Skocz do zawartości
majaboss

Twinmosp 512mb - Problem Z Pamiecia

Rekomendowane odpowiedzi

TwinMos 512MB DDR 1 sztuka p/s: 11A4T

wczesniej komp dzialal na ustawienaich 512 TwinMOS DDR400 2.5-2-2-7 2.6V Command Rate 1T Stabilnie ,,az do wczoraj jak zalozylem nowe chlodzeni na CPU wiec musialem wyjac ram ze slota1 i wsadzic go ponownie w slot obok :( ,,i od tej pory mam problem ,,,WinXP przy ladowaniu sie paska ,,komp poprostu wylacza sie i robi reseta RAM na ustawieniach 2.5-2-2-7 2.6V ,3-3-3-9 2.7V jakie by nie byly przy ustawieniu Command Rate 1T (wywalka),a jak dam np w Biosie na AUTO i Command Rate 1T ,,to idzie ale pozniej juz po zalogowaniu sie sytemu WYLACZA( ,,, a jak znow zmieniew biosie na 2.5-2-2-7 2.6V Command Rate 2T wszytko OK ,,, ram jest nowy i nie byl krecony dzial na PC3200 ,czy mam go wymienic na nowy ? czy przetestowac go czyms ??

zwiekszenie napiecia nic nie dalo ....

Edytowane przez majaboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy jakie uzykalem na tym ramie przy ustawieniach

2.5-3-3-7 2.6V Command Rate 1T...TwinMos 400mhz 512MB 11A4T

goldmemory : Dołączona grafika

memtest ver 1.6 :

Dołączona grafika

aha ram byl testowany w slocie numer 2 i 3...a dzis mam lepszy numer wsadzilem ten ram go gniazda numer 1 ,,przeczyscilem spirytem sciezki , wsadzilem go i zapuscilem testa ,ale na ustawieniach 2-2-2-7 2.6V Command Rate 1T i oto wyniki..

memtest ver 3.02

Dołączona grafika

,,,co sadzicie o tym ,,czy mam ieszcze raz przetestowac go ,,golmemem i mtestem ver 1.6 ten ram ????co radzicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna kość łatwiej chodzi na 1T i ostrych timingach niż dwie. U mnie za żadne skarby 1T nie chce działać przy więcej niż jednej kości a też mam TwinMosy.

Zdaje się że to potrosze wina pamięci i niedoskonałości kontrolera. Pewnie będziesz musiał tak jak ja zostać przy 2T. Ale za to u mnie chodzą na 2.5,2,2,6 z FSB jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi