-mess- Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) mam problem. zamowilem selekta 3000+, ktory ma isc wysoko, prawdopodobnie ponad 2.8Ghz tymczasowo dostalem procesor 3000+ venice wersje BOX. pobawilem sie troche, i o to wyniki BOXA: vcore: 1.40 + 4% chipset: default LDT: default 9x289, stabilnie niedlugo powinienem dostac selekta taktowanego 2.8Ghz w gore, ale wersje OEM, czyli rok gwarancji. czy te 200Mhz jest warte utraty 3 letniej gwarancji ? nie wiem co zrobic... Edytowane 20 Września 2005 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 mam problem. zamowilem selekta 3000+, ktory ma isc wysoko, prawdopodobnie ponad 2.8Ghz tymczasowo dostalem procesor 3000+ venice wersje BOX. pobawilem sie troche, i o to wyniki BOXA: vcore: 1.40 + 4% chipset: default LTD: default 9x289, stabilnie niedlugo powinienem dostac selekta taktowanego 2.8Ghz w gore, ale wersje OEM, czyli rok gwarancji. czy te 200Mhz jest warte utraty 3 letniej gwarancji ? nie wiem co zrobic... 1658552[/snapback] starzejesz sie mess :) imho dla Ciebie lepiej miec wiecej gwary niz te 200mhz gry i tak ci plynnie beda chodzic .. a w naszych chorych wyscigach na forum (SuperPI, 3dMarki itp) raczej nie bierzesz udzialu .. imho pchaj selekta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Hym dla mnie 200MHz to przepaść ;) Ja bym zostawił sobie selekta, zresztą nie pamiętam abym kiedykolwiek trzymał jakiegoś proca cały rok co dopiero trzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) -mess- Ile kosztuje jeden a ile kosztuje drugi? Ja często zmieniasz procesory? Jak do tej pory pozbywałeś się starych procków? W jakie gierki grasz? Jaka będzie reszta konfigu? Edytowane 20 Września 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 olej gware i bierz selekta jw Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 -mess- Ile kosztuje jeden a ile kosztuje drugi? Ja często zmieniasz procesory? Jak do tej pory pozbywałeś się starych procków? W jakie gierki grasz? Jaka będzie reszta konfigu? 1658689[/snapback] 1. oba ta sama cena 2. sprzet srednio co pol/rok czasu zmieniam 3. sprzedawalem przez internet :F 4. gry fpp, quake4 niedlugo 5. DFI Lan Party NF4 Ultra-D Kingston HyperX DDR 2x512MB TCCD @ ile fabryka da, smigaja na 580, ale wyzszego fsb proc nie daje rady. GALAXY GeForce 7800GT 256MB GDDR3 Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Antec True 480 Spec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Zawsze lepiej mieć więcej niż mniej to chyba logiczne zwłaszcza że cena taka sama ;) No i GT trzeba nakarmić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Skoro cena ta sama to czynnik ceny odpada Skoro sprzedajesz co pół roku-rok to może tego proca będziesz sprzedawał z kawałkiem gwarancji a chyba łatwiej będzie sprzedać 2,8 niż 2,6 Gry wymagające dużo od sprzętu Mocny konfig, szczególnie grafa. Chyba te 200MHz się przydadzą ... Wasze opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 No juz chyba ze 4 osoby napisaly zeby bral selekta to wiadomo co robic? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) ok, tak wiec zrobie, jak dostane selekta zobacze jak bedzie chodzil. jesli rzeczywiscie bedzie full stable na 2.8Ghz + to wezme :) dzieki za opinie. z drugiej strony postaram sie wycisnac cos jeszcze z tego procka. napiecie zmniejszylem do 1.375 + 4%, to chodzi stabilnie na 2500Mhz, 1.4 + 4% to juz 2.6Ghz, na wyzszych napieciach nie chce chodzic stabilnie na 2.6, wywala sie w prime95 po 6-8min. na 1.4 +4% na 2600Mhz SP2004 2 godziny na cpu test chodzi, wiecej nie sprawdzalem, z tym ze musialem zwiekszyc napiecie chipsetu do 1.6v, LDT bez zmian. na fsb 300 wywala mi przy starcie windows ze jakies plik zostal usuniety... =D wlasnie zalozylem wentylacje w budzie, 2x80mm wyciagowe z tylu, 2x92mm chlodzace z boku, temperatury pospadaly :) Edytowane 20 Września 2005 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...