywa cały rdzeń elegancko a nawet za bardzo - mimo tego temperaturki do niczego - dlatego zamawiam jakieś chłodzenie porządne.

I nikt mi nie napisał co z RAMami... Czy będzie jakieś ryzyko takiego mocnego kręcenia (1100Mhz) - bo boję się, że się przegrzeją, uszkodzą itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego samego hisa x700 pro 128mb i z pamieciami to samo dochodzi do 570mhz bez artefaktow(wg ati toola). stabilnie jade na 548, wiecej nie sprawdzalem w grach (testy na nfs u2, swat4, bf2 bo w to aktualnie gram)

Rdzen raczej slabo bo ciagnie do 460 i juz ma problemy , ale to wina gluta termoprzewodzacego ktorego na dniach zmienie.

1659172[/snapback]

Nie pociesze Cię. Założyłem VGA Silencera na kartę i ma ona teraz maks. 54 stopnie. I na 475Mhz rdzeń już mi się komp zawiesił. Ta karta to porażka OC. Na 465Mhz / 1000Mhz wyciągnąłem 7605pkt w 3D Marku 2003. Później zapodam ORBem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pociesze Cię. Założyłem VGA Silencera na kartę i ma ona teraz maks. 54 stopnie. I na 475Mhz rdzeń już mi się komp zawiesił. Ta karta to porażka OC. Na 465Mhz / 1000Mhz wyciągnąłem 7605pkt w 3D Marku 2003. Później zapodam ORBem.

1662636[/snapback]

Bo ja wiem czy taka porażka, co prawda nie jest to 9550 który jest stworzony z myślą o podkręcaniu ale zawsze coś z pamięci wyciągnąłeś(myśle że da sie więcej :wink: ) Rdzeń też troszke. Ale wynik w 3D Marku mi sie podoba :) I to że silencer pasuje :)

Z moją kartą jest tak że kasa już wysłana, w piątek wyśle karte więc sobota lub poniedziałek bede miec go w swoich łapskach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak dla mnie 750 punktów więcej to mało. Wcześniej miałem Radeona 9500@pro to on po podkręceniu miał 1000pkt więcej (pomijając modowanie), więc wynik X700 pro jest dla mnie kiepski, zwłaszcza, że za 30zł więcej miałbym GF 6600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi